הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?

טיפול טבעי בנדודי שינה

מאת: בלהה קציר
24/11/2008

 

נדודי שינה (insomnia),  מהווים את אחת התלונות הנפוצות בין הפונים לרפוי הטבעי. קשיי הירדמות, תחושה של שינה בלתי מרעננת  ויקיצה מוקדמת הם מנת חלקם של הסובלים מהתופעה.

בדרך כלל שינה הינה תהליך פיזיולוגי במתכונת קבועה. משך השינה הינו אישי ומשתנה מאדם לאדם, כאשר הממוצע הינו שמונה שעות שינה ביממה. כמות השינה הדרושה לנו הינה זו שתאפשר לנו להרגיש שנחנו כל צרכינו - שינה טובה גורמת לנו לתחושת רעננות.

במהלך השינה חלים בגופנו מספר תהליכים כמו הגברה בהפרשת הורמון הגדילה, הפחתה בהפרשת הקורטיזול, ירידה בפעילות מערכת העצבים הסימפטתית, ירידה ברמת חומצת החלב בשרירים, חלומות ועוד.
שעת ההירדמות נקבעת על ידי השעון הביולוגי. הורמון השינה (מלטונין), מופרש מבלוטת האיצטרובל בשעות החשכה ומגיע לרמות שיא בדם באמצע הלילה. חשיפה לאור חזק בשעות הלילה תעכב את הפרשתו של ההורמון ותגרום לנדודי שינה.

נדודי שינה פוגעים בבריאות, מגבירים את הסיכון ללקות במחלות לב, כלי דם, השמנה וסוכרת. נדודי שינה פוגעים באיכות החיים ויכולת העבודה, גורמים לחרדה ומהווים גורמי סיכון לתאונות עבודה ותאונות דרכים.
השפעת לילה מלווה בנדודי שינה מורגשת למחרת בבוקר - תחושת ישנוניות בשעות היום, תפישה מוטעית של מצבים מוכרים, ירידה בתשומת הלב עד כדי סיכון חיים בזמן העבודה והתפקוד השגרתי. במחקרים נמצא כי עובדים הסובלים מנדודי שינה מקודמים בעבודה פחות מעמיתיהם הישנים ללא הפרעה (rajput 1999,leigh 1991).

נדודי שינה נגרמים כתוצאה מסיבות פנימיות וסביבתיות. במקרים רבים  מהווים נדודי שינה סימפטום משני למחלות אחרות, כגון כאב, חרדה, דיכאון, חוסר איזון מינרלי, שינויים הורמונליים, רמה נמוכה של הורמון הגדילה והורמון המלטונין, כאבי ראש, שינויים בעמוד השדרה, בעיות נשימה, הפרעות נפשיות,  אי ספיקת לב, סינדרום רגליים חסרות מנוחה, חוסר איזון ברמות הסוכר, רמת ברזל נמוכה, כאבים כרוניים ועוד הפרעות בריאות שונות.

משקאות אנרגיה, קפה , שוקולד, מזון עתיר סוכר, אלכוהול, תה, תרופת לטיפול בבלוטת התריס, גלולות למניעת הריון, תרופות לבעיות נשימה ועיכול, תרופות לטיפול בדיכאון, חוסמי בטא, רעש מוגזם, מיטה לא נוחה, אור בחדר השינה וגורמים נוספים רבים עלולים לגרום לנדודי שינה.

כדי לטפל ביעילות בנדודי שינה, יש לאבחן את הגורמים לבעיה. דרושה היכרות עם אורח חייו של המתלונן, בדיקה מקפת של ההיסטוריה הרפואית שלו, בדיקה גופנית ומגוון בדיקות רפואיות. טיפול בגורמים לנדודי שינה יביא לשיפור השינה.
    
ברפו

אה הטבעית יעבור המתלונן תשאול מקיף והתבוננות בקשתית העין כדי לזהות את הגורמים לנדודי שינה.  הריפוי הטבעי יתבצע על ידי הרכבת תפריט והתאמת צמחי מרפא, תוספי מזון או רמדי הומיאופתית בהתאם למצבו של המבריא. הטיפול הטבעי בנדודי שינה מכסה טווח רחב של תופעות הקשורות בנדודי שינה ומאפשר ריפוי ללא  תרופות ממכרות.

יומן שינה יכול להועיל בבחירת דרך הטיפול בנדודי שינה. ביומן יש לרשום תופעות ופעילויות המהוות גורמים שיש להתחשב בהם בבחירת הטיפול בנדודי שינה, כגון מצבי נחירה, קושי בהרדמות, התעוררות מוקדמת או התעוררות תכופה במשך הלילה, זמן הליכה לישון וזמן יקיצה, צפייה בטלוויזיה, זמן ואיכות הארוחות, שימוש בתרופות, סמים, אלכוהול, קפה, סוכר, שעת פעילות גופנית, מתח, ומחזור חודשי.

הבסיס לטיפול בנדודי שינה תהיה ההמלצה ללכת לישון בכל לילה באותה השעה, צמצום שעות התנומה במשך שעות האור וחשיפה לאור השמש במשך חצי שעה בשעות הבוקר המוקדמות. שינוי זה יעזור לייצב את לוח הזמנים של השינה והיקיצה.

 מיטה נוחה, אוורור החדר, צמצום הרעש והתאורה יתרמו לשינה טובה.
המיטה מיועדת לשינה ולקיום יחסים אינטימיים. מומלץ לא להפוך את המיטה לספריה, חדר עבודה או חדר טלוויזיה.
מומלץ להימנע מארוחה כבדה ומשתייה מרובה לפני השינה. רצוי לאכול את ארוחת הערב שלוש שעות ויותר לפני ההליכה לישון.

טכניקת הרפיה תעזור ברוב המקרים- תה צמחים (פסיפלורה, לואיזה, קמומיל), מקלחת פושרת, מדיטציה, הרפיית שרירים או מוזיקה רגועה יקצרו את זמן ההרדמות ויפחיתו נדודי שינה.
 
מומלץ להימנע ממזונות ומשקאות מכילי קפאין (קפה, קולה, תה, משקאות אנרגיה) וממשקאות אלכוהוליים, חומרים אלו מפריעים למהלך התקין של השינה וגורמים לנדודי שינה.
ניקוטין המצוי בסיגריות, מהווה גם הוא סם מעורר.

התעמלות בשעות הבוקר והצהריים (לא בערב),תשפר את שנת הלילה.

שנים רבות של טיפול טבעי בסובלים מנדודי שינה, הוכיחו ששינויים אלו בשילוב שינוי תזונתי והתאמת רמדי הומיאופתית שיפרו את איכות השינה  של הפונים לריפוי טבעי וחסכו מהם את השימוש בתרופות כימיות ממכרות.

 עצות אלו אינן משפרות את איכות השינה ומפסיקות את נדודי השינה? מומלץ לפנות למומחה לרפואה טבעית להתאמת טיפול אישי. נדודי שינה ניתנים לפתרון בעזרת הרפואה הטבעית, חשוב לטפל בגורם הבסיסי לנדודי שינה בעזרת מומחה לרפוי טבעי.

לילה טוב
בלהה קציר .N.D

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
     תגובות
 
איכות שינה -פיתרון מפתיע!
, ת"א  08/03/2009 18:06:09
שמי אלכס, גימלאי צה"ל, בן 50 עד לפני 6 שנים לא ישנתי בלילות עקב חרדות בעקבות תאונת דרכים קשה שעברתי, טופלתי תרופתית שנים: 2 פרוזק ו-1 קלונקס בלילה, וגם עם זה לא ישנתי. רכשתי מזרן יקר ביותר מחברה מוכרת בארץ למטרה זו - וגם לא עזר. באחת ההזדמנויות השאיל לי שכן שלי מזרן בריאות אורטופדי (מזרן מחומר ויסקו) והמליץ לי לישון על מזרן זה. כמובן שהגבתי בספקנות ענקית כי תרופות לא עזרו - בטח שלא מזרן יעשה את העבודה. הפלא ופלא - ממש הפלא ופלא: בלילה הראשון נרדמתי , ושוב נרדמתי ושוב נרדמתי, לאחר שבוע אפילו הלכתי לרופא המשפחה לספר שאני "מאבד הכרה בלילה" בשבוע האחרון. מתי הבנתי שיש קשר בין המזרן לשינה - בסוף החודש כשהלכתי לרכוש שוב את מנת התרופות שלי:פרוזק וקלונקס, ולתדהמתי ראיתי שחצי מהכדורים "שכחתי" לקחת. לא לקחתי כדורים, ואז התחלתי שוב לשים לב למזרן. עד היום, 5 שנים אחרי, אני ישן לילה לילה לילה לילה - בלי עין רעה, ללא תרופות. ואני אחד מיני רבים בארץ ובעולם ששינו חייהם בזכות ערכת השינה הזו. עונג יהיה לי לספר ואפילו להשאיל את המזרן כדי לחוות כמוני את השינה האיכותית. סירוטקין אלכס [email protected]
תגובה לתגובה
  
+ insomnie
, carmiel, 11/08/2009 17:42:42

תגובה לתגובה
 

אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים