סלט אורז מלא
יוכבד בלגה: "זהו סלט בריאות שהנו ארוחה מלאה משביעה ומזינה . המתכון מתאים לכל סוגי הארוחות".
חומרים
1 כוס אורז מלא
2 כוסות מים + מעט מלח, לבשל ולצנן לטמפרטורת החדר
להוסיף:
1 כוס בצל ירוק חתוך עדין או סלרי אמרקאי.
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
3/4 כוס פקאן קצוץ גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוץ גס
3/4 כוס חמוציות
לרוטב
5 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה
2.1/2 כפיות גרמאלה תבלין הודי באבקה.
לערבב טוב את הרוטב.
לערבב את הכל יחד ובתאבון.
סלט כרוב לבן
אורה הלפרין: ''זהו סלט מרענן שמככב כמעט בכל ארוחה, קל להכנה טעם ומתאים לארוחה בשרית וחלבית. אהוב על כל בני המשפחה".
1/2 ראש כרוב לבן- לפרוס דק
4 בצל ירוק פרוסים דק
1/2 כוס אפונה קפואה סנפרוסט לא מבושלת
1/4 כוס שקדים מולבנים חתוכים כגפרורים דקים- להשחים במחבת, עם מעט חמאה.
לרוטב
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3 כפות חומץ
פלפל שחור לפי הטעם.
לערבב בצנצנת ולשפוך על הסלט
טיפ: את השקדים המולבנים המושחמים מוסיפים רק לפני ההגשה.
סלט פלפלים וגזר
חוה הררי: ''זהו סלט קל ופשוט להכנה שצורתו יפה וצבעונית לכן מתאים לאירוח יום יומי וגם לאירועים מיוחדים".
חומרים
100 גר שקדים טריים, קלופים וחצויים
6 גזרים קלופים חתוכים לרצועות
דקות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות.
לרוטב
6 כפות קטשופ חריף (אפשר גם חלק רגיל)
4-5 כפות רוטב סויה (של אסם)
4 כפות חומץ
1 כף סוכר
מלח לפי הטעם (הסויה מלוחה)
אופן הכנה
את הסלט ניתן להכין מבעוד יום.
בסיר שטוח מטגנים את השקדים ב 5 כפות שמן עד לצבע חום בהיר.
להוציא מהמחבת על נייר מגבת ושומרים בכלי סגור ליום המחרת.
באותו השמן שבסיר "מקפיצים" ומערבבים כל הזמן את הפלפלים והגזרים במשך 10 דקות בדיוק.
מוציאים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
כשהסלט קר מוסיפים את הרוטב מערבבים ושומרים במקרר.
את השקדים מוסיפים רק קרוב להגשה.
סלט עגבניות
רבקה איתן: ''סלט העגבניות, אהוב מאוד על הנכדים לכן אני מכינה אותו המון, כמובן שהוא מתחסל במהירות ולא נשאר ממנו זכר".
מצרכים
עגבניות שרי בגדלים וצבעים שונים.
כחצי פלפל ירוק חריף (לפי הטעם).
נבטים.
עירית.
שמיר.
צנוברים.
פיסטוקים קלופים.
מיץ מלימון.
מלח לפי הטעם
שמן זית.
אופן הכנה
את העגבניות לחתוך לחצי.
להזהיב במחבת עם מעט שמן זית את הצנוברים.
להוסיף לעגבניות החתוכות את הנבטים ופילפל הפרוס דק, חופן עירית ושמיר קצוצים דק, חופן פיסטוקים קצוצים גס.
לפני ההגשה להוסיף שמן זית, מלח, לימון, על פי הטעם ולפזר מעל את הצנוברים הקלויים.
לסלט אין כמויות מדויקות כל אחד על פי טעמו.