הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
על סדר היום מזווית נשית
אישה עולמית!

''אני מזמינה אותך לארוחת בוקר מפנקת לכבוד יום האישה'' כתבתי במייל אחד לשתי חברותיי הטובות. שתי דקות אחרי שלחצתי ''שלח'' אני מקבלת אישורים מחויכים משתיהן. אף פעם לא עשיתי עניין מיום האישה, וגם לא ערכתי ''פגישת בנות'' חודשית, שנתית או בין-עונתית. אבל ה...
כתבות נוספות
* נשים עגונות
* התחום האפור של ההטרדות המיניות בישראל
* רומא! כן מחכה לי
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

זכויות נשים בחקיקה, חרב פיפיות אשר יוצרת אפליה

כל אישה יכולה להיזכר במקרה בו חשה כי אילו הייתה גבר, חייה לפחות בתחום העבודה היו פשוטים יותר והכנסתה הייתה גבוהה יותר. אך, האם לנו כנשים אין חלק בשימור אפליה זו? ד"ר שרון  פרל אולשוונג יוצאת בבקשה אליכן הנשים הפסיקו לנסות ולזכות באפליה לטובתכן
מאת: ד"ר שרון פרל אולשוונג
27/09/2007

את העבודה הרצינית הראשונה שלי חיפשתי, לקראת סיום הדוקטורט. הייתי אז נשואה, אמא לשני ילדים ומאוד תמימה בכל הנוגע לנשים בשוק העבודה, למרות שמאז ומתמיד האפליה התעסוקתית של נשים בחברה העסיקה אותי ומשכה את תשומת ליבי.
שלחתי קורות חיים כפי שלימדו אותי לכתוב, וכך נראתה ההתחלה:

פרטים אישיים :
שם: שרון פרל אולשוונג (טליתמן)
ת.ז. : *********
כתובת : ********
טלפון : ******************
פקס: *****************
טלפון נייד : **************
שנת לידה : 1971
ארץ לידה : ישראל.
מצב משפחתי : נשואה +2 .
דוא"ל :[email protected]

לא אוכל לומר שקבלתי עשרות פניות חזרה, אך גם לא ממש הופתעתי אז, הרי בסה"כ עדיין לא הגשתי את הדוקטורט, הייתי חסרת ניסיון בתעשייה ובהחלט הגשתי מועמדות למשרות בכירות.

יום אחד צלצל הטלפון הנייד שלי. על הקו הייתה נציגה של חברת השמה מסויימת, ששאלה אותי האם תפקיד של חוקרת בחברה מסוימת מעניין אותי. התפקיד אכן נשמעה מעניין והגבתי בחיוב. עברו כשלושה חודשים מאז אותה שיחת טלפון ועד הפעם הבאה בה שוחחנו. משך אותו זמן הייתי במספר ראיונות עבודה, אך עדיין לא הגשתי את התואר, כך שלא מיהרתי לקפוץ לשוק העבודה. היא התקשרה ושאלה האם אוכל להגיע לראיון. השבתי בחיוב ולתומי שאלתי מה קרה, מדוע חלפו שלושה חודשים מאז השיחה האחרונה, ולא ציפיתי לתשובה שהיא נתנה לי: "...... תראי, הם העדיפו לראיין את כל הגברים במאגר לפני שהם עברו לזמן נשים לראיון...", כן, כך פשוט, (אני התקבלתי בסופו של דבר).  
והנה, התחלתי להיתקל בשאלות לנשים בלבד. המפעל המדובר מעסיק הרבה עובדים מהמגזר הערבי,  ונשאלתי: האם לא תהיה לך בעיה לעבוד בלילה במפעל יחד עם עובדים מהמגזר הערבי? 
האם לדעתכן גבר היה נשאל את השאלה הזו? אני בספק רב.

הראיון הבא היה עם נציגת משאבי אנוש. לאחר ההכרות קצרה, נשאלתי שוב את שאלה שמיועדת לאישה: מה בעלך עושה? אז כבר לא הייתי סבלנית. כשגבר שואל שאלות 'לאישה בלבד', אני יכולה להיות סבלנית כלפי הבורות שלו, אך כאשר הן באות מאישה, אני מאבדת את האמפטיה. כתשובה החזרתי באותה המטבע: מה בעלך עושה? שאלתי. היא הופתעה ושאלה מיידית מה הקשר, "בדיוק" אמרתי לה, מה הקשר.
אם אנחנו רוצות להכיר אחת את השניה השאלה שלי רלוונטית כמו השאלה שלך, ואם את רוצה לבדוק האם אני יכולה להרשות לעצמי כאמא, וכאשת איש לקחת על עצמי את המשרה, אני חושבת שזאת חוצפה. אם אני מתחייבת, אחריותי לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. הייתה דממה, החלפנו עוד כמה משפטים והמשכתי לראיון אצל סמנכ"ל המחקר והפיתוח, שם כבר לא היו שאלות מיוחדות. למרות שלא האמנתי עבדתי שם שנה וחצי, נפרדנו לא בגלל שאני אישה, אלה בעיקר כי השתעממתי .

זאת לא הייתה הפעם הראשונה שהייתה לי או למי מחברותי  בעיה לקבל עבודה או הזדמנות לעבודה, עקב מגדרנו.
את התואר הראשון שלי עשיתי כעתודאית. לקראת סיום הלימודים נדרשנו לפנות ליחידות שונות, על מנת לנסות למצוא לעצמנו יחידה שתרצה בנו. הגעתי לראיון ביחידה הטכנולוגית של חיל מודיעין. הראיון עבר נפלא, וגם המעט

שיכולתי לשמוע על היחידה סיקרן. בסוף הראיון אמר לי מי שלימים הפך לראש המדור שלי (כן גם הפעם התקבלתי): "הייתי מאוד שמח לגייס אותך אבל אני מעדיף בחור, זה לא אישי", הוא הסביר, "אבל, בחור משרת שירות סדיר של 3 שנים וחתום בעתודה לעוד שנתיים כך שבסה"כ היחידה מקבלת אותו לחמש שנים ואת כבחורה משרתת בסדיר פחות משנתיים וחתומה רק שנה, כך שבפועל היחידה תקבל אותך לפחות משלוש שנים וזה פשוט לא כלכלי". כתבתי לו מידית מסמך בו אני מוכנה לחתום על השוואת תנאי השירות שלי לזה של בחור מבחינת זמנים והוא העביר את זה לשלישות. קבלתי מכתב שמודה לי על הנכונות, אך הדבר אינו אפשרי במסגרת הצבאית. לשמחתי כמו שציינתי הגעתי בסופו של דבר לשרת ביחידה הזאת וגם אם היה עלי לשרת כבחור השרות היה כדאי.

עד כאן סיפורים מההיסטוריה ועכשיו קצת מסקנות ופרגמאטיות
למה כל זה קורה ולא רק לי? אני בטוחה שכל אחת ואחת שקוראת את הטור יכולה להיזכר במקרה שבו חשה כי אילו הייתה גבר, חייה לפחות בתחום העבודה היו פשוטים יותר, הכנסתה הייתה גבוהה יותר, התקדמותה הייתה ברורה יותר. אין לי שום ויכוח, אנחנו כנשים מופלות לרעה, מידי יום, מידי שעה, אך כפי שתקראו בשורות הבאות, יש לנו כנשים חלק לא קטן בשימור אפליה זו. למרות התרעומת, אנו מטפחות אותה, משמרות אותה ואף מקפידות לעגן אותה בחוקים כנגדנו, אז איך אנחנו עושות את זה?

שירות בצה"ל
מדוע נשים משרתות שירות קצר מזה של גברים? האם יש הצדקה לכך? האם כך נוכל לדרוש שוויון בתפקידים שיהיו פתוחים לפנינו בצבא?

חופשת הלידה
מדוע אישה שאינה מעוניינת לחזור לעבודה אחרי חופשת הלידה זכאית לפיצויי פיטורים. האם כך אנו מעודדות את המעסיקים להעסיק נשים, לא לפטר נשים בהריון? האם גבר שיוצא לחודש מילואים יכול לבחור לא לחזור למקום עבודתו ולקבל פיצויי פיטורים?

אמהות עובדות 
תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם את עובדת במגזר הציבורי או שאת משרתת בצבא ויש לך ילד מתחת לגיל מסוים את זכאית למשרה מלאה עבור פחות שעות עבודה. האם הגבר במשרד לידך, בתפקיד המקביל אליך עם ילד בגיל זהה לילדך, שאשתו עובדת יחד עם בעלך בהייטק, זכאי לאותן הזכויות כמוך? לא !!!.

אלה רק שלוש דוגמאות, אני יכולה להמשיך עוד ולתת דוגמאות רבות.

בסיכומו של דבר רק אומר שיש ליצור תיקון של האפליה. איני רוצה להמשיך ולראות את הנשים מופלות בעבודה, מרוויחות פחות מהגברים העובדים במשרות המקבילות אליהם, זוכות לפחות הזדמנויות להתמודד על משרות,  אך אני פונה בראש וראשונה אליכן חברותי הנשים, בבקשה הפסקנה לנסות ולזכות באפליה לטובתכן. בסופו של דבר זה הופך לחרב פיפיות המשמשת כנגדנו.

אם ברצוננו בשוויון זכויות ושוויון הזדמנויות, עלינו להראות נכונות לשאת גם בנטל שוויון החובות ושוויון המחויבות. אם בן הזוג בבית הוא הבעיה, הנה הזדמנות להתחיל משם את יצירת השוויון, בחובות ובזכויות כאחת.

בהצלחה.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
     תגובות
 
אפליית נשים במקום עבודה
, ראשל"צ  26/03/2009 11:43:36
נכון שכדי לדרוש שויון בזכויות יש צורך בקיום אותן חובות אבל אם ניקח לדוגמא את אותה אישה שנאלצת לעבוד פחות שעות כדי להוציא את הילד מהמעון או לקחתו מבית המטפלת, במידה ולא תעשה כן תאלץ לשלם על השעות הנוספות כך שבסופו של דבר הכל תלוי בשכר שהיא מקבלת. את גובה השכר קובע המוסד או החברה ושם מתחילה הבעיה כי יש הבדל בבסיס השכר .הנני עובדת במגזר הציבורי וגבר שעובד מס' שנים זהה לשלי מקבל שכר גבוהה יותר.אם ננתח למה, יש מס' סיבות ולא רק נושא הבדל המינים, אבל יש השפעה גם לכך.
תגובה לתגובה
פיתרון פשוט
,   26/11/2007 15:16:42
החברה, מקום העבודה, ביטוח לאומי, המעסיק וכד' רואים אותנו עדיין קודם כל כאמהות או כאמהות בפוטנציה. מכאן הכל נגזר
עד שזה לא ישתנה שום דבר לא ישתנה
תגובה לתגובה
גם לגברים מותר להגיב?
, NY  13/10/2007 06:15:32
שלום שרון,
הגעתי לכאן ממש במקרה בעקבות כתבה של רותם ברוכין על האתר.
אני גם משפטן וגם עוסק במשך שנים בשוויון בין המינים.
אני חושב שיש דווקא הרבה הגיון במה שכתבת, אם כי - לטעמי - את מציגה תפיסה קיצונית מידי.
המציאות מאוד מורכבת. יש הקלות והטבות שהענקתן לנשים אכן עלולה לפגוע בהן בטווח הארוך. אבל יש הקלות והטבות אחרות שמטרתן לתקן הטייה קיימת - טבעית או מלאכותית - לרעת נשים. בכל מקרה של מעורבות חקיקתית צריך לבחון את התוצאות החיוביות והשליליות ולבדוק האם בסך הכל ההתערבות הזו קידמה את השוויון בין המינים אם לאו.
אני מבקש גם להזכיר, כי הקלות או הטבות שבאות לתקן עיוות חברתי יכולות להינתן במקביל למאמץ הדרגתי לחיסול העיוות החברתי, ולהתבטל עם חיסולו של עיוות זה.
אין ספק, שהגבול בין חוק שפגיעתו בנשים גדולה מטובתו (במובן של קידום השוויון המהותי) לבין חוק שטובתו גדולה מפגיעתו - לא תמיד ברור. לעתים מעורבות בעניין ספקולציות, ולעתים הספקולציות מונעות ממניעים פוליטיים כאלה ואחרים. אבל בסך הכל צריך לבדוק.
בכל מקרה יש תוצאות מנוגדות שצריך להביא בחשבון. לדוגמא: אם אנחנו מגלים שבחברות ממשלתיות שיעור הדירקטורים הנשים הוא 10% זו אנומליה קשה. החוק יכול לקבוע שכל אימת שמתפנה תפקיד דירקטור בחברה ששיעור הנשים המכהנות בה כדיקרטוריות קטן מ-50% - תינתן העדפה למועמדת אישה. לקביעה כזו יש חסרון, במובן זה שתמיד יימצא מישהו שיאמר שאישה פלונית התקבלה לתפקיד "רק בגלל" שהיא אישה. מאידך גיסא, העיוות כה קשה שחייבים לעשות משהו. ברגע שנשים תשתלבנה בתפקידים כאלה ויוכיחו את יכולותיהן המציאות החברתית תשתנה, נשים תיבחרנה לתפקידים כאלה גם בלי מעורבות החוק והחוק יהפוך למיותר. אם תרצי ניתן יהיה לבטל אותו ולהיפטר גם מהמרכיבים הסימבוליים השליליים שבו.
לעומת זאת, אני מסכים שההפליה בין גברים לנשים בשירות צבאי היא דבר נורא שלא ניתן להצדיקו. ברם, ההצגה שלך לקויה, שכן כיום קובע חוק שירות בטחון כי נשים המשרתות בתפקידים מסוימים - אותם תפקידים שבהם נדרש שירות ממושך יותר מזה שבו מתחייבות נשים בדרך כלל - דינן לצורך החוק כדין גברים, הן לעניין משך השירות הסדיר, הן לעניין שירות המילואים. זה פטנט מעולה. לצד התיקון הזה התבצע תיקון ב"חוזה" העתודאים שבעקבותיו גם מנשים מחוייבות לשלוש שנות שירות קבע בתום השירות הסדיר, בדיוק כמו גברים. אז הנה. גם הצבא מתקדם.

בכל מקרה, תודה על הטקסט המעניין.
תגובה לתגובה
  
+ מותר ורצוי
, , 28/10/2007 21:25:26
המון תודה על התגובה ועל הנתונים. כתבות על מנת לעלות לסדר היום ולעוררדיון חייבות להיות מעט קיצוניות.
עבדתית יש אפליה מובנית בחברה וצריך לתקן אותה לתפיסתי בדומה למהלך שנעשה בשבדיה אלה שלצערי אני לא בטוחה שכיום יש מספיק נשים שיקחוד תפקידים גם אם תהיה להן הזדמנות. בכל מקרה אני נתקלת המון בבכינות של נשים ב"מגיע לי" וכדומה, האישה מנטאלית תקועה בבית ולא מצליחה לצאת גם כאשר הדלת פתוחה ,אנלוגיות דומות אני מכירה רק מעולם החיות , אתה יכול לקרוא גם את הרעיון שהתפרסם עם ישראלה שטיר וגם היא מדבר על אותה "התבכיינות נשית" הפוגעת בנשים
שרון [email protected]
תגובה לתגובה
בתי הדין ובתי המשפט
, מרכז  30/09/2007 11:40:00
לשרון פרל אולשוונג שלום רב
לפני שנים רבות כתבה עו"ד רחל דון יחיא ספר על האפלייה בבתי משפט כנגד נשים
כלום לא השתנה מאז ההיפך כמו כן בבתי הדין הרבניים המצב גרוע ביותר.
משך השנים הנושא עולה לדיון והמצב רק הולך ונעשה קשה יותר עבור נשים וילדים.
תגובה לתגובה
  
+ בתי משפט
, השרון, 30/09/2007 15:08:55
דליה שלום,
ראשית תודה על התגובה, אני לא עורכת דין כך שאיני יכולה להגיב משפטית, לפחות בנושאי גרושים בהסכמה בתי המשפט לענייני משפחה מתייחסים לגברים לדעתי בצורה לא הוגנת מובן שאין מה לדבר על בתי הדין הרבניים שם נשים לא קיימות. באשר לחקיקה אני מניחה שהעלית את
תגובה לתגובה
  
+ המשך...
, השרון, 30/09/2007 15:10:34
באשר לחקיקה אני בהחלט בעד חקיקה שתמנע אפשרות לפגיע על רקע מגדרי או עדתי, וזו לא החקקיה נגדה יצאתי בכתבה

חג שמח

שרון
תגובה לתגובה
  
+ לא ניתן למנוע עיוותים
, , 01/10/2007 08:04:37
מגדריים כאשר החוק כל כך מעוות ובתי המפט ובתי הדין פועלים כנגד נשים.
כמו שלא ניתן למנוע אלימות באם לא יפעלו כנגדם בבתי משפט.

לגבי שאר טענותייך לדעתי נשים כאשר הם בתפקידי ניהול או בפוליטיקה הן גרועות ומתנהגות גרוע מאשר גברים.
מה דעתך?
תגובה לתגובה
  
+ נשים בתפקידים בכירים
, השרון, 01/10/2007 18:24:01
אני לא חושבת שנשים גרועות מגברים,
לעיתים כאשר יש אישה בתפקיד מצפים ממנה לפחות קשיחות לפחות הקפדה רק בגלל שהיא אישה מצד אחד ומצד שני אני בהחלט חושבת שיש גם גברים וגם נשים שמגיעים לתפקידים להם הם לא מתאימים.
אבל בסה"כ אני חושבת שמאחר ונשים צריכות להאבק כל כך בשביל להגיע לתפקידים בכירים הנשים שכבר מגיעות בד"כ טובות בהרבה מרוב הגברים
תגובה לתגובה
  
+ את הטענה שמעתי
, , 02/10/2007 07:35:33
בתוכניות של אופרה וונפרי. אני מסכימה שנשים מנצלות נשים יותר מגברים ראי שעמותות ואגודות שתפקידן לעזור לנשים לא עושות זאת.
לא כאשר בתי הדין ממנים דיינים שיפגעו בנשים וכו'.
כמו כל הכללה גם אינני מסכימה להכללה זו יש נשים מצויינות כמו שולמית אלוני ועוד רבות וטובות.
תגובה לתגובה
  
+ בתי דין רבנים
, השרון, 02/10/2007 09:48:37
דליה,
אני יכולה להבין ואף להזדהות עם הסלידה מבתי דין רבניים,
ואני חושבת שיש בין נשים מגוון איכויות בדיוק כמו בין גברים.
אני רק אומרת שהרבה מרגשי הנחיתות שתומנות בנשים מקורם בחינוך של חברה פטריאכאלית אבל אנחנו גולשות, אשמח להרחיב על כך במייל או בטלפון
חג שמח
שרון:
077-3231421, 054-2397227
תגובה לתגובה
הפליה הורית או הפליה מגדרית
, תל-אביב  28/09/2007 21:31:05
אני אמא צעירה לשניים ולצערי הרב נתקלתי לא אחת באפליה בקבלה לעבודה.
אני מסכימה שישנה חקיקה שמנציחה את האפליה והדוגמאות שהובאו הן קצה הקרחון בלבד. יחד עם זאת, יש לזכור כי מצב חברתי זה יש לשנות! אחת הדרכים לכוון שינוי חברתי היא חקיקה. יש לזכור כי לפני החוק האוסר אפליה בארה"ב לא ישבו לבנים ליד שחורים על אותו ספסל באוטובוס.
היום, לשמחתי, השיח מתחיל לעבור משיחה מגדרי לשיח הורי. אסביר את דברי, ישנם חוקים המכירים בזכויות הוריות ולא עושים אבחנה בין תפקיד האישה לתפקיד הגבר. כך שלפי הדוגמה שניתנה בכתבה יכול אותו גבר בהייטק לבקש את אותן הזכויות המקבלת העובדת לידו במידה ואשתו לא משתמשת בזכות זו. (לציין כי חוק זה חל רק במקומות עבודה ממשלתיים כמו משרד החינוך עד לגיל 3 או 5,כמדומני, או במידה ומדובר בילד קטן מאוד השוהה במעון). אחת הדוגמאות הינה היציאה לחופשת לידה.
הדרישה, לטעמי, צריכה להיות שינוי החקיקה כולה המופנית כלפי ההורה ולא רק כלפי האם.
ברקע אבקש לציין כי ללא ספק ההפליה המגדרית אינה קשורה אך ורק להיותינו אמהות. היא קשורה לתפיסות עתיקות שטרם נעלמו מהעולם.
מדובר בשינוי תפיסה מאוד מהותי שיש לעשותו בקפידה ולשמור על הגבול הדק שבין אפליה מתקנת לאפליה מקלקלת.
חג שמח!
תגובה לתגובה
  
+ תיקון אפליה
, , 29/09/2007 12:18:52
ליהי שלום
שמחתי מאוד לקרוא את תגובתך, אכן יש בהחלט אפליה מגדרית, ויש בהחלט צורך לץ
לתקן אותה ולכן אני אישית נוהגת להשתמש במושג תיקון אפליה ולא אפליה מתקנת, ויש צורך להשתשמ בחקיה לצורך זה אם ניקח לדוגמא את החוק השבדי שחייב 50% נשים בפרלמט,אך תמיד צריך לזכור שכל דבר אפשר לקלקל ואז גם אחרי שיש חקיקה מבורכת השאלה איך משתמשים בה , חג שמח
שרון
תגובה לתגובה
היגיון נשי עקום
, הרצליה  28/09/2007 17:49:33
הכתבה של דר' שרון פרל אלשוונג היא דוגמא מדהימה להיגיון עקום. הנה אישה שחושבת שאם תוותר על זכיויות שהשיגו חברותיה בעמל רב, יושג השיוויון המיוחל בין נשים לגברים.
היא מאמצת את הטיעונים של המתנגדים להענקת זכויות לנשים, וסבורה שאם תחשוב גמותם הכול יהיה בסדר.
מה הקשר בכלל בין הריון לשירות מילואים? ממילא רק אחוז זניח מבין הגברים משרתים במילואים. אגב, יש גם נשים שמשרתות במילואים. המדינה מבקשת לעודד נשים ללדת ולגדל את הילדים, ולכן העניקה להן את האופציה (כן, זו רק אופציה) להתפטר ולזכות בפיצויי פיטורין.
את חושבת שאם תוותרי על האופציה הזו יהיה שוויון בשוק העבודה?
ברצוני לחדש לך: הריון, מה לעשות, זה מצב מיוחד אליו נקלעות רק נשים, ולכן יש חקיקה מיוחדת למענן.

שירות צבאי לנשים גם הוא תופעה יוצאת דופן, וממילא רק כשליש מהנשים משרתות בצבא. מי שהשירות הקצר מפריע לה יכולה לחתום קבע לעוד שנה. אם גם הנשים ישרתו 3 שנים יהיה שוויון?

התעוררי!!!!

ורד
תגובה לתגובה
  
+ שמחתי לקרוא את התגובה
, , 28/09/2007 18:52:11
ורד שלום וחג שמח,
הגיון כן, עקום, עניין של זוית ראיה, כמי שהכירה מקרוב את הזירה הפוליטית אני יכולה לומר לך שעבור כל חקיקה שכביכול קידמה נשים מכרו אותך אותי ועוד נשים רבות בנזיד עדשים. לא אין קשר בין הריון ומילואים, והעובדה שאת מעמידה את ריחמך לרשות האומה היא בחירתך, אני לא מעוניינת בהטבות על מנת לשרת כרחם הלאומית, ויש לי שני ילדים שילדתי, באשר לעובדה שרק שליש מהנשים משרתות בצבא זה נושא אחר , האם זה מכובד או לא זה כבר שאלה של השקפה,
מי שבוחרת להישאר בבית במטבח ולגדל את הילדים על מנת לפתור בעיות דמוגרפיות שיבושם לה, אך אם לא כך הדבר יש מקום לפקוח את העיניים על מנת לראות שלא כל הנוצץ זהב ,
חג שמח

שרון
תגובה לתגובה
לא לנשים בלבד
, גבעתיים  28/09/2007 12:18:35
שלום לך,
שמחתי לקרוא את כתבתך ואני מסכימה באופן מלא עם רעיון השוויון בין נשים וגברים. עם זאת, אינני מסכימה איתך בדבר אחד: הפנייה שלך "קודם כל לנשים" יכולה להשתמע כאילו "הבעיה" היא של נשים. אפליה מגדרית (ממנה סובלות נשים, אכן), איננה בעייתן של הנשים כי אם בעייה חברתית ממנה סובלת כל החברה הן חברתית והן כלכלית. ולכן, ההתמודדות איתה, והפניה לשינוי איננה צריכה להיעשות קודם כל לנשים אלא לשני המינים. גם נשים וגם גברים צריכים לפעול באותה מידה ליצירת השינוי. למשל, לפנות גם לגברים באותה קריאה בדיוק לא להסכים למצב הנוכחי. לא להסכים לכך שאין אפשרות בחירה לקבל פיצויי פיטורים לאחר שירות מילואים, למחות על כך שהנשים נשאלות שאלות שאינן נשאלות אצל גברים בראיונות עבודה ועוד ועוד. הקריאה "קודם כל לנשים" מקבעת את המצב הנוכחי. האם המאבק נגד העוני "שייך רק לעניים"? האם המאבק לשוויון של הומוסקסואלים ולסביות הוא מאבק שלהם בלבד? וכולי וכולי. אשמח לשוחח איתך במידה ותרצי: 054-4869612
בברכה
נילי ונציה - מנכ"לית מכון ונציה לשונות ורב-תרבותיות
תגובה לתגובה
  
+ תודה על התגובה
, , 28/09/2007 18:58:17
נילי שלום,
אני מסכימה איצך, שיש הרבה בעיות והרבה דברים הדורשים שינוי ומה לעשות כאשר יש מעט משאבים על כל אחד לרכז את המאמצים בנושאים הקרובים לליבו והדבר נוגע בייחוד לנשים,
אני יכולה לתת לך עשרות דוגמאות בהיסטוריה על נשים מדהימות שהיה להם כל כך איכפתיות ודאגו תמיד לכולם עד שכאשר הגיעו לדאוג לעצמן כבר לא נשאר כוח, לא להן ולא לסביבה , לכן לדעתי, נשים קודם קול צריכות לדאוג לנשים, הומאים ולסביות צריכים קודם כל לדאוג לעצמם, ורק לידיעה , אני לסבית כך שאני גם דואגת לזה ואפרסם על כך טור בקרוב, מאבקים לצערי צריכים להתחיל במקום שהמצוקה כואבת .... בכל מקרה אשמח לשוחח איתך, רשמתי לפני את מספר הטלפון של ואני מצרפת גם את שלי 054-2397227
שרון
תגובה לתגובה
 
טורים נוספים  
הבאת ילדים לעולם הבאת ילדים לעולם
מה זאת אהבה? מה זאת אהבה?
הומופוביה- האם יש אשמים הומופוביה- האם יש אשמים
עישון- אולי נפסיק להסכים שיזרקו לכלוך בכל מקום? עישון- אולי נפסיק להסכים שיזרקו לכלוך בכל מקום?
ביודיזל- מה זה בכלל והאם זה טוב או רע? ביודיזל- מה זה בכלל והאם זה טוב או רע?
שביתת המורים שביתת המורים
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים