חומרים (4 מנות)
4 פרוסות עבות של לחם צימוקים ואגוזים
2 כפות שמן זית
שני אגסים קלופים
יין לבן יבש
מקל קינמון
כף אגוזי פקאן קלויים
4 כפיות דבש
מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
150 גר' (1 חבילה) ברי פקאן של מחלבות גד פרוסה ל-4 פרוסות עבות
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 250 מעלות עם גריל עליון.
מורחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית וקולים היטב בתנור משני הצדדים.
חוצים את
האגסים ומוציאים מהם את הליבה.
מעבירים את חצאי האגסים לסיר קטן, מכסים ביין לבן ומוסיפים את מקל הקינמון. מבשלים על אש נמוכה עד שהם מתרככים מעט, מסירים מהאש ומניחים ומקררים.
פורסים את חצאי האגסים הקרים למניפה דקה, מניחים על כל ברוסקטה פרוסה נדיבה של ברי פקאן ומעליה מניחים חצי אגס פרוס.
מעטרים במעט אגוזי פקאן ומזלפים מעט דבש. מתבלים בקורט מלח ופלפל