סלט טונה ותירס
רכיבים:
1 קופסה טונה במים או בשמן מסוננת
1 קופסה גדולה תירס קל
4 מלפפונים חמוצים קטנים
1 גמבה
½ כף מיונז רגיל או מיוקל
אפשר להוסיף בצל ירוק, שמיר, לימון, פלפל ומלח לפי הטעם
הכנה:
מערבבים את הכול בקערה, מקררים.
שעועית ירוקה מוקפצת
רכיבים:
1 שקית (800 גר') שעועית ירוקה ארוכה קפואה
2 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה
כף מיץ לימון
הכנה:
מחממים את שמן הזית, מקפיצים בו קלות את השעועית עם השום,מוסיפים את הסויה והלימון עד לריכוך.
סלט סלק מרוקאי
רכיבים:
4 סלקים בגודל בינוני
4 שיני שום כתוש
מלח לפי הטעם
¼ כוס שמן
כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
מבשלים את הסלקים במי מלח עד שמתרככים, אך לא יותר מידי. מצננים, קולפים, חותכים לרצועות, מניחים בקערה ומטבלים בשום כתוש, מלח, כמון, שמן, מיץ לימון ופלפל. לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה.
סלט עגבניות שרי ובזיליקום
רכיבים:
חופן עלי בזיליקום
3 כפות שמן זית
3 כפות צנוברים קלויים או שומשום קלוי
הכנה:
חוצים את העגבנים לשתיים ומניחים אותן בקערה עמוקה, קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה, יוצקים את שמן הזית מעל. קולים את הצנוברים על אש נמוכה, מוסיפים אותם לקערה ומערבבים.
סלט קינואה וחמוציות
רכיבים:
1 כוס קינואה
¼1 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
3-4 כפות שמן זית
חצי בצל סגול
פלפל אדום או צהוב חתוך לקוביות
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
אגוזי מלך קצוצים גס
חופן חמוציות
תפוח עץ חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
מבשלים הקינואה במים עד לריכוך ומקררים. לפני ההגשה מוסיפים את כל המרכיבים, מערבבים ומגישים קר.
סלט גזר וחמוציות
רכיבים:
7-8 גזרים קלופים ומגורדים גס
חופן חמוציות
חופן קצוץ של אגוזי מלך או פקאן סיני
חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצים
3 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
לערבב בקערה את הגזרים עם שמן הזית, הלימון, הסוכר, הפלפל והמלח, להוסיף חמוציות, אגוזים ולפזר הירק מעל.