בתערוכה האחרונה של maison-object שנערכה בינואר נראו מספר מגמות אותן ניתן ליישם על שולחן הסדר- שימוש בקריסטלים, קונטרסטים דרמטיים המשלבים שחור- לבן ושימוש בפלטת צבעים המשלבת מ שמנת סטון- ווש ועד גווני קקאו ומוקה.
בשלב ראשון, בוחרים קונספט, צבע מנחה או שילוב של צבעים אשר יעניקו את המראה הרצוי והאווירה בה אתם מעוניינים: לבן וזהב, שחור ולבן או לבן בלבד. על פי הקונספט יבחרו האלמנטים הנלווים, חבקי המפיות, המפיות, כלי ההגשה, הפרחים ועוד. חשוב לא לקחת את נושא הקונספט ברצינות רבה מידי. הרעיון הוא לייצור באמצעים הקיימים וליהנות מהתוצאה הסופית!
מפה
כעיקרון תמיד טוב שתהיה לכם מפה קלאסית בצבע אחיד ובאורך מספק לסעודות מרובות משתתפים. אם אין באמתחתכם אחת שכזאת, אין צורך לרוץ לקנות מפות יקרות! בחנויות בדים ניתן למצוא שאריות בד בעלות נמוכה במגוון צבעים ולפי מטר, שישמשו מצע ראוי לשולחן החג.
הכלים- יש לכם הרבה אורחים? אין בעיה,, פשוט משלבים בין מערכות האוכל הקיימות בבית. הסוד הגדול,הוא הרמוניה בין הצבעים. חלק עם פרחוני, כלים מעוטרים עם כלים שקופים או לחילופין אטומים, מרובעים עם עגולים- הכול הולך בהתאמה נכונה ומתחבר בעזרת האביזרים הנלווים.
סכו"ם אין צורך לצאת במסע חיפושים של סכו"ם זהה לכול המשתתפים, פשוט מקפלים את מפית השולחן בצורה של כיס או מסתירים בעזרת המפית את חלק האחיזה בסכו"ם, כך שרק החלק העליון יבצבץ ובכך נשמור על מראה אחיד לכל הסועדים.
חבקי מפיות
אפשר לאלתר פתרון יצירתי, לדוגמא: מלפפים עלה רחב מהגינה סביב המפית ומהדקים בעזרת קיסם,או לחילופין קושרים סרט אורגנזה בצבע תואם למפה, מלפפים חבל או מנקי מקטרות.
צלחת הפסח
יש נוכחות וחשיבות רבה בשולחן החג. תמיד רצוי צלחת מקורית עם הגומחות המסורתיות. אך גם אלתור של 7 קעריות קטנות (מסט ישן מהמטבח של סבתא) על מעמד לעוגה עגול בעל רגל, בהחלט יכול להיות פתרון אסתטי הולם.
פמוטיםאם הפמוטים כבר לא נראים במיטבם או לא בדיוק מתאימים למראה הכללי של השולחן, תנו דרור לרוח היצירתיות שבכם, הפכו כוסות זכוכית שקופות והניחו על תחתיותיהן קעריות זכוכית קטנות. הניחו במרכז השולחן נר והרי לכם פמוט מקורי לתפארת. ניתן לעטר את גוף הכוס בסרט תחרה.
אגוזי החגאחד מסמלי החג הם כמובן האגוזים למיניהם. אפשר לרסס בספריי מוזהב או מוכסף אגוזים בגדלים ומסוגים שונים ולהניח בתפזורת סביב כלי האוכל או בתוך כלי והתוצאה- קישוט פשוט, יפה ומסורתי.
הצעת ייעול – ניתן להכין מראש לכל סועד באופן אישי את צלחת בה מנחים את הברכות, לעשות סדר בבלגן של העברות מצד לצד לכל אחד (אם כי זה בהחלט חלק מההווי החינני של הארוחה)
טאצ' זה כל העיצוב
ספרה החדש של איריס מוסיוף בו תמצאו עוד ידע, רעיונות וטיפים שיהפכו כל ארוחת חג משפחתית, יום הולדת לקטנים ולגדולים או מפגש חברות לארוחת בוקר, לחוויה חושית. חגיגה אמיתית.
חומרי גלם בהישג יד (חנות מלאכת היד הקרובה או המצאי הביתי), טיפים מקצועיים ורעיונות שימושיים הספר משמש כמדריך מעשי לכל מארחת ומארחת המעוניינים להכניס טאצ' של סגנון לאירוע הביתי.
לאתר של איריס מוסיוף
לבלוג של איריס מוסיוף