שומן הוא אחד מאבות המזון והוא אחראי על שימור האנרגיה ועל תחזוקת תאי הגוף. אף על פי שהוא נתפס בתור גורם מס' 1 להשמנה, הוא גם תומך בתפקוד מערכת העצבים, שומר על גמישות העור והעורקים וגם אחראי על האיזון ההורמונאלי. השומנים שאנו צורכים עם המזון מספקים לנו אנרגיה, אך צריכת יתר של שומן יכולה להוביל להשמנה בלתי רצויה ולגרום לבעיות בריאותיות כמו מחלות לב למשל. חומצות השומן החיוניות כמו אומגה 3 מגיעות אלינו באמצעות צריכת מזון העשיר בהן וצריכה של כמות נכונה מחומצות אלה תוריד את רמת הכולסטרול בדם ותסייע בספיגה טובה יותר של הויטמינים החיוניים.
מהם ההבדלים בין שומן טוב לשומן רע ומהי ההשפעה שלהם על בריאות האישה
כיום נהוג להבדיל בין השומן הטוב לבין השומן הרע, כלומר שומן שפוגע בבריאותנו לעומת שומן שתורם לבריאות תקינה. השומן הטוב הוא שומן בלתי רווי והוא תורם לירידה ברמת הכולסטרול. ניתן למצוא אותם בשמן זית, בשמן קנולה ובשקדים העשירים כולם באומגה 9. את חומצות השומן אומגה 3 ו-6 שהן שומן רב בלתי רווי, ניתן למצוא בריכוז גבוהה בדגי סלמון וכמו כן גם בשומן דגים. אלה הן חומצות השומן החיוניות ביותר לגוף, מכיוון שהן מורידות את לחץ הדם, מעדנות את כאבי המחזור, מטפלות ביעילות בזיהומים ומונעות קשיים בירידה במשקל. צריכה נבונה של אומגה 3 תמנע גם בעיות עור, הצטברות נוזלים, תקטין את הנטייה לזיהומים ותחזק את הקואורדינציה ואת יכולות הלמידה והזיכרון. שומן רע לעומת זאת הוא שומן המג
יע מבלעי החיים וצריכה מוגברת שלו יכולה להוביל לתוצאות הרסניות, מכיוון שהוא קשה לעיכול ולאחר הצריכה נותר מאוחסן בתוך תאי השומן. מעבר להשפעתו הברורה של השומן הרע על חוסר איזון במשקל הגוף, יש לו כמה השפעות ייחודיות על בריאות האישה ההרה, זאת מכיוון שלתזונה במהלך ההיריון ישנה השפעה על ההתפתחות התקינה של העובר ועל הגדלת הסיכון להופעת מחלות שעלולות לעבור מאמא לעובר. אומגה 3 מאוד חיונית להתפתחות המוח, חוש הראייה ומערכת העצבים של העובר. מחסור באומגה 3 לעומת זאת, מעלה את הסיכוי ללידה מוקדמת ולדיכאון אחרי לידה. מעבר ליתרונות בתחום ההתפתחות, השומנים הטובים גם משפרים את דפוסי השינה של התינוק לאחר הלידה. על מנת לתרום את אוסף ההשפעות החיוניות של האומגה על העובר, לנשים הרות מומלץ לצרוך לפחות כמה מנות של סלמון, הרינג וסרדינים מדי שבוע.
הצעות לאיזון בין השומנים
גם אם לא מתחשק לכם לוותר על פינוקי הקדמה שמביאים עמם החטיפים התעשייתיים הטעימים, אפשר לרכך את הנזק המצטבר שהם עלולים לגרום לו על ידי ניצול הצעות לאיזון בין השומנים הטובים לרעים ועל ידי צריכה רבה יותר של השומנים הבריאים. השלב הראשון להשגת המטרה הזו הוא פיתוח המודעות לצריכה הנכונה של השומנים הטובים או הרעים שתוביל בתורה לתשומת לב רבה יותר בעת בחירת המאכלים שאתם צורכים.