סלט קינואה וחמצמץ
(4 מנות)
חומרים
250 גרם קינואה מבושלת "סוגת" במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה"
1 תפוח עץ גרנד סמית קלוף חתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית
פילטים מחצי לימון
50 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר
20 עלי טרגון קצוצים
1 כפית דבש
3 כפות שמן זית איכותי
3 כפות מיץ לימון
מלח דק
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מניחים את הקינואה המבושלת בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.
בקערית נפרדת מערבבים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את הרוטב לקינואה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.
טוב לדעת: לקינואה ערך תזונתי רב: היא עשירה בחומצות אמינו, סיבים תזונתיים, ברזל ובנוסף מאוד טעימה. הסלט שמוגש כאן משלב מרקמים קראנצ'יים של קינואה, תפוח, אגוזים וסלרי. כדאי מאוד להשתמש בסלט זה, כמתכון בסיס והכי כיף לשנות ולגוון אותו- אין לכם תפוחים? נסו אגסים . גוונו גם בעשבי התבלין והאגוזים לפי מה שאתם אוהבים או מה שיש בבית
אורז אדום עם בצלים מאודים
(6 מנות)
חומרים
2 כוסות אורז אדום "סוגת"
½ 4 כוסות מים
6 כפות שמן קנולה
3 כפות עירית טרייה קצוצה
3 כפות בצל ירוק קצוץ
3 כפות בצל אדום קצוץ
3 כפות בצל לבן קצוץ
3 כפות כרישה קצוצה
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
מוסיפים לסיר בעל תחתית עבה 3 כפות שמן ומתחילים בטיגון האורז למשך כ-3 דקות.
מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את המים, בוחשים ומביאים לרתיחה.
מכסים את האורז במכסה, מבשלים בין 25-35 דקות, וכשהאורז מוכן משאירים אותו בסיר מכוסה כ-5 דקות (עד להוספת הבצלים).
בינתיים מכינים את הבצלים: מניחים במחבת טפלון 3 כפות שמן ומתחילים באידוי הבצל הלבן במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל הסגול והכרישה וממשיכים לאדות עוד כ-3 דקות. מוסיפים את הבצל הירוק והעירית. כשכל הבצלים
מאודים היטב יחדיו לתבשיל אחיד, יוצקים מעל האורז ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, בעיטור עירית או בצל קצוץ.
סלט בורגול ומנגו
(4 מנות)
חומרים
כוס בורגול גס "סוגת"
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
1 נקטרינה חתוכה לקוביות
1/3 כוס מיץ תפוזים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף נענע קצוצה
מיץ מלימון אחד
¼ כוס שמן זית איכותי
כפית דבש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים פושרים עד לריכוך.
סוחטים את הבורגול מהנוזלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לבורגול את קוביות הנקטרינה, מנגו, מיץ תפוזים, פטרוזיליה ונענע קצוצה.
בקערית ,מערבבים את הדבש עם מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים את תערובת הדבש לסלט הבורגול, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים ומגישים מיד.