"לחשוב אישה – נשים ופמיניזם בחברה גברית", הוא ספרה החדש של ד"ר אראלה שדמי, מהדמויות הבולטות בתנועה הפמיניסטית וראש התכנית ללימודי נשים ומגדר במכללת בית ברל.
בספרה מציעה לראשונה, מנקודת מבט אישית המשלבת תיאוריה ופוליטיקה, ניתוח פמיניסטי ביקורתי של ישראל ומבט כולל על התנועה הפמיניסטית. שדמי גורסת כי מצב רוב הנשים מידרדר וחושפת את "המהפכה הציונית השנייה". מהפכה זו שוב מחזקת את הגבריות, מחזירה נשים הביתה, יוצרת את הברית האשכנזית בין ימין לשמאל, מתירה לגזענות להרים ראש וכמובן מחזקת את הקשר בין הון לשלטון - מהפכה שפגיעתה רעה במיוחד בנשים ובפמיניזם.
ד"ר שדמי מטילה ספק ביכולתה של הדמוקרטיה להתמודד עם העוולות נגד נשים וקבוצות מקופחות אחרות. היא טוענת כי ישראל היא חברה גברית, אלימה וגזענית, הבנויה על זרות למרחב, ולפיכך "היהודי הנודד" ממשיך לנדוד.
"לחשוב אישה – נשים ופמיניזם בחברה גברית" בוחן היבטים של פעולות ההתנגדות של נשים (נשים בשחור, ויקי כנפו, הארגונים הפמיניסטיים, לימודי נשים), את ההצלחות ואת
הכשלים שלהן. הספר מציע סדר יום אחר לפמיניזם הישראלי - בעיקר לנוכח המכות נגד נשים והפמיניזם בשנים האחרונות, כדוגמת הפרשיות האחרונות של קצב ורמון ותמיכת שר המשפטים במינוי דיינים חרדים.
כמי שהייתה קצינת משטרה - ארגון של גברים הבנוי על תרבות גברית - דנה שדמי בגילוי לב ובביקורת במערכת השליטה גברית ובהתמסדותה, אך גם מביעה אמון ביכולתם של גברים להשתנות.
לאחר שחשה דחויה מהיהדות כאישה, כפמיניסטית, כלסבית וכאישה בשחור, שדמי חושפת את האופן שבו התמודדה עם הזהות היהודית ואת גישתה הרעננה להגדרה מחדש של זהותה היהודית.
לאור הביקורת המזרחית על התרבות האשכנזית, מגלה שדמי את התהליך הכואב של גילוי זהותה האשכנזית ומשמעויותיה ואת השינוי שתהליך זה חולל בקרבה ובפוליטיקה שלה.
__________________________
"לחשוב אישה – נשים ופמיניזם בחברה גברית", ד"ר אריאלה שדמי, צבעונים הוצאה לאור, 272 ע"מ, כריכה רכה