הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
סלון תרבות ואמנות
כנס: דמויות מיתולוגיות וקדושות של נשים

סיפורן של אלגריבה – הדמות המיתולוגית, לקטאר הקדושה ופרחה בת אברהם, שמסרה את נפשה כדי לא לחלל את כבודה. כנס ייחודי על דמויות מיתולוגיות וקדושות של נשים בהיסטוריה היהודית. 10-11 בפברואר, בירושלים
כתבות נוספות
* עדינה אבן זוהר
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

צילום: טל סיאני

הליכות ג'יין

הליכות ג'יין -בחיפה,ירושלים ותל אביב, האירוע יתקיים השנה בסוף השבוע הראשון של מאי (3-4-5.5)  ב- 70 ערים ברחבי העולם  ובישראל לראשונה בשלוש הערים המרכזיות חיפה, ירושלים ותל אביב
מאת: יהודית שחר
01/05/2012
אירועי JANE'S WALK חוגגים את המורשת של ג'יין ג'ייקובס, עיתונאית, סופרת ואורבניסטית. האירוע מתקיים מדי שנה בסוף השבוע הראשון של מאי, לקראת יום הולדתה של ג'ייקובס. במהלך המחצית השנייה של המאה ה 20, ג'ייקובס הייתה ממובילות המאבק למען האינטרסים של תושבים והולכי רגל, על רקע הגישה התכנונית שהעמידה את הרכב הפרטי במרכז התכנון העירוני. ספרה "מותן וחייהן של ערים אמריקאיות גדולות" נחשב לאחד הטקסטים המשפיעים ביותר על תכנון הערים בעשורים האחרונים. אירועי Jane's Walk מביאים את הרעיונות של ג'יין ג'ייקובס לערים ברחבי העולם במטרה לקדם ולעודד מעורבות מקומית של תושבים בתכנון העירוני. 

רעיון ההליכות הוא פשוט: אנשים הולכים ברחבי עירם ומספרים לכל מי שמעוניין להקשיב סיפור הקשור בשכונה, ברחוב, בבית, בחדר מדרגות, בגינה, בחצר או בעץ – ובאנשים שחיו או עודם חיים לצד כל אלה, ולמעשה מספרים את סיפורה של העיר כפי שאינו נרשם בספרי ההיסטוריה. פעולת ההליכה יוצרת דיאלוג חדש בין אנשים, ומאפשרות יצירה של קהילות וקבוצות עניין חדשות בעיר.   
ברוח זו חברו הפעם הליכות חיפה 2 להליכות ג'יין הבינלאומיות, והן מתקיימות בסוף השבוע הראשון של מאי 2012, בחיפה, בתל אביב ובירושלים, ואגב כך מהוות גם הרחבה לתערוכה "חיפה-ירושלים-תל אביב" המוצגת עכשיו במוזיאון חיפה לאמנות (עד ה- 2 ביוני).

הליכות  אורבאניות פתוחות לציבור הרחב
בסופשבוע אחד יתקיימו הליכות בשלושת הערים המרכזיות: 
חיפה- פנטזיות עיר תחתית, געגועים לכרמל של פעם, בתים נטושים ,שכונה על הים.. 
תל אביב- סיור קולינרי, בתי קולנוע נטושים,מרחבי דמוקרטיה, פרסומות ,חלונות ראווה.. 
ירושלים- משחקי שכונות,הפנתרים השחורים,זכויות,התנחלויות וסיור ווקאלי בעין כרם...
הליכות חיפה התקיימו לראשונה ב-2011,  כחלק  מהתערוכה "קו שנוצר על ידי הליכה" שהוצגה במוזיאון חיפה לאמנות. התערוכה ביקשה להפנות את תשומת הלב לעוצמה הגלומה בהליכה, הן כאקט אמנותי והן כאקט פוליטי, מחאתי, אקולוגי וידידותי לסביבה. 

אירוע פתיחה במרכז הצעירים, מאז"ה 9, תל אביב
חמישי 3.5.2012 בשעה 20:00 
הליכות ג'יין, ניסן אלמוג
הליכות חיפה והליכות בכלל, רותי דירקטור
ג'יין ג'יקובס משנה היסטוריה
האדריכלית עינת קליש-רותם תדבר על מורשתה של ג'יין ג'ייקובס ועל האופן שבו היא שינתה את דפוס החשיבה של אורבניסטים לסוגיהם השונים.

הליכות חיפה 2

חמישי 3.5.2012

זיכרון ילדות  // קרית אליעזר 
 Childhood memory // Kiryat Eliezer
זהו סיור אישי אל תוך הזיכרון המוקדם ביותר שלי. לאחר שבגיל 15 אבדתי את הזיכרון, אני חוזר לראשונה, יחד עם הקהל, לנופי ילדותי – לבית הספר היסודי, לגן המשחקים – בתקווה לגלות אוצר נסתר שאולי חבוי במעמקי הזיכרון. במהלך הסיור נשחק משחקי ילדות ומשחקי תיאטרון וננסה להכיר את האזור דרך הפעלת החושים וסיפורי ילדות משותפים. המשתתפים בסיור מתבקשים להביא צעיף - צעיף אחד לכל זוג משתתפים.  
נקודת מפגש: שער בית הספר לאמנויות רעות, רח' צה"ל 17:30 
נקודת סיום: בית הספר היסודי דרור, רח' המעפילים 18
מדריך הסיור: יונתן שוורץ, שחקן, במאי, מנהל תיאטרון
משך הסיור: שעה ורבע

מוזיקה ואמנות בעיר תחתית עם ודים //  העיר התחתית
 Music and art with Wadim  // The Lower City
סיור בעקבות חיי המוזיקה והאמנות באזור הנמל והעיר התחתית מנקודת מבטו של ודים נמירובסקי, מוזיקאי ואמן. ביקור בגלריה DBOSCH ומוזיקה של להקת שי טן, ביקור בסטודיו נמלה ומוזיקה של צבי פטרקובסקי, ביקור בגלריה אגף, והמשך אופציונלי לפאבים בשכונה - אליס וסינקופה - עם מוזיקה חיה. מפגשים עם אמנים העובדים באזור ועם בעלי עסקים הקשורים לחיי הלילה והבילוי של העיר התחתית.  
נקודת מפגש: התחנה הסופית של הכרמלית, כיכר פריז 20:30 
נקודת סיום: נקודת ההתחלה
מדריך הסיור: ודים נמירובסקי, מוזיקאי ואמן
משך הסיור: כשעה וחצי

שישי 4.5.2012

סיור בהדר + ארוחת בוקר קהילתית // הדר
Walk in Hadar + communal breakfast in Talpiot Market // Hadar
הסיור יתחיל במתנ"ס טבריה 15 ויתנהל ברחובות הדר, תוך התעכבות על מקומות שבהם פעלו חברי קבוצת מ.ק.ס (מתכננים קהילה סביבה). בסיום הסיור, הקהל מוזמן לקחת חלק בארוחת בוקר  קהילתית בשוק תלפיות, השביעית במספר שמקיימים חברי מ.ק.ס בשוק. הארוחות הקהילתיות מורכבות ממוצרים שנקנו בשוק והן נועדו לעורר מודעות לערכו האדריכלי וההיסטורי של מבנה השוק (שנחנך ב-1940) ולעורר עניין ציבורי בצורך לשמרו ולייעד לו עתיד עירוני משמעותי.   
נקודת מפגש: מתנ"ס שלוחת הדר, רח' טבריה 15 9:30 
נקודת סיום: שוק תלפיות, סירקין 53
מדריכים: חברי מ.ק.ס
משך האירוע: כשעתיים וחצי (סיור + ארוחה)

פנטזיה על העיר התחתית  //  ואדי סאליב, המושבה הגרמנית 
Fantasy of the lower city // Wadi Salib, The German Colony
המסלול יתחיל בעיר תחתית מזרח, וימשיך דרך שוק הפשפשים, דרך יפו והמושבה הגרמנית ויסתיים עם הפתעה בחיפה אל-עתיקה. תוך כדי הליכה לאורך מרחבים עירוניים תעשייתיים ומחוספסים, או רומנטיים ומתפוררים, תתנהל שיחה על פנטזיה של מקום, על העיר שעדיין איננה, זו המוחמצת, המחכה לנו מעבר לסיבוב, זו שקשה לדמיין אבל היא שם. תוך כדי שיחה ידובר על מה שעוד יכול לקרות, ועל ערים רבות וטובות בעולם שהצליחו לעשות את המעבר הזה ולקפוץ אל העתיד. 
נקודת מפגש: רחוב הקטר פינת נתיבי המפרץ (תחילת שדרות הפלי"ם) במגרש החניה 9:45 
נקודת סיום: היציאה מחיפה אל-עתיקה (ליד שווארמה חאזן, דרך יפו 142)
מדריכות הסיור: עינת קליש-רותם, אדריכלית וניצן קלוש, אדריכלית
משך הסיור: כ-3 שעות

אצל טוני בחנות // ואדי ניסנס
At Tony's place // Wadi Nisnas
טוני אשקר הוא מוסד חיפאי ידוע, דור שלישי לקליעת קש ולשחזור רהיטים עתיקים בואדי ניסנס. טוני יוביל מסלול בשבילים הפתלתלים של הואדי, ויספר סיפורים אישיים הקשורים בהיסטוריה של המקום, באמנות ובאדריכלות של הואדי.  
נקודת מפגש: חדד 6, פינת שביל אמיל תומא, 10:00 
נקודת סיום: רח' הואדי פינת קיסריה
מדריך הסיור: טוני אשקר
משך הסיור: כשעה

לרדת לסוף הדבר // ואדי סאליב
To  // Wadi Salib 
האם הסביבה משתקפת בעבודתם של אמנים? זוהי השאלה אותם יבקשו לברר חברי פירמידה, ותיקת הגלריות השיתופיות בארץ. הסיור יתחיל בקולנוע רון על מבנהו המודרניסטי, יתקדם לעבר שוק תלפיות, וימשיך בסמטאות צרות עד למנהרה החדשה המובילה למבנה של פירמידה. בדרך יתקיים איסוף ממשי או וירטואלי של חפצים ואלמנטים מעניינים (יש להצטייד בשקיות איסוף!). בפירמידה יחכו למבקרים שני אמנים נוספים – ישראל ורטמן ויובל פייגלין - ויחד ינסו לענות על השאלה: האם וכיצד נוכח המקום הגיאוגרפי בעבודות של חברי הקבוצה? מתישהו במהלך הדרך (לא מגלים איפה!) יהיה גם קונצרט קטן.
נקודת מפגש: קולנוע רון, רח' החלוץ 67, 10:00
נקודת סיום: פירמידה, אבן גבירול 6
מדריכי הסיור: דודו ברקת, אמן פירמידה ואיש חינוך, יעל בלבן, אמנית, סגן יו"ר פירמידה
משך הסיור: כשעתיים

ואדי ניסנס – מילדות לבגרות // ואדי ניסנס
From childhood to adulthood // Wadi Nisnas
וליד כרכבי יוביל מסלול העוקב אחרי תחנות בחייו: מרח' יבנה 3 לבית ילדותו, שם גרים הוריו עד היום, ומשם לרח' יוחנן הקדוש, לבית הספר היסודי יוחנן הקדוש, לכיכר הקומוניסטים, לסנט לוקס ולשד' הציונות.   
נקודת מפגש: רח' יבנה 3, 10:00
נקודת סיום: בית הגפן
מדריך הסיור: וליד כרכבי, אדריכל, ראש צוות שימור עירית חיפה
משך הסיור: כשעתיים

בעקבות החברה האזרחית בחיפה // הדר, העיר התחתית
Following the civil society in Haifa // Hadar, The lower city
סיור בעקבות ארגונים של החברה האזרחית, הפועלים לקידום זכויות אדם ואזרח, לקידום זכויות נשים, למען צדק חברתי וסביבתי, ועוד. מסלול ההליכה יתחיל במשרדי המרכז הפמיניסטי הוותיק אישה לאישה וארגון כיאן לקידום האישה בחברה הערבית, וימשיך למפגשים עם נציגי ארגונים שונים, ביניהם קיבוץ המחנכים, מרכז אלכרמל – מיסודם של מרכז מוסאוא והעמותה להכוון לימודי, החברה להגנת הטבע, עדאלה, שתי"ל, והעמותה להעצמה כלכלית לנשים. הסיור יסתיים במפגש עם פעילים נגד חשמול הרכבת. 
נקודת מפגש: משרדי ארגון אישה ולאישה, רח' ארלוזורוב 118, 10:30
נקודת סיום: תחנת הרכבת מרכז - השמונה
מדריכת הסיור: רולי רוזן, רכזת תוכנית חיפה עיר משותפת, ארגון שתי"ל 
משך הסיור: כשעתיים וחצי 
 
מחווה לח'ייריה   // חיפה מערב
Homage to my mother, Hirriah // West Haifa
עבד עאבדי יוביל סיור באזור מערת אל ח'דר (אליהו הנביא), בעקבות סיפוריה וזיכרונותיה של אמו, ח'ייריה. לפי האמונה, במערה זו ריפא אל ח'דר חולים ולכן הפך המקום לאתר עלייה לרגל למוסלמים, דרוזים, נוצרים ויהודים. ברחבת המערה נבנה במאה ה-17 מנזר אליהו הנביא כמקום קדוש לנצרות. הסיור ימשיך לגשר שמחבר את המערה לרחבת הרכבל והלאה - לשפת הים. שם, ליד הרכבל, ייעשה אקט של פיזור לחם כמחווה למסורת שהייתה נהוגה בקרב תושבי העיר, ואשר משמעותה - הבעת תודה. הקהל מוזמן להשתתף בטקס. 
נקודת מפגש: רחבת המוזיאון הימי, רח' אלנבי, 11:00
נקודת סיום: על שפת הים ליד הרכבל בשכונת בת גלים
מדריך הסיור: עבד עאבדי, אמן ומרצה לאמנות
משך הסיור: שעה וחצי

בין התיאטרון העירוני למדע-טק – עוני ורב תרבותיות  //  הדר
Between the theatre and The Science Museum – poverty and multi-culturalism // Hadar
הסיור בשכונת הדר יעבור דרך גן בנימין, תוך התוודעות לתושביו - בעלי הכלבים, שחקני השח, שחקני הקלפים, ההומלסים, הקשישים ועוד - וימשיך דרך הרחובות העליונים של השכונה, שם גרים תושבים חרדים ומהגרים מברית המועצות לשעבר. המשך הסיור יהיה ברחוב מסדה העשיר בתרבות אלטרנטיבית - יהודית וערבית, בפארק המדע-טק ורח' ירושלים. במהלך הסיור יועלו שאלות לגבי ההווה של השכונה והעתיד האפשרי שלה, תוך התבוננות ביקורתית מבעד למושגים סוציולוגיים, תכנוניים ורב-תרבותיים. 
נקודת מפגש: רחבת התיאטרון העירוני, הצד הפונה לגן בנימין, 13:00
נקודת סיום: נקודת ההתחלה
מדריך הסיור: עמית פרלסון, איש חינוך, תושב השכונה ופעיל חברתי פוליטי
משך הסיור: כשעה וחצי

מסטיקים ומדרגות  // הדר 
Chewing gums and stairs // Hadar
הטיול יתרכז בשתי תמות – עצי אלות המסטיק הגדולים ברחובות הדר, ושירה. לאורך הסיור יהיו מספר תחנות (סמטת אושה, גן בנימין, רח' השומר, מדרגות שוקרי ועוד), כל אחת מהן מתחת לעץ אלת המסטיק. ההליכה תבקש לגלות טבע עירוני ולשלב אותו בשירה של משוררות ומשוררים שישתתפו בסיור. זהו סיור אישי – במהלכו נעבור ליד הבתים שלנו, שבקרבתם צומחות אלות מסטיק. בדרך נפגוש את תום סופר, מייסד הטכנודרים, אשר יספר על הפרויקט שלו, ואת המשוררים ג'וני ספקטור, מיטל נסים, א.ס. שופרא – אשר יקראו שירה בתחנות בדרך. רון ריכטר, שחקן ה"חיפאית", יקרא מונולוג מתוך ההצגה "תופעות לוואי" בתחנה ליד תיאטרון חיפה. 
נקודת מפגש: קפה מסדה, רח' מסדה 16, תחת עץ אלת המסטיק, 14:30 
נקודת סיום: גן משחקים בסמוך לרח' אבן גבירול. ליווי בסוף הסיור לתחבורה ציבורית ברחוב החלוץ
מדריכות הסיור: לילך ובר ורחל לוריא, משוררות וחברות ב"אלת המסטיק", כתב עת לשירה ואמנות
משך הסיור: כשעתיים

קולות מהואדי //  ואדי ניסנס
Voices from the Wadi // Wadi Nisnas
הסיור בואדי ניסנס יתחיל בגלריה של טוני ויתמקד בסיפורי השכונה. בדרך יתקיים מפגש עם זוזו הקטן, יליד השכונה ופעיל שכונתי בולט, ויוקראו קטעים משיריהם של שלושה משוררים חיפאים שנולדו וחיו בואדי לפני 1948, או פעלו אחרי 1948. נקודות ציון נוספות בדרך: מאפיית השכונה ע"ש אבו אנטון; ויקטור הדייג, ראש ועד השכונה; הכנסייה היוונית-קתולית; ומפגש עם ראש הכנסייה בחיפה, האב אגאפיוס.
נקודת מפגש: רחבת מוזיאון חיפה לאמנות, שבתאי לוי 26, 16:00
נקודת סיום: הכנסיה היוונית קתולית ברחוב עין דור 23
מדריך הסיור: ג'וני מנסור, מרצה
משך הסיור: כשעתיים

היה היה פנס בודד // נווה שאנן 
Childhood in the 1960s and 1970s // Neve Sha'anan
המסלול ישרטט את המאפיינים של ילדות בשנות ה-60 וה-70 בנווה שאנן, שכונת פועלים ציונית חיפאית, שרחובותיה נקראו בשמות המכילים את המיתוסים של ערכי העבודה והציונות. היום נדמית השכונה כמו נכס היסטורי שיש להגן עליו מפני כוחות נדל"ן ותופעות אחרות אשר נוגסות בערכים שעל בסיסם הוקמה. המסלול יעקוב אחרי נקודות המייצגות שכונתיות וקהילתיות, וילווה בהקראת קטעים מתוך ספרים ושירים שנכתבו אודות נווה שאנן ואודות שכונות טיפוסיות אחרות של אותם ימים. 
נקודת מפגש: מגדל המים בכיכר ברח' טרומפלדור פינת רח' הבריכה, 16:00 
נקודת סיום: בריכת הילדים בשכונת זיו, כיכר זיו
מדריכת הסיור: גילה זמיר, מעצבת תקשורת חזותית ופעילה חברתית, ילידת השכונה
משך הסיור: כשעה וחצי

חלום העיר השניה – הדר כמרכז תרבות // הדר
The other city's dream - Hadar as a cultural center // Hadar
בשנות ה-80 היה תחושה שזה יכול לקרות – מרכז עיר ומרכז תרבותי. ההליכה תעקוב אחרי חלום שהתנפץ והשאיר זיכרונות נפלאים וטעם של החמצה. הסיור יעבור ליד קמרה אובסקורה חיפה, דווקא קפה תיאטרון, העיר השנייה – מועדון ותיאטרון רוק, סיטי הול – מועדון ואולם מופעים, וג'אז קפה, זיכרונם לברכה, וליד מועדון וונדבר החדש, ייבדל לחיים ארוכים. מוזמנים להביא מצלמות – נקדיש לכם תשומת לב רבה! 
נקודת מפגש: רחבת התיאטרון, 16:30
נקודת סיום: מוזיאון חיפה לאמנות, שבתאי לוי 26
מדריך הסיור: שלומי מנגר – יזם בתחומי האמנות והתרבות
משך הסיור: כשעתיים

שבת, 5.5.2012

געגועים לכרמל של פעם  //  מרכז הכרמל
Longing to the old days of the Carmel // Central Carmel 
געגועים לכרמל של פעם הם למעשה געגועים למחוזות הילדות. דרך זיכרונות אישיים תצטייר תמונה של החיים באזור מרכז הכרמל בשנות ה-60 וה-70: הואדי שהפך לרח' הביכורים, האיש התלוי שהפחיד את ילדי הצופים, התנים שהגיעו בלילות אל מתחת לחלונות, קולנוע שביט שהיה מוקד הפעילות התרבותית והקינקית, ושנשרף עד היסוד בלילה נורא אחד. החברים שמתו, התאבדו או נהרגו במרוצת השנים. לול התרנגולות באמצע העיר. שבט צופית... 
נקודת מפגש: רחבת האודיטוריום במרכז הכרמל, ליד קופת הסינמטק (ליד לוח המודעות) 9:30  
נקודת סיום: רח' הביכורים, מרכז הכרמל
מוביל הסיור: יורם מארק-רייך, עיתונאי וסופר 
משך הסיור: כשעה וחצי

שכונה על הים // בת גלים
Neighborhood on the beach // Bat Galim
הסיור בבת גלים יתמקד באספקטים האדריכליים וההיסטוריים של השכונה, אשר מקפלת בתוכה, בין השאר, את תולדות השיכון הציבורי בארץ. במקביל אפשר יהיה לראות כיצד בת גלים שימשה מקור השראה לכתיבתם של סופרים (ש"י עגנון, בנימין אלקובי, אורה מורג, נתן זך ועוד). את הסיור יובילו שני תושבי השכונה מזה עשרות שנים, אשר יספרו על הפן הנגלה לעין ועל הפן הסמוי מן העין, על עברה של השכונה וגם על ההווה והעתיד שלה.  
נקודת מפגש: תחנת הרכבל העליונה (16 ₪ עלות נסיעה ברכבל לכיוון אחד, 22 ₪ הלוך ושוב), ב- 10:15 מפגש בתחנה התחתונה
 נקודת סיום: מרכז רפואי רמב"ם 
מדריכי הסיור: ז'ק קנו, סופר ומחזאי, צבי שקולניק, אדריכל ומתכנן ערי

6 הערות על חורבות חיפאיות  //  עיר תחתית, ואדי סאליב
6 remarks on ruins in Haifa // The lower city, Wadi Salib
מה הופך חורבה לראויה לשמירה ומדוע נידונה חורבה אחרת למחיקה? דרך 6 תחנות/הערות יתמקד הסיור במבט אדריכלי על חורבות בעיר התחתית. תוך כדי הליכה והתבוננות ייבחנו תהליכים של מחיקת נוף והבניית זיכרון עירוני, ממסדי ואישי במאה האחרונה.
נקודת מפגש: כיכר פריז, 11:00 
נקודת סיום: שוק הפשפשים
משך הסיור: כשעתיים
מדריכת הסיור: ד"ר זיוה קולודני, אדריכלית נוף 

בתים נטושים בחיפה // הדר, העיר התחתית
Deserted houses in Haifa // Hadar, the lower city 
ההליכה תתחיל בשכונת הדר, סמוך לבית הקרנות, ומשם תמשיך למתחם ואדי סליב, דרום ואדי ניסנס וכיכר פריז המחודשת, ותסתיים בדרך יפו. מה ההשפעה שיש לנוכחות כה גדולה של בתים נטושים על החוויה העירונית? כיצד הדברים הגיעו לידי כך, ומה התוכניות לעתיד.
נקודת מפגש: רחוב החלוץ פינת שפירא, מתחת לשלט "הכל לספר" בסמוך לתחנת לוטו, 12:00 
נקודת סיום: דרך יפו, מול הסמטה המחברת לתחנת הרכבת מרכז השמונה
משך הסיור: כשעה
מדריך הסיור: גיל בר, צלם

דרך יפו // העיר התחתית  
Jaffa Road // The lower city
טיול מכיכר פריז דרך רחוב יפו ועד לשדרות בן גוריון, רחובה הראשי של המושבה הגרמנית. סיפורם של רחוב יפו המסחרי והשוק התורכי, "מעיין הבירה", ובנק אנגלו-פלסטיין של האדריכל ברוולד. בדרך יסופר על ייבוש הים על ידי הבריטים (1927-34) והקמת המתחם המסחרי של קליפורד הולידיי, על אדריכלות בתי המידות הערבים ובתי המלון בתקופת המנדט,על  בית ההארחה הגרמני והחצר שלו, ועוד. מסלול הליכה קצר יחסית המכיל תקופות היסטוריות רבות. 
נקודת מפגש: כיכר פריז, 16:00
נקודת סיום: בית העם הטמפלרי (מוזיאון העיר חיפה)
מדריך: יורם פופר, אדריכל
משך הסיור: שעה וחצי


שלווה כפרית באמצע העיר - ביקור בשמבור // אחוזה
Rural peace in the middle of the city – visiting Shambour // Ahuza
היכרות עם שכונת שמבור, בצידי ציר מוריה, שאינה מוכרת גם לרבים מתושבי חיפה. הסיור יכלול התוודעות להיסטוריה של השכונה ולאנקדוטות מעברה, וכן יעלה לדיון סוגיות שונות כמו שמירת הטבע והנוף, אדריכלות וערך נדל"ני בעבר ובהווה, מאבקים נגד תוכניות בנייה מסיבית שעלולות לשנות את פני השכונה, בעיות תחבורה וגם הצעות לפתרונות. בדרך יתקיימו מפגשים עם תושבים ותיקים של השכונה. המסלול כולל עליות וירידות. 
נקודת מפגש
: פינת הרחובות מוריה ונחשון, 17:00   
נקודת סיום: פינת הרחובות ליטניס ומוריה
מדריך הסיור: אביאל קורן, תושב השכונה 
משך הסיור: כשעה וחצי

אחד קילומטר. משד. בן גוריון 35 עד שבתאי לוי 26 // המושבה הגרמנית, הדר
One Kilometer // The German Colony, Hadar
אורית ישי, צלמת, תוביל מסלול שאורכו קילומטר, אשר יתחיל בדוזאן, מסעדה הממוקמת בבית טמפלרי בשד. בן גוריון 35, ויסתיים במוזיאון חיפה לאמנות, ברח' שבתאי לוי 26.  הצועדים ילכו זה אחר זה, עקב בצד אגודל, כשהם לובשים חולצות עליהן מודפסת מפת המסלול. סיפורם של שני המבנים, בתחילת המסלול ובסופו, יהווה את הציר של הסיור, לצד סיפורה האישי של האמנית, שהגיעה לחיפה כעובר בבטן אמה. ההליכה תלווה בצילום פנורמי של תוואי המסלול. בין המשתתפים בהליכה: אסף אבוטבול, ענת אהובי, דרור אוסלנדר, מיכל בן נפתלי, יעל בלבן, מרב דביש בן משה, מלי דה-קלו, הדס חסיד, אביטל כנעני, אסי משולם, רונה סלע, טולה עמיר, קרן ענבי, רותי פלג, יעל קייני, ישראל קייני, ד”ר יוחאי רוזן. 
 נקודת מפגש: שד. בן גוריון 35, 17:30
מדריכת הסיור: אורית ישי, אמנית
משך הסיור: כשעה

HaifaWalks צילום  יוסי סטייבל _חיפה.jpg
צילום: יוסי סטייבל
 
הליכות תל אביב

שישי, 4.5.2012

צווארון כחול לבנים אדומות: זכויות עובדים בתל אביב
אלון-לי גרין, ממובילי המחאה החברתית, הוביל את מאבק העובדים ברשת קופי בין. הליכה שתתמקד במעמד העובדים בעיר, במהלכה נעבור בין מקומות שנקשרו בעברם למאבקי עובדים ונבחן את האופן בו חוקי העבודה מקבלים ביטוי במרחב העירוני. בדרך נספר את סיפור מאבק עובדי תדיראן ומאבק העובדים במפעל לודג'יה ברחוב נחמני, נתבונן בבית הדין לענייני עבודה ברחוב שוקן, נבקר ב"קו לעובד" ברחוב לוינסקי, ונשוחח על בעיותיו של עולם העבודה בישראל מול סניפי הסופר פארם, ארקפה ומקדונלדס ברחוב רוטשילד. 
מקום מפגש: בית לודג'יה, ("המפעל האדום"), רחוב נחמני 43 פינת גולדברג , 17:30
נקודת סיום: התחנה המרכזית חדשה
משך הסיור: שעתיים 

הליכה בין פרסומות ותחנות אוטובוס // לב העיר
שרון מלכי, חברת מועצת העיר תל אביב מטעם סיעת עיר לכולנו
הליכה בין תחנות אוטובוס במרכז העיר במהלכה נתבונן בצורות שונות של תחנות שהפכו לשלטי פרסום. במהלך הדרך נדון במעמדם של הולכי הרגל בעיר ונתבונן בתחנות עמוד, תחנות שקופות, וסוגים שונים של שילוט אלקטרוני. נסיים באם כל הסככות: התחנה המרכזית החדשה. 
נקודת מפגש: שדרות רוטשילד/ נחמני, תחנה של קו 5, 13:00 
נקודת סיום: תחנה מרכזית חדשה
משך הסיור: שעה וחצי

איך אנחנו קונים? הליכה בעקבות חלונות ראווה // מרכז העיר
גלית ריסמן, יזמית אפנה, TLVstyle Boutique Tour
הליכה לאורך רחוב דיזנגוף - ציר האופנה המרכזי בעיר, במהלכה נעצור מול חנויות אופנה מובילות, חנויות בוטיק קטנות וחנויות ותיקות של בעלי מלאכה. בדרך נתבונן בהיבטים שונים בעיצוב חלונות הראווה בעיר, ונבחן כיצד הם משמשים כמדיום אינטראקטיבי וכלי להעברת מסרים חזותיים המשפיעים על חוויית השיטוט בעיר.
נקודת מפגש: רחבת מתחם באזל, מול Arcaffe , 13:30
נקודת סיום: כיכר מסריק
משך הסיור: שעתיים 

הרגע הכי יפה של השבוע // שכונת התקווה
גיא זוּזוּת, מארגן קהילתי ותושב השכונה
הליכה בין הסיפורים, האתגרים והמקומות היפים בשכונת התקווה, רגע לפני כניסת השבת. בדרך נעבור בין  מרכז התרבות בבית דני ומגרש בני יהודה, נמצא מקומות מיוחדים בשוק התקווה, נזכיר את עפרה חזה תיאטרון דול ונבקר בסטודיו למשחק של יורם לוינשטיין. נסיים את ההליכה ברחוב האצ"ל – רחוב המסעדות של השכונה. 
נקודת מפגש: קהילת ניו יורק פינת ההגנה (גשר רכבת ההגנה, בצד של שכונת התקווה), 14:00
נקודת סיום: האצ"ל ההגנה
משך הסיור: שעתיים

 לגור במתחם ביאליק
מוביל ההליכה: אסף פרנסס, בית העיר
רחוב ביאליק סומן בשנים האחרונות כמתחם לתרבות ישראלית-עירונית בליבה של תל אביב. תושבי הרחוב בהווה ובעבר יובילו הליכה שתעבור בין מספר נקודות עניין ברחוב:בית העיר, בית ביאליק, מרכז פליציה בלומנטל, בית הכנסת, ה"town-house"  החדש במרכז הרחוב, קפה ביאליק וקפה שלג. במהלך הדרך נדבר על החיים ברחוב – על הקונפליקטים והרגעים היפים שלו. כיצד הפך הרחוב למתחם? אילו סוגיות עולות מהשילוב של אתר תיירות ואזור מגורים? כיצד השימור השפיע על החיים ברחוב? ומדוע הצומת של גאולה–אלנבי-ביאליק היא הצומת העירונית הכי טובה בתל אביב?
נקודת מפגש: רחבת ביאליק, ליד הכניסה לבית העיר, 14:00
נקודת סיום: קפה שלג, רחוב אלנבי פינת גאולה

סיור קולינרי // שדרות רוטשילד
דביר בר, דובר ערוץ האוכל ועורך מגזין הלייף סטייל לגייז  F/O/D. בשלן חובב וקומבינטור של מסעדות
כיצד הפכו שדרת רוטשילד מרחוב מגורים עם קיוסק לאטרקציה קולינארית?
הליכה בין בתי אוכל בשדרה במהלכה נצעד בין קפה ארקפה החדש בתיאטרון הבימה לאספרסו בר בפינת הרחובות הרצל ורוטשילד, ונעצור מול מטבח המחאה שפעל במחאת האוהלים, מסעדות שף, בתי קפה והקיוסק הראשון שהוקם בשדרה. בדרך נשוחח עם השף ישראל אהרוני על מסעדת יין יאנג - המסעדה הראשונה שנפתחה בשדרה, ונבקר במסעדת "שולחן" של השף עומר מילר. 
הסיור מתועד על ידי משתתפיו. המשתתפים מוזמנים להצטייד במצלמות ומכשירים סלולאריים, לצלם את השדרה מנקודת מבטם ולפרסם את התמונות ברשתות החברתיות.   
נקודת מפגש: ליד הכניסה לתיאטרון הבימה, 14:30
נקודת סיום: רוטשילד פינת הרצל
משך הסיור: שעה וחצי

מרחבים של דמוקרטיה : הליכה בין כיכרות אזרחיות // מרכז העיר
יואב גולדרינג, חבר מועצת העיר תל אביב מטעם סיעת עיר לכולנו
הליכה בעקבות מרחבים להפגנות פוליטיות בעיר, במהלכה ננסה לבחון את האופן בו העיצוב האורבאני משפיע על אופי ההתכנסות ועל חופש הביטוי של אזרחי העיר. נעבור בין כיכר רבין, רחוב קפלן, כיכר הבימה, שדרות רוטשילד וכיכר מגן דוד. נתבונן בלוחות מודעות וגרפיטי ונשאל מדוע חלק מהכיכרות נצרבו בתודעה הישראלית כמרחבים פוליטיים ואחרות – לא..
נקודת מפגש: כיכר רבין, ליד עץ הזית, יום שישי, 15:00
נקודת סיום: כיכר מגן דוד - אלנבי פינת נחלת בנימין
משך הסיור: שעתיים

העורף החקלאי של העיר הלבנה // שרונה
גיא נרדי, אדריכל, מנהל קהילת תל אביב של החברה להגנת הטבע
הליכה בין אתרים שנראים לנו היום כאילו היו כאן מאז ומעולם, והיו, עד לא מזמן, פרדסים, שדות, או  סתם חולות. נתחיל בתצפית לכיוון המושבה שרונה ממתחם השוק הסיטונאי לשעבר ברחוב קרליבך, משם נמשיך לאתר בית הקברות הטמפלרי שנעלם, שרידי חוות רוהם ולעץ השיקמה הסודי ברחוב מזא"ה, מעונות העובדים א, ב, וג' ונסיים בהר התקווה, היום ביה"ס מופת-שבח שמסתיר סיפור טראגי על אמונה ושבר.  
נקודת מפגש: מתחם שרונה, מול הכניסה למגדל הממשלה. קפלן פינת מנחם בגין, 16:00
משך הסיור: שעתיים 

גן השבילים המתפצלים  // שכונת עמידר, בת ים
אלון שוובה, אמן ומייסד DREAMFIELDS URBAN INNOVATORS
הליכה בעקבות סיפורו של הסופר ח.ל בורחס "גן השבילים המתפצלים" בין השבילים והסמטאות ברחבי שכונת עמידר בבת ים. בשכונה למעלה מ 30 שבילי הולכי רגל אשר מעולם לא סומנו במפה ונותרו מחוץ לתודעה ולרצף הזמן העירוני. במהלך הדרך ננסה לחשוף נארטיבים אישיים המופיעים לאורך השבילים ולנסח מחדש את היררכיית התנועה בשכונה באמצעות קריאה בסיפורו של בורחס.  
נקודת מפגש: הכניסה למתחם קולנוע העצמאות, שדרות העצמאות 62 בת ים (כיכר המצבה) 16:00
נקודת סיום: בנקודת ההתחלה

היא הייתה לי מדינה אחרת // מדרחוב נווה שאנן
נעמה ריבה, אדריכלית,  יונתן ה. משעל, אמן, חברי ההתארגנות ctlv.org.il "תל אביב דרום סיורים"
הליכה לפנות ערב במדרחוב נווה שאנן השוקק במהלכה נתבונן את חיי הרחוב בשכונה ונשוחח על מורכבות החיים במקום. במהלך הדרך נתייחס להיסטוריה, למבנים, ולתכנון העירוני הייחודי של השכונה, ונשוחח על האתגרים עמם מתמודדים התושבים והארגונים החברתיים על רקע ההזנחה של המרחב הציבורי בשכונה.
נקודת מפגש: רחוב נווה שאנן פינת רחוב סלומון והר-ציון, 17:00
נקודת סיום: התחנה המרכזית החדשה

העיר הסמויה מן העין: הליכה עם מצלמה
שרית חיימיאן, במאית ויוצרת דוקומנטרית, מטפלת באמצעות צילום
הליכה עם מצלמה סביב כיכר מגן דוד - אחד המקומות השוקקים ביותר בתל אביב, באחד הרגעים היפים של הכיכר: שישי אחר הצהריים, רגע לפני שהשוק מתקפל והאוטובוסים עוצרים. במהלך הדרך נחפש את הפרטים שבהליכה יומיומית נסתרים מהעין ונבחן במבט אחר, דרך המצלמה, את השדרה, האנשים, הבתים ואולי נגלה דרכם דבר מה חדש על עצמנו. 
נקודת מפגש וסיום: כיכר מגן דוד, צומת אלנבי פינת נחלת בנימין 16:00
משך הסיור: שעתיים
יש להצטייד במצלמה מכל סוג. התמונות שייאספו במהלך ההליכה יהפכו בעתיד לתערוכה של משתתפיה.

סינמה סיטי: הליכה לילית בין בתי קולנוע נטושים // כיכר המצבה, בת ים
ניסן אלמוג, עירונאי ומייסד DREAMFIELDS URBAN INNOVATORS
הליכה בעקבות סצנת בתי הקולנוע העירוניים בגבול יפו ובת ים, במהלכה נתבונן במה שנותר מבתי הקולנוע "סביון", "העצמאות" ו"בת ים" ונקרין קטעי וידאו אהובים על קירותיהם. במהלך הדרך נשוחח על תהליכי ההתחדשות העירונית המתרחשים בכיכר העצמאות ("כיכר המצבה") והתכניות לשימשוּב (re-use) קולנוע סביון. 
נקודת מפגש: כיכר המצבה, שדרות העצמאות פינת רחוב רוטשילד, 22:00
נקודת סיום: קולנוע בת ים
משך הסיור: שעתיים

שבת 5.5.2012

הליכה בקריית המוזיאונים // רמת אביב
תמר ברגר, חוקרת תרבות וסופרת
סיור לאורך קריית המוזיאונים ברמת אביב, הכוללת מוסדות אזרחיים וצבאיים, שרידים ארכיאולוגיים ונופים, ומבט מן ההווה על ההיסטוריה הנוכחת והנפקדת של המקום. 
נקודת מפגש: דרך נמיר פינת ש"י עגנון (ליד סמינר הקיבוצים), 10:00 
נקודת סיום: רחוב ג'ורג' וייז, ליד שער 14 של אוניברסיטת תל אביב

קונצפרציה תל אביבית: הליכה בעקבות הבונים החופשיים בתל אביב
יונתן משעל, אמן 
היכל הבונים החופשיים בתל אביב חיבר בין היסטוריה למיסטיקה, בין אגדות עמים לפרקטיקות של שלטון. אמנם הבונים החופשיים כבר אינם, (או שזה רק מה שהם רוצים שנחשוב) אך הם השאירו מאחוריהם שלל סימנים הניתנים בקלות לזיהוי, אם רק יודעים על מה להסתכל. בהליכה באזור של מוזיאון תל אביב לאמנות ובית המשפט נפענח את הסימנים, ונשפוך אור על האנשים האמיתיים שמנהלים פה את העניינים בעיר, ואולי בעולם כולו. 
נקודת מפגש: שדרות שאול המלך, רחבת מוזיאון תל אביב, מול הכניסה לבניין המרכזי, 11:00 
נקודת סיום: בהתחלה
משך הסיור: שעה וחצי

קהילות חדשות בשכונת שפירא
אילת קסטלר, אמנית ומנהלת תחום שיתוף ציבור בתכנון בעיריית בת ים, תושבת שכונת שפירא
לביא היציג, תסריטאי ומנהל תחום קשרי הקהילה וההדרכות במסגרת הביאנלה לאדריכלות הנוף בת-ים, תושב שכונת שפירא
הליכה לאורך שדרות חכמי ישראל ורחוב מסילת ישרים, במהלכה ננסה לבחון את היתרונות הגלומים במרחב שלנו ואת הבעיות בו. שכונת שפירא היא שכונת מגורים עירונית בעלת מאפיינים כפריים, המאופיינת ברב תרבותיות, אולם התכנון שלה לא תמיד תומך במפגש בין התרבויות השונות. ביחד נחשוב איך היינו רוצים שהמרחב יתעצב, אלו אלמנטים היינו משמרים, ומה היינו משנים בשכונה. 
נקודת מפגש: מתנ"ס שפירא, רחוב ישראל מסלנט פינת שדרות חכמי ישראל, 11:00  
נקודת סיום: רחוב סלמה פינת מסילת ישרים

התארגנויות אמנים עצמאיות בדרום תל אביב
רועי פביאן, אדריכל ואמן
סיור בעקבות התארגנויות אמנים עצמאיות בשכונות דרום העיר. נבחן כיצד תכנים חתרניים המקדמים חלופות לזרם המרכזי בתחומי המוזיקה, התאטרון, האמנות הפלסטית והמלאכה, משמשים כנקודות עוגן בדרום להתחדשות עירונית מבוססת קהילה. כיצד מושפעות השכונות מהימצאותם של אמנים אלו בחיקן? כיצד מושפעת האמנות? 
נקודת מפגש: הגדוד העברי 5, 11:00

הליכה בין בניינים נטושים
אופיר זינטי, אדריכל
נקודת מפגש: כיכר מגן דוד, אלנבי פינת נחלת בנימין, ליד הבורגראנץ' 16:00
משך ההליכה: שעה וחצי

קו התפר: נווה צדק כמשל עירוני
יובל כהן, אדריכל ובן השכונה
סיור בין מבני ציבור, בתי עסק ושטחים פתוחים לאורך שכונת נווה צדק. בסיור נדגיש את המרכיבים העירוניים שהופכים את השכונה למקום נעים לחיות ולשהות בו, ונדון ביתרונותיו של התכנון העירוני הוותיק על פני זה של התכנון המודרני. בדרך ניפגש עם תושבים נוספים ונחשוב יחד על הבעיות החברתיות והסביבתיות שנוצרו בעקבות תכניות הפיתוח המודרני של השכונה וסביבתה. במהלך הדרך נציע רעיונות אלטרנטיביים לתכנון העתידי של השכונה. 
נקודת מפגש: הכניסה למתחם התחנה, ליד השומר, 15:00
נקודת סיום: קפה סוזאנה, רחוב שבזי

בחזרה לגן העצמאות
רועי חפץ, אמן
הליכה בגן העצמאות המחודש בה נשוטט בין הפינות השונות : פסלי חוץ, המדשאה הגדולה, מלון הילטון, בית העלמין המוסלמי ואנדרטת הטייסים. במהלך הדרך נשוחח על תפקידו ההיסטורי של  בחיי הקהילה הלהט"בית, על השפעת השיפוץ שעבר לאחרונה על הפעילות החברתית המתקיימת בו ונשאל האם לגנים ציבוריים יש בימינו עדיין תפקיד כאתרי קרוזינג. ההליכה מיועדת לכל מי שיש לו עניין בגן, בכל גיל. המשתתפים מוזמנים להביא עמם זיכרונות אישיים מהגן, תמונות ישנות, שתייה וחברים. 
נקודת מפגש: גן העצמאות , ליד "פסל השלום" של פייטרו קטאללה, 16:00
נקודת סיום: נקודת ההתחלה

הליכות ירושלים

שישי 4.5 

עמק רפאים: רחוב שיש לו שכונה או שכונה שיש לה רחוב?
הדס עפרת, אמן בין תחומי 
הליכה במושבה הגרמנית, שכונה שהרחוב המרכזי מחלק אותה ואינו מקנה לה מרכז. שכונה ששומרת על צביון אדריכלי, אך מאבדת זהות קהילתית ואורבאנית. בדרך נעבור בסמטת ג'ימי (הכלב של השכנים שעל שמו קרויה הסמטה), קברו של ספן בבית הקברות הבינלאומי של האגודה המשיחית השליחית, פסל חוצות "דגל עז" והכיכר הסמוכה לו, משתלת ראובן, הפילבוקס ופארק הרכבת. נתבונן בתצלומי אויר, מפות ובציורים של המושבה כדי להדגים את השינויים שחלו בשכונה  לאורך השנים
נקודת מפגש: בסטודיו של הדס, רחוב דידס 8, המושבה גרמנית, 11:00 
נקודת סיום: פארק הרכבת בפינת רחוב מסריק
משך: כשעה וחצי

זכויות אדם, התנחלויות והעיר
מאיר מרגלית, חבר מועצת העיר ירושלים
הליכה בין התנחלויות בסילוואן, שיח' ג'ראח והעיר העתיקה בה נתוודע לסיפורם של התושבים והפעילים במאבק נגד הריסות בתים, ונכיר כמה מהצדדים הלא מוכרים של העיר ירושלים. 
נקודת מפגש: שיח' ג'ראח, תחנת הדלק ליד מלון אמריקן קולוני, 14:00 
משך הסיור: שעתיים

שבת, 5.5 

קהילה בונה שכונה // שכונת בקעה
אדר' אייל בן ששון , מתכנן קהילתי, בקעה
דניה ואקנין, מתכננת אורבנית, נולדה וגדלה בבקעה 
סיור לבקעה של פעם ושל היום בו נתמקד בפרויקטים הקהילתיים הייחודים שנערכו בשכונה לאורך השנים. בדרך נעבור בגינה הקהילתית, בפארק "משוגעבקעה", פרויקט לדיור בהישג יד במתחם פארק ליפשיץ, במתחם היוקרה תמר רזידנס, ובין דירות רפאים ודירות לשימור. במהלך ההליכה נבחן כיצד תהליכי השימור, לחצי הפיתוח, ושינויי האוכלוסייה מעודדים את יצירתה של השכונה בידי תושביה. 
נקודת יציאה: גינה קהילתית בקעה, רחוב נחום ליפשיץ, 14:00 
נקודת סיום: רחוב דרך בית לחם
משך הסיור: שעתיים

דרך הפנתרים השחורים // מוסררה
מתן ישראלי, אמן ותושב מוסררה, ממקימי קבוצת מוסללה שיזמה את הקמת דרך הפנתרים השחורים.
דרך הפנתרים השחורים קיבלה את שמה בארוע לציון 40 שנה לתחילת מאבקם של הפנתרים. בארבעים השנים שחלפו,  קיבלו הפנתרים מקום של כבוד על כל במה ממנה קראו לשינוי סדרי העדיפויות וחלוקה מחודשת של העוגה - מאבק שעדיין רלוונטי בימינו. למרות ההכרה בפועלם של הפנתרים, בשכונת מוסררה, ממנה יצאו, שמם מעולם לא הונצח. דרך הפנתרים השחורים באה להכניס את גיבורי השכונה לתוך דפי ההיסטוריה הציונית, למקום של כבוד שלרוב נשמר רק לפוליטיקאים, עסקנים גנרלים ומלומדים. שמות הרחוב ניתנו לכל הסמטאות חסרות השם בשכונה שהתחברו למסלול ארוך, מקסים ומפותל העובר מהמנהל הקהילתי ועד הגינה הקהילתית. אל ההליכה יצטרפו פנתרים שחורים תושבי השכונה, מאלו שבחרו להשאר במרחב עליו נלחמו בנעוריהם.
נקודת מפגש: כיכר ספרא (בניין העירייה),  מתחת לעצי הדקל, 16:00
משך הסיור: שעתיים

מזרח ומערב בין מוסררה למוסררה : הזמנה למשחק בשכונה עם היסטוריה מורכבת
עירית מנור, מורת דרך במקצועה וחברת קבוצת "מוסללה" שבמוסררה , אמנית פרפורמנס.
תום בוקשטיין, צלמת העוסקת במרחב הציבורי והעירוני, חובבת מפות.
הליכה ברחובות שכונת מוסררה, שהיא דוגמא קלאסית למקום בו תפקיד היחיד והקבוצה מייצרים מציאות חדשה.  השכונה יושבת בין מזרח ומערב , על קו התפר הירושלמי , וממנה יצאה התנועה האזרחית של הפנתרים השחורים בשנות השבעים. מוסררה כיום מסמלת את לב הפעילות החברתית-אמנותית של ירושלים. באמצעות משחקים ופעולות במרחב העירוני (הליכה בתור , בעיניים עצומות, ללא שמיעה , התגנבויות יחידים ועוד) אנחנו רוצות בראש ובראשונה לייצר קבוצה פעילה. הקבוצה תבחן ביחד איתנו את הכוח שבהליכה מודעת והשפעת האדם על המרחב והמרקם העירוני באמצעות מפות , אטמי אוזניים , כיסויי עיניים , מחברות רישום ועוד. 
מקום מפגש: כיכר ספרא , עיריית ירושלים ברחוב יפו. ליד הדקלים,  16:00 
נקודת סיום: מקלט 751 ברחוב הע"ח
 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים