הרבה עבודה והשקעה נדרשים להכנת ארוחת החג. לפניכם מספר טיפים להכנת וקישוט ארוחת החג של נדב מרום, השף הראשי ברשת קפה גרג
להפריד את הבשר מהרוטב
כאשר מכינים מנות בשר מומלץ להפריד את הבשר מהרוטב ולהניח אותו בצד בסוסייר יפה על מנת לקבל מנה אסטתית .
הוסיפו אגוזים ושקדים
ניתן תמיד להוסיף אגוזים, שקדים או גרעינים למינהם מעל סלטים או בשרים. זה מוסיף מרקם שונה, טעם מעניין ומעשיר את האוכל בשומנים בריאים הנדרשים לגוף
רעיונות לקישוט האוכל
רעיונות לקישוטים למנות שונות: בצל ירוק חתוך דק באלכסון, מקלות עירית, עלי פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום שלמים, ענף שלם של רוזמרין/טימין, נבטים צעירים מסוגים שונים, מניפה של ירקות פרוסים דק: מלפפון, מלפפון חמוץ, גזר, לימון, תפוז וכו'
לא זורקים שאריות
שאריות של עוף או בשר שרוצים להגיש בארוחה שניה, מומלץ להגיש לא באותה צורה בה הוגשו במקור אלא בשינויים קלים ולשלבם עם סלט קר, ביחד עם אורז או בשילוב סלט מיונז .
צ'יפס בטטה
דרך חיננית וקלה לקישוט מנות ולהוספת מרקם מעניין היא הוספת צ'יפס בטטה. את הצ'יפס מכינים ע״י טיגון של קילופי בטטה בשמן עמוק. כאשר הצ'יפסים מקבלים צבע יפה להוציא אותם על נייר סופג ולהמליח אותם. הצ'יפסים ישארו קריספיים כשעה.
תחליף - סלט גדול
אם כבר מאסנו בארוחות החגים הגדושות, העמוסות וחשקה נפשנו דווקא בארוחת חג קלילה יותר, סלט גדול ומגוון יהווה ארוחה מלאה. מומלץ להכין סלט על בסיס חסה ובו מכל טוב שישנו בבית, לדוגמא: אגוזים, שאריות בשר ועוף, אגוזים וגרעינים קלויים למיניהם, רצועות שניצל, קוביות גבינות וכו׳. על מנת "לחבר" את הסלט מומלץ להוסיף רוטב לבן על בסיס יוגורט שום עירית ומיונז .
מתכון רוסטביף סינטה
למארח שרוצה להר
שים מומלץ לכלול בתפריט מנה בשרית פשוטה להכנה אך טעימה ועשירה מאוד: רוסטביף סינטה.
מתכון מומלץ לרוסטביף סינטה:
יש לבקש אצל הקצב נתח סינטה מיושן במשקל של 2-5 ק״ג לפי כמות הסועדים (מומלץ עם כמה שפחות שומן בחלקה העליון).
מכינים תערובת של עשבי תיבול : רוזמרין, טימין ומרווה עם חרדל גרגירים פלפל שחור גרוס ומלח ים אטלנטי.
עוטפים את נתח הסינטה בתערובת שהכנו וסוגרים אותה, מטגנים קלות עד להגעה לצבע שחום קל ויפה.
מחממים תנור לטמפ׳ של כ-100 מעלות ומכניסים לתנור את הנתח עטוף בנייר אלומיניום למשך כשעה וחצי(בהתאם לגודל הנתח בין שעה לשעתיים)
איך תגישו את הגפילטעפיש?
לאלו המגישים גפילטעפיש בארוחת החג- דרך אסטתית להגשת הגפילטעפיש: על חצי צדפה גדולה.
תפוחי אדמה מעניינים
תפוחי אדמה הם תוספת אהובה על כולם המומלצת גם בארוחת החג. דרך מעניינת ויפה להגשת מנת תפו״א אפוי זה לחתוך תפו״א לחצי ואז לפרוסות דקות לרוחב מבלי לחתוך עד הסוף. ניתן להכין בכל תיבול או אפילו בשמנת, להניח על הצד השטוח ולאפות בטמפ׳ של כ-200 מעלות על מנת לקבל צבע יפה.
אוכל קטן
בתכנון ההגשה זכרו תמיד: אוכל קטן תמיד טעים יותר. אוכל קטן על מקל - טעים אפילו יותר.
תה קר
שתיה קלה לא חייבת להיות תעשייתית וקנויה. בארוחת חג השתייה המומלצת ביותר היא תה קר - זול, טעים, יפה וקל להכנה. דרך מומלצת להכנה: יש לשים לכל שני ליטר שקית תה אחת, עשבים, כגון: לימונית, נענע, ג׳רניום לימוני וכו׳. להמתיק ב 8 כפות סוכר או בעשב הסטיביה אשר נטול קלוריות וטבעי לחלוטין (מומלץ לחולי סכרת וניתן להשיג בכל חנויות הטבע). לשפוך מעט מעם רותחים ולאחר כחמש דקות להוסיף מים קרים וקוביות קרח. להגיש בקנקן שקוף עם כל העשבים בפנים.