אמנם יום העצמאות הוא כבר מזמן שם נרדף לביטוי "על-האש", אך מה יעשו החסים על החי? מה ינפנפו? חוץ מזה – גם טורפי הבשר יכולים לגוון את השולחנות ביערות, במדשאות ובפארקים במאכלים קצת שונים, שאינם מבוססים על בשר ומתאימים מאוד לאווירת הפיקניק הלאומי. לפניכם כמה מתכונים שעשויים לעשות לכם את החג לקליל בהרבה.
שיפודים טרופיים
חומרים
• אננס קטן חתוך לחתיכות גדולות.
• 8 תפוזים.
• מיץ מלימון אחד סחוט.
• 1 כפית סוכר.
• 4 שיפודי עץ מושרים במים קרים ארבע שעות.
• קצפת צמחית.
• חופן עלי נענע.
אופן הכנה
• מחממים את המנגל מראש.
• משפדים אננס-תפוז לסירוגין.
• מערבבים את מיץ הלימון עם הסוכר ומברישים את הפירות המשופדים.
• צולים על הגריל עד השחמה.
• מורידים מהאש וזורים מעל עלי נענע או קצפת צמחית לפי הטעם.
יתרונות: תוספת מתוקה, צמחית וקלה להכנה. ילדים יתחברו לצד המתוק, למבוגרים תהווה מנה אחרונה מפנקת ולא כבדה.
הערך המוסף לילדים: פעילות הכנת השיפוד יצירתית ומאתגרת מוטוריקה עדינה.
שיפודי טופו וירקות
מדובר במנה בסיסית, פשוטה ביותר להכנה ומתאימה לבשרי, היות שהיא פרווה. אפילו דיאטטית! גם אם אינכם בוגרי מכללות אקדמיות אתם ודאי מודעים ליתרונותיו הבריאותיים של הטופו. לא רק שהוא סופח טעמים, בהיותו בבסיסו בעל טעם נטרלי ומתעצב בדיוק לפי מה שתזינו אותו, אלא שהוא מהווה מקור מצוין לחלבון, סידן ומגנזיום.
חומרים
• 250 גרם טופו חתוך לקוביות.
• כוס טריאקי או סויה.
• קוביות ירקות לפי בחירתכם: חצילים, קישואים, בטטה, עגבניות, פטריות, בצל וכו'.
אופו הכנה
• השריית החומרים (כל הקוביות) ברוטב למשך מספר שעות.
• השחלה על שיפ
ודים וצלייה למשך כ – 15 שעות. שימו לב והימנעו מצליית יתר.
יתרונות: מנה דיאטטית, קלה להכנה שעשויה לערוב לחיך הבשריים גם כן. פעילות הלעיסה והעיכול קלות בהרבה והילדים ודאי יאהבו אותה, וטוב יהיה אם תמנעו מלספר להם כי מעורב שם בצל...
הערך המוסף לילדים: נסו לשחק עם הקטנים שבהם תוך הכנה או תוך אכילה ושאלו אותם - איזה צבעים אתם רואים...המגוון הרי גדול. את הגדולים תוכלו לאתגר ולשאול היכן גדל כל הירק (שיח, עץ או באדמה).
שיפודי ירקות גורמהלעדיני החיך, לילדים שמכירים את כל המסעדות... למי שעברה ניתוח
בוטוקס ואינה מעוניינת לאתגר את שרירי הפנים: מתכון ירקות על האש עם סטייל.
חומרים לשיפודים
• 6 גבעולי רוזמרין ארוכים.
• 4 פלפלים חתוכים למלבנים קטנים. (גוונו בצבעי צהוב וכתום).
• 8 תפ"א קטנים חתוכים לחצאים.
• 10 עגבניות שרי.
• 2 זוקיני חתוכים לאורך בצורה דקה.
• מלח.
• שמן זית להברשה.
חומרים לרוטב (בסגנון הודי)
• צרור נענע.
• 2 גביעי יוגורט.
• 2 שיני שום קצוצות.
• מיץ מחצי לימון.
• חצי כפית גראם מסאלה.
• חצי פלפל צ'ילי ללא הגרעינים.
אופן ההכנה
• משפדים את הירקות על גבעולי הרוזמרין. רצוי לחדד את קצוות הגבעולים לצורך שיפוד קל.
• הכנת הרוטב. שמירתו במקרר מעט לפני תעמיק את הטעם.
• חימום הגריל.
• הברשת השיפודים בשמן זית והמלחה.
• צלייה של כ – 7 דקות מכל צד עד השחמה.
• הגשה עם הרוטב ליד.
יתרונות: מנה אקזוטית עם טעמים נהדרים ומגוונים.
הערך המוסף לילדים: הכרת טעמים חדשים ומעניינים, תרגול שיפוד מאתגר תיאום יד-עין. ומשפר את הקואורדינציה.
בתאבון וחג שמח!