חומרים ל- 6 מנות
1.5 ק"ג תפו"א לאחר קילוף חתוכים גס
2 י"ח בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1.5 ליטר ציר עוף (מים )
400 מ"ל חלב קוקוס
עלים משני ענפי תימין
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט אגוז מוסקט
6 י"ח חציל קטן
אופן הכנה
מחממים סיר עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות .
מוסיפים את השום מטגנים דקה נוספת ומכניסים פנימה את תפוח האדמה .
מתבלים במלח פלפל שחור גרוס ומעט מוסקט .
יוצקים את ציר העוף וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש מוסיפים את התימין ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך של תפו"א (כ30 דקות).
מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה .
מחזירים לסיר לרתיחה נוספת ומתקנים טעם במידת הצורך .
להגשה: קולים חציל על אש גלויה מסירים את הקליפה ומגישים במרכז צלחת המרק לקבלת טעם קלוי וייחודי .