חומרים - 4 מנות
1/2 קופסא חלב קוקוס
3 חלמונים
20 גר' חמאה
אגוז מוסקט
1 ראש ברוקולי טרי (גדול) מפורק לפרחים וגזעים
ציר ירקות
כוס כרישה, קצוצה
1 סלרי אמריקאי, קצוץ
1 שורש פטרוזיליה, קצוץ
1-2 עלה דפנה
פלפל אנגלי
טימין
2 שיני שום
אופן הכנה לציר הירקות
מכניסים לסיר את כל המצרכים, מכסים במים, מבשלים כשעה, מסננים את הירקות ומשתמשים בנוזל.
מבשלים את פרחי הברוקולי ל-2 דקות בסיר עם מים רותחים ומלח. מצננים במי קרח, מסננים. מכניסים למעבד מזון
, מכסים כמעט עד סופו בציר הירקות החם ומרסקים למחית. מחזירים את המחית לסיר, מרתיחים, מתבלים במלח, פלפל וטימין, טועמים ומתקנים אם צריך. מורידים מהאש.
מערבבים את חלב הקוקוס עם החלמונים. מוזגים את התערובת מעט כל פעם אל המרק החם, תוך כדי ערבוב, כדי להשוות טמפרטורות ולמנוע קרישה של החלמונים. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
מוזגים את התערובת לספלי קפה.
מקציפים את יתרת החלב קוקוס ומוסיפים את הקצף מעל המרק ( כמו בקפה הפוך )
מקשטים במעט אגוז מוסקט ומגישים.