חומרים לבצק
1 כוס קמח
1/2 חבילת חמאה
1 כפית מלח
1/4 כוס שמנת מתוקה
1כפית סוכר
אופן הכנת הבצק
מערבבים את הקמח, חמאה מלח והסוכר יחדיו עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים את השמנת המתוקה בפעם אחת ולשים עד לקבלת מרקם אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל הרצוי המתאים לתבנית הקישים שברשותך (תבנית קישים קטנים).
מהדקים את הבצק בכל גומחה ומסירים את הבצק העודף.
דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ואופים אותו בתנור שחומים מראש ל180 מעלות כ-12-15 דקות.
350גרם דלעת
2 בצלים
קורט מלח
אופן ההכנה
מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הדלעת.
ממשיכים באידוי עד לריכוך הדלעת.
ממלאים את הבצק שהונח בתבנית בתערובת הבצל והדלעת ומחזירים לתנור ל-15 דקות בחום של 180 מעלות.
_________________________
באדיבות השף אלרן גולדשטיין מ'המעדנייה של גולדשטיין' – צומת סביון