בתערוכה "השמש של אתמול" מציג גרשוני סדרת צילומים המתארים את מסעו לכפר לקוֹק (Lacock) שבדרום-מערב אנגליה. שם הוא מבקר באחוזת מגוריו של ויליאם הנרי פוקס טלבוט (William Henry Fox Talbot) – אשר נחשב לאחד מאבות הצילום. גרשוני תר אחר דמות האב שאיננו. במסעו הוא יוצא להיפגש עם אביו מולידו של הצילום ובה בעת גם עם אביו מולידו שלו. מסעו אל לקוֹק הוא אקט המזכיר במהותו נהירת מאמינים אל אתרי הקודש ערב קץ העולם. תחושה זו ניכרת גם בצילומים, הנדמים כאילו נוצרו בעולם מוכה תהליך כליה, תחת שמש נכחדת, לאורה ההולך ונמק.
רותם רוזנטל היא דוקטורנטית במחלקה לתולדות האמנות באוניברסיטת בינגהמטון שבארה"ב, שם היא מתמקדת במחקר טכנולוגיות של הצילום בהנחייתו של פרופ' ג'ון טאג. כותבת, אוצרת ומפיקה של אירועי אמנות בארץ ובחו"ל. בימים אלה מכהנת רוזנטל כעורכת האתר והבלוג של מכון שפילמן לצילום (The SIP) וכן כעורכת ויועצת תוכן של עונת התרבות בירושלים.
את התערוכה מלווה ספר אמן
תחת השם "Yesterday's Sun" אשר יצא לאור בהוצאת Sternthal, קנדה. בספר מופיע טקסט פרשני של רותם רוזנטל הקרוי "The Openness of a Dead End".
אורי גרשוני (נולד 1970) הינו אחד הצלמים המוערכים והמעניינים הפועלים כרגע בישראל. הצילומים בתערוכתו הנוכחית ממשיכים מחקר מתמשך בדבר מעמדו של מדיום הצילום. העבודות בתערוכה מציעות נדבך חדש במחשבה על עשיית צילום היום בהקשר של ההיסטוריה של הצילום והמסע אל עברה. גרשוני בחר לנסוע לאחור בזמן - אל רגע הולדתו של המדיום הצילומי, שמסמן גם את רגע התחלת גוויעתו, ולכן מהווה כמו נקודת חורבן.
גרשוני, בוגר תואר ראשון ושני במחלקה לצילום באקדמיה לאמנות ועיצוב, בצלאל. זוכה פרס האמן הצעיר של משרד המדע, התרבות והספורט (2005). גרשוני הציג בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם.