המשוררת והמטפלת גלי מאירי, הוציאה לאור ספר שירה ראשון "מתחת לפשוט". מאירי עברה דרך ארוכה במהלך חייה, מקיבוץ סאסא בצפון, דרך שובל שבנגב ועד למזכרת בתיה, בה היא מתגוררת כיום עם משפחתה. מאירי גדלה בבית בו ספרות, מוסיקה ואמנות היו מלוויה הקבועים והתחנכה על ערכים של שוויון ערך האדם, יושר ויושרה, רגישות רבה לעוול ואמונה בחיים של עשיה למען אחרים. כל אלו קיבלו ביטוי בלימודי עבודה סוציאלית וסוציולוגיה ולאחר מכן בלימודי פסיכותרפיה וטיפול זוגי ומשפחתי. החל מגיל צעיר מאירי כתבה ל"מגירה", מאחר והכתיבה היתה לתחושתה, הטריטוריה של אמה, המשוררת והסופרת המוערכת יהודית כפרי.
למאירי קליניקה פרטית בה היא עוסקת בטיפול. לפני שנים, יצאה מאירי למסע בודהיסטי שהשפיע עליה עמוקות ואשר הרחיב והעמיק את תפיסתה הטיפולית, המבוססת על גוף הידע המקצועי עם דגש על התפיסה ההומניסטית והאקזיסטנציאליסטית. במהלך חייה, ועד היום, דרך מסעותיה
והתפתחותה המקצועית והאישית, הייתה הכתיבה חלק מחייה של מאירי, ערוץ חיוני, מקום נוסף של אוויר ונשימה, שפעפעו בה עד אשר יכלו לצאת החוצה, כשהיה כבר אפשר.
בספר השירה שלה "מתחת לפשוט" עולה יכולת של הקשבה עמוקה לאדם, לסבל, לחוסר צדק ועוול, ויחד עם זאת גם ליכולת לחיות בנחת ובשמחה, עם מה שיש. בפשטות מורכבת, בהומור אירוני ומתוך יושרה פנימית היא מתארת את הנשי, והאמהי, האנושי והפרטי ,את הציבורי והפוליטי. מאירי מזמינה את הקורא להתבוננות רעננה, קשובה, פקוחה לפלאי היום יום דרך עדשה של תבונה ושל לב ער, פתוח וחומל.
"שיריה הם שירים קצרים, שנוגעים בנוף או ברגש ומבטאים את יופיים"..."עולה מהם הקשבה עמוקה, חמלה ואהבה גדולה לאדם ולעולם", מסכם עורך הספר, אילן שיינפלד.