הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
סלון
 |  תרבות ואמנות  |  ספרים  |  קולנוע וטלוויזיה  |  מופעים והצגות  |  תערוכות
עדינה אבן זוהר

לאחר שעברה שינוי בחייה ומצאה את הקול הפנימי שלה, זמרת הג'אז עדינה אבן זוהר מוציאה דיסק ראשון בגיל 50 ויוצאת  לסיבוב הופעות. For the first time - in a long time

כתבות נוספות
* היום השישי
* הוואי חמש - אפס חוזרת
* לא רואים עליך
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

נשים מצלמות

נשים מצלמות, נשים מצלמות מהלב הוא קורס שבא אפשר לנשים להשתמש בצילום כנתיב לגילוי עצמי. הנחה מיוחדת של 500 ש"ח לגולשות אסימון 
מאת:
27/12/2009

"מעגל נשי, אינטימי ומחבק, נוגע לא נוגע, חש ומטלטל ולא מוותר עד שהשלמות תצא, עד שהלב ירגע ואיתו התמונות, הצילום, יהפכו ליצירה נפלאה ומרגשת", כתבה לנו אחת הבוגרות שלהן, ואנחנו פנינו לבדוק את העניין.
ליאור מן, פעילה בתחום ההעצמה הנשית מזה 8 שנים. היא אחת מהמקימות של "בית ונוס - מרחב להתעוררות נשית" שבאיזור השרון, צלמת ואמנית רב תחומית, מנחת מעגלי נשים ובעלת BA בקולנוע וטלוויזיה מטעם אוניברסיטת ת"א.
...


חדוה שפרעם וליאור מן

חדוה שפרעם – צלמת, מעצבת וארט דיירקטורית בתעשיית הטלוויזיה והקולנוע, לשעבר צלמת של סוכנות העיתונות AFP. בוגרת ביה”ס לאמנויות בצלאל ומנחת סדנאות בנושא מערכות יחסים ואינטימיות. השתיים, חברות נפש ושותפות יוצרות - מאירות אלינו חיוך ועיניים, שמחות לשתף אותנו במה שהן מגדירות – פרוייקט חייהן.  

"אחד הצרכים הגדולים ביותר של נשים כיום הוא הצורך בהגשמה היצירתית. נשים בכל שכבות הגיל והאוכלוסייה מבקשות להתבטא בצורה עמוקה, להפוך את העולם הפנימי והרגשי שלהן לדבר מוחשי, צורני, משהו שאפשר לגעת בו, קול שיכול להישמע ולהדהד". אומרת שפרעם "הכלי של הצילום הוא אחד האמצעים הכי נגישים לאישה כיום - לכל אחת יש מצלמה בבית והחוכמה היא להתחיל להפוך את זה מכלי תיעודי של המשפחה לכלי של ביטוי עצמי עמוק."

ומה מיוחד בנשים מצלמות?

"אישה חייבת לצלם מהלב ומהבטן", אומרת מן. "זה הטבע שלה, וברגע שהיא נסוגה ממנו ומתחילה לצלם מהראש ולעבוד בצורה מנטאלית, היא הולכת לאיבוד – היא לא מצליחה לבטא את העומקים שלה, כי היא עצמה לא במגע איתם. באופן טבעי, מה שקורה בקבוצות שלנו הוא שקורית היזכרות והרגעות אל תוך האיכויות הנשיות. פתאום אין תחרות, אין השוואתיות, אין ציונים. מתוך המרחב הזה קורה דבר מאוד עוצמתי – יש סכר פנימי שנפרץ והאישה מתחילה להביא את עצמה לחשוף,  ...
רבדים בתוכה שהיא עצמה לא הכירה. כשיש לי מקום אוהד ובטוח לגדול בתוכו – אני סוף סוף יכולה להרשות לעצמי לקחת צעדים מעבר ל'אני' המוכר שלי, לגדול, להפתיע את עצמי".

"מהסיבה הזו", מוסיפה שפרעם, "אנו נעזרות בטכניקות ובתכנים שלאו דווקא קשורים לעולם הצילום. בהתחלה היו נשים שהרימו גבה", היא צוחקת, "אבל כשהן ראו איזו קפיצת מדרגה קרתה לצילומים שלהן, הן הבינו מיד את הקשר. אישה לא יכולה לגעת בעולם, מבלי לגעת בעצמה, ברגע שאנחנו מסכימות לראות את עצמינו – מימד שלם של עומק ורגישות נפתח ביצירה שלנו".

ומה עם טכניקה? גם חשוב לא?
"בוודאי" מן מחייכת ומרגיעה, "מבחינתנו הכרות עם הכלי של המצלמה היא כרטיס הכניסה של האישה לחופש היצירתי שלה. כל עוד המחסום הטכני לא נפרץ, אנחנו יותר מידיי עסוקות בכפתורים ופחות מידיי בהתבוננות אמיתית, בדבר שלשמו התכנסנו. אז אנחנו בהחלט נותנות את הבסיס ונותנות מענה לכל שאלה טכנית שעולה. מצד שני, הדגש שלנו הוא על היצירה עצמה, ומי שבאה אלינו יודעת שהיא באה כשותפה פעילה ושזה לא המקום שבו יאכילו אותה בכפית. יש לה אחריות לא להיות פאסיבית ולשלב
התנסות עצמית ותרגול, אחרת שום דבר לא ייקלט.

מה האפשרויות העומדות בפני אישה הרוצה להשתלב ב'נשים מצלמות'?

נכון להיום, אנחנו עובדות בשתי מסגרות עיקריות – האחת הינה קורסים ארוכים והשנייה היא סדנאות סוף שבוע. הקורסים הינם תהליך עומק, הם מתאימים למי שבאמת רוצה ללמוד את ערכי הצילום בצורה יסודית לצד התגבשות פנימית כאישה יוצרת, אפילו אמנית.
בלימודים הארוכים אנחנו משלבות לימוד תיאורטי, צילום בשטח, משימות בית ותרגולים חוויתיים. מידיי שבועיים הבנות מביאות עבודות מודפסות ואנו עושות מיני תערוכות – כל אחת יכולה לקבל פידבק והכי חשוב – ללמוד מהי נקודת המבט המיוחדת שלה על המציאות, איזו רגישות יש בה ואילו בחירות היא מקבלת.
..
סדנאות סוף השבוע, הן המקום שאליו כל אישה יכולה לבוא ולהיות חלק מחגיגה נשית של רגישות ליופי, אינטימיות וחדוות יצירה. זה ממש כמו משפחה שאפשר תמיד לחזור אליה – בין אם את בוגרת הקורסים ובין אם את מישהי שמשתמשת בצילום כסוג של תירוץ לקחת קצת זמן לעצמה... יש הרבה כאלה... זה לא סוד שהרבה מאיתנו עובדות נורא קשה, אנחנו נותנות את הלב שלנו ואת מיטב זמננו – לעבודה, למשפחה, לחברים. יצרנו את סדנאות הסופ"ש גם כדי שנשים תוכלנה לתת לעצמן זמן של שקט, להתאוורר מהמרחב של התא המשפחתי, לקבל אוויר, למלא מצברים ואז לחזור לבעל ולילדים ממקום שלם יותר, להחזיר את הסומק ללחיים.  


אחת התופעות הכי מרגשות היא שהתחילו להתקשר אלינו בעלים ולהזמין סדנאות כמתנה לנשים שלהן. זה פירגון אמיתי, אלה גברים שקולטים שלעזור לנשים שלהם לפרוח זה חלק בלתי נפרד מהפריחה של הזוגיות והתא המשפחתי. 
 
איך אתן רואות את המשך הדרך, מה החזון שלכן?
"וואו... נגעת בנקודה רגישה", מחייכת מן ושפרעם משלימה: "מבחינתנו השמיים הם הגבול. אנחנו רוצות להפיק תערוכות, ספרים, פרוייקטים יצירתיים בשיתוף פעולה עם עוד גופים. כל התרחשות שיש לה ערך, כל דינמיקה אנושית שנושאת משמעות – 'נשים מצלמות' יכולות לבוא ועם הלב הרגיש שלהן וההתבוננות המיוחדת שלהן – יכולות לתת לה ביטוי ויזואלי, לספר את הסיפור שלה. אנחנו רוצות להרים אתר שיהיה בית לקהילה שוקקת החיים הזו, עם פורומים וגלריות. מקום שיביא את נקודת המבט הנשית לקדמת הבמה בצורה הכי מוחשית ונוגעת ושכל אחד יוכל להיכנס (כן, גם גברים...) ולהבין מי אנחנו ומה המתנה שלנו לעולם.


הקורס והסדנה הקרובה של נשים מצלמות 
החל מה-12בינואר יצא לדרך המחזור החמישי של קורס נשים מצלמות - 'אמנות הצילום מהלב'  בהנחיית ליאור מן.

12 מפגשים שבועיים של 3.5 שעות, 20 דקות צפונית לתל אביב.

הטבה מיוחדת לנשים המגיעות דרך אסימון  - 500 ש"ח הנחה בהרשמה לקורס!

 
לפרטים:
ליאור מן – 050-5268829 [email protected]

 

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
     תגובות
 
המחזור הבא יפתח ב4.5 :-)
,   12/04/2010 18:29:23
פרטים אצלי: 050-5268829 בחום, ליאור
תגובה לתגובה
שיתוף
,   27/12/2009 20:48:35
את הדבר החזק ביותר שקרה שם קשה לי לתאר במילים,אך בכל זאת אנסה, פתאום ניפתח מרחב של קסם,וברגעים אלו אור מאד מיוחד זרח לו פתאום, וכולן היו כל כך יפות ומאירות. באותן רגעים,ללא מילים וללא קול, לקחתי את המצלמה ונכנסתי כולי לרגע הזה, צילמתי את היופי, את הנשים, את התנועה בחלל, את השילוב האסטטי שנוצר בתוך החיבורים בנינו, וכל כולי הייתי בתוך הדבר הזה שהמצלמה אפשרה לי. תודה!
תגובה לתגובה
האם נפתח בקרוב קורס
, פרדס חנה  04/08/2009 22:41:40
ליאור/חדוה הייתי מעוניינת לדעת אם אתן פותחות באזור שלי קורס ומתי? תודה מירית
תגובה לתגובה
אנא הודיעו לי בסדנאות סוף
,   24/04/2009 22:55:50
שבוע
תגובה לתגובה
  
+ הי רות
, , 27/04/2009 12:58:59
נשמח לעדכן אותך... אנא שלחי לי את פרטייך למייל [email protected] בחום, ליאור
תגובה לתגובה
הייתי והתרגשתי
, מודיעין  12/04/2009 21:54:21
הייתי שותפה לסדנא במדבר והתרגשתי בכל רגע נתון. ליאור וחדווה מדהימות, יודעות לחבר את ההוויה הנשית והרגישות יחד עם היצירתיות לחוויה ייחודית. אני התאהבתי.
תגובה לתגובה
ליאור וחדוה העניקו לי מתנה
, רמת השרון  11/04/2009 07:49:07
הקורס שאני מסיימת בימים אלה הוא אחת המתנות המדהימות ביותר שיכולתי להעניק לעצמי.כל התפיסה הויזואלית שלי השתנתה מאז ואני רוצה רק לצלם הכל ואת כולם. תודה!
תגובה לתגובה
 
כתבות נוספות במדור  
פתאום באמצע האהבה פתאום באמצע האהבה
תערוכת פסלי ברונזה - סנא פרח בשארה תערוכת פסלי ברונזה - סנא פרח בשארה
הכלה ממומביי הכלה ממומביי
קודם כל אמא קודם כל אמא
בארץ לובנגולו מלך זולו בארץ לובנגולו מלך זולו
אדם לא מת סתם אדם לא מת סתם
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים