כמות: 6-8 איש
זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים נקיים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
שמן לטיגון
לרוטב היוגורט
גביע יוגורט
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה
מלח-לפי טעם
הכנה
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במים עד להתרככות. מסננים ומועכים במזלג.
תוך כדי בישול התפו"א, מגרדים בפומפייה את הקישואים והבצל. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגי
ר את שאריות הנוזלים.
מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים, הופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון עד להשחמה.
מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים עד שנגמרת התערובת
מגישים עם רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה