חומרים לחמישה סועדים
400 גרם פילה דג סלמון
½ ק"ג אבוקדו
2 יח' גביעה יוגורט 1.5% שומן
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל לבן
½ כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
חומרים לרוטב
2 יח' לימון
1 כפית שום קצוץ
כף פטרוזליה קצוצה
2 יח' מלפפון כבוש קצוץ
1 יח' גמבה קצוצה
4 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
קורט פלפל לבן
צרור נבטי צנונית
אופן הכנה
מקלפים את האבוקדו וקוצצי
ם אותו דק, מתבלים במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. כמו כן , גם את פילה דג הסלמון נקצוץ דק ונתבל במעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
מערבבים את היוגורט עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.
את חומרי הרוטב נערבב, למעט נבטי הצנונית.
סידור המנה
מסדרים בכוס מרטיני או כוס שרי את טרטר הסלמון בתחתית הכוס, מעליו את טרטר האבוקדו ומלמעלה את היוגורט. בכלי בנפרד שמים את הרוטב ולידו את נבטי הצנונית.