מהו הבסיס של מוסד הנישואים ומי מחזיק אותו?
מוסד הנישואים נמצא בקריסה. אבל הוא עדיין שורד בגלל סיבה מרכזית אחת: נשים עדיין רוצות להתחתן. מבט מעמיק על מוסד הנישואים מגלה תופעה פרדוקסלית אך מעניינת: מי שמחזיק את מוסד הנישואים מפני קריסה טוטאלית הן נשים, אך מי שמפרק את מוסד הנישואים ומפורר אותו מהשורש - הן גם נשים.
ברוב המקרים, נשים זקוקות למוסד הנישואים דווקא בצעירותן. מוסד זה מעניק למרבית הנשים הצעירות או החלשות (שעוד לא צברו דבר בעצמן ועוד לא התפתחו מבחינה מקצועית וכלכלית בכוחות עצמן) הבטחה לעתיד ורוד - ביטחון כלכלי, תמיכה נפשית, ילדים, בית, משפחתיות והגנה. בהמשך הדרך, אותו מוסד נישואים בדיוק הופך עבור נשים בוגרות שכבר בנו את עצמן והתחזקו בכוחות עצמן למקום המגביל את צמיחתן האישית ואת הצורך שלהן בחופש אישי ובאהבה אמיתית. בשלב הזה הנשים הבוגרות והחזקות יוזמות בהמוניהן את פירוק מוסד הנישואין ואת החלפתו בחיים חופשיים, משוחררים, מהנים ואוהבים יותר.
הנשים שועטות קדימה - מה משמעות הדבר?
העולם עובר שינוי דרמטי. יותר ויותר נשים אינן חלשות כבעבר אלא עצמאיות ודעתניות. משמעות הדבר היא שבעשורים הקרובים נשים תהיינה פחות תלותיות, פחות נזקקות, פחות חלשות ופחות נתמכות על ידי גברים.
הפועל היוצא מזה, הוא שמוסד הנישואים ימשיך לגסוס ולהישחק, שנשים עצמאיות לא תזדקקנה להתחתן כדי להגשים עם חלומותיהן באמצעות גברים, ובעיקר - שנשים רבות ימצאו חלופות טובות בהרבה למוסד הנישואים הקפוא והשמרני.
עצמאות נשים היא הגורם מספר אחד לגירושין - לא מפתיע
נשים הן אלה שמפרקות את מוסד הנישואים מהשורש. הן אלה שיוזמות גירושין (למעלה מ-90 אחוזים ממקרי הגירושין הן ביוזמת האישה ולא הגבר). הן אלה שאינן מוכנות להיכנע לתכתיבי המוסד המיושן הזה. הן אלה שבונות את עצמן בצורה עצמאית ולכן הן אלה שאינ
ן מוכנות לשלם את המחירים הנפשיים והרגשיים שהאימהות שלהן היו מוכנות לשלם בדורות הקודמים רק כדי להמשיך ולהחזיק את הבעל בבית.
אישה שהיא תלותית בנפשה, נזקקת, "זוגית" מדי וחלשה מבחינת האופי שלה לא תפעל לפירוק הנישואים שלה. היא אינה יכולה להרשות לעצמה להיות לבד, כי היא יודעת שלבד יהיה לה מאוד קשה להסתדר נפשית, לשגשג, לחיות בנוחיות ולהשיג את כל הדברים שהיא רוצה לעצמה. לעומת זאת, הנשים החזקות, הדעתניות, העצמאיות והמפרנסות שמוכנות לקחת את הסיכון ולצאת לדרך עצמאית משל עצמן יפרקו את הנישואים שלהן בסופו של דבר כי הן הרבה פחות חוששות להיות לבד ולהסתדר בכוחות עצמן.
ככל שנשים תהיינה עצמאיות יותר - כך הצורך שלהן בנישואים ילך ויפחת
באופן כללי, הצורך של נשים במוסד הנישואים יילך ויפחת בעשורים הקרובים ככל שנשים תהיינה עצמאיות יותר וחזקות יותר מבחינה כלכלית פשוט משום שהעוצמה והעצמאות של נשים תפחית באופן דרמטי את הצורך שלהן בתמיכת הגברים, בפרנסת הבעלים, בכלכלת הזכרים.
ניתן להעריך שהמוטיבציה של נשים להתחתן תפחת ככל שהן תצלחנה מבחינה כלכלית, מסחרית, פיננסית ותעסוקתית. חוקי עבודה שיוויוניים, מוטיבציה של נשים להתפרנס לבד, חשיבה מסחרית של נשים וצבירת כוח כלכלי בידיים נשיות - כל אלה מסמנים את הדרך של נשות העתיד לעצמאות שהיא לא רק כלכלית אלא גם בעלת משמעויות זוגיות מרחיקות לכת.
וטיפ לסיום: ייתכן שבעתיד יהיה מקום גדול יותר לאהבה חופשית ואמיתית יותר בין נשים וגברים, ללא החשבונות וללא הציפיות המאפיינות מערכות יחסים תלותיות במסגרת מוסד הנישואים.
_________________________