הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל מנה ראשונה
פילה סלמון ברוטב פסטיס

מתכון פילה סלמון במעטפת דפי אורז ברוטב פסטיס לצד ביצי שליו עלומות באדיבות השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* בריאות וגורמה במנה אחת
* סיגר חצילים ועגבניות
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

סלטים לקיץ

מתכון סלט אורז מלא, סלט כרוב לבן, סלט פלפלים וגזר וסלט עגבניות. מתכונים מנצחים של סלטים
מאת: דיירות בית הדיור המוגן ''אחוזת צהלה''
15/08/2012
סלט אורז מלא

יוכבד בלגה: "זהו סלט בריאות שהנו ארוחה מלאה משביעה ומזינה . המתכון מתאים לכל סוגי הארוחות".

חומרים
1 כוס אורז מלא
2 כוסות מים + מעט מלח, לבשל ולצנן לטמפרטורת החדר 
להוסיף:
1 כוס בצל ירוק חתוך עדין או סלרי אמרקאי.
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
3/4 כוס פקאן קצוץ גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוץ גס
3/4 כוס חמוציות

לרוטב
5 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון
3 כפות רוטב סויה
2.1/2 כפיות גרמאלה תבלין הודי באבקה.
לערבב טוב את הרוטב.

לערבב את הכל יחד ובתאבון.

orez.JPG


סלט כרוב לבן

אורה הלפרין: ''זהו סלט מרענן שמככב כמעט בכל ארוחה, קל להכנה טעם ומתאים לארוחה בשרית וחלבית. אהוב על כל בני המשפחה".

1/2 ראש כרוב לבן- לפרוס דק
4 בצל ירוק פרוסים דק
1/2 כוס אפונה קפואה סנפרוסט לא מבושלת
1/4 כוס שקדים מולבנים חתוכים כגפרורים דקים- להשחים במחבת, עם מעט חמאה.

לרוטב
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
3 כפות חומץ
פלפל שחור לפי הטעם.
לערבב בצנצנת ולשפוך על הסלט
טיפ: את השקדים המולבנים המושחמים מוסיפים רק לפני ההגשה.

kruv.JPG

סלט פלפלים וגזר

חוה הררי: ''זהו סלט קל ופשוט להכנה שצורתו יפה וצבעונית לכן מתאים לאירוח יום יומי וגם לאירועים מיוחדים".

חומרים
100 גר שקדים טריים, קלופים וחצויים
6 גזרים קלופים חתוכים לרצועות
דקות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
2 פלפלים ירוקים כהים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות.

לרוטב
6 כפות קטשופ חריף (אפשר גם חלק רגיל)
4-5 כפות רוטב סויה (של אסם)
4 כפות חומץ
1 כף סוכר
מלח לפי הטעם (הסויה מלוחה)
 
אופן הכנה
את הסלט ניתן להכין מבעוד יום.
בסיר שטוח מטגנים את השקדים ב 5 כפות שמן עד לצבע חום בהיר.
להוציא מהמחבת על נייר מגבת ושומרים בכלי סגור ליום המחרת.
באותו השמן שבסיר "מקפיצים" ומערבבים כל הזמן את הפלפלים והגזרים במשך 10 דקות בדיוק.
מוציאים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
כשהסלט קר מוסיפים את הרוטב מערבבים ושומרים במקרר.
את השקדים מוסיפים רק קרוב להגשה.

pilpelim.JPG

סלט עגבניות

רבקה איתן: ''סלט העגבניות, אהוב מאוד על הנכדים לכן אני מכינה אותו המון, כמובן שהוא מתחסל במהירות ולא נשאר ממנו זכר".

מצרכים
עגבניות שרי בגדלים וצבעים שונים.
כחצי פלפל ירוק חריף (לפי הטעם).
נבטים.
עירית.
שמיר.
צנוברים.
פיסטוקים קלופים.
מיץ מלימון.
מלח לפי הטעם
שמן זית.

אופן הכנה
את העגבניות לחתוך לחצי.
להזהיב במחבת עם מעט שמן זית את הצנוברים.
להוסיף לעגבניות החתוכות את הנבטים  ופילפל הפרוס דק, חופן עירית ושמיר קצוצים דק, חופן פיסטוקים קצוצים גס.
לפני ההגשה להוסיף שמן זית, מלח, לימון, על פי הטעם ולפזר מעל את הצנוברים הקלויים.
לסלט אין כמויות מדויקות כל אחד על פי טעמו.
 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים