יום אחד החברה הכי טובה שלך מספרת לך שהיא שוקלת לעשות 'רילוקיישן' עם המשפחה לארצות הברית. את בטוחה שזה סתם עוד חלום, שאין מצב שהיא באמת תיקח את הילדים ובעלה ותיסע מכאן, אבל חודש אחרי היא מזמינה את כל החברות לארוחת ערב ומספרת להן שהיא בדרך להגשים את חלום חייה. את קצת המומה, למרות שידעת מראש זאת עדיין הפתעה גדולה. כשהיא מתחילה לשלוח לך תמונות וסרטונים ומספרת לך על העבודה החדשה שלה את מתחילה לפזול לעבר גוגל ומחפשת בעצמך רעיונות לשינוי. המילה רילוקיישן הופכת להיות שם קוד לאושר, עושר ובעיקר הרבה שקט מהחמות, אבל איך עושים את זה נכון?
העבודה היא חיינו ולגמרי בשבילנו
מי שקיבלה הצעת עבודה בחו"ל באמצעות המעסיק הנוכחי שלה בארץ ככל הנראה מסודרת מבחינת אישורים, אבל לכל מי שמחליטה לנסות את מזלה הצעד הראשון שצריך לעשות בטרם
יוצאים לרילוקיישן הוא כמובן למצוא עבודה מתאימה שתוכל להעניק גם ויזה מתאימה לכן ולבני המשפחה.
'אדם צריך בית'
לאחר שעשיתן את הצעד הראשון לעבר הגשמת החלום והרחבתן את אופק האירועים שלכן לטובת משהו גדול הרבה יותר מהשגרה היומיומית השלב הבא הוא להחליט מה עושים עם הדירה שברשותכן בארץ ולאן אתן רוצות ומסוגלות לעבור.
בצעו רשימה של כל הביטוחים בהם אתן מחזיקות: ביטוח דירה, ביטוח תכולה, ביטוח רכב ודאגו לבטל או להעביר את כל הבטוחים האלה הלאה. כמה שפחות חיובים בארץ, בתקופה שאתם ברילוקיישן – כך יהיה לכן קל יותר. במידה ואתן בוחרות שלא להשאיר את הציוד בדירה שלכן בארץ או לחלופין למכור אותו ביד שתיים דעו כי קיימות עוד מספר חלופות כמו לק
חת את הציוד במכולה או לאחסן אותו במחסן, תלוי בכמות הציוד שאתו מחליטות להשאיר מאחור.
רגע של חינוך
חשוב לנסות לשמור על שגרה מול הילדים, לדעת להלהיב אותם ולהכין אותם לקראת המסע שהם עומדים לעבור יחד איתכן מצד אחד ומצד שני להשקיע בחיפוש בית ספר וללמד אותם שפה חדשה במידה וצריך בכדי לשפר להם את הביטחון העצמי.
נשים למען נשים
הידעת? נשים אחרות שעברו את תהליך הרי לוקיישן יכולות לסייע לך רבות.. ברשתות החברתיות ישנן מספר קבוצות פעילות של נשים שעברו תהליך רילוקיישן וברגע האמת הן אלה שיתנו לך את העצות הכי מעשיות ואת התמיכה לה את זקוקה.
נפרדים מהמשפחה בארץ ומתחילים מחדש
החלק המורכב באמת בהליך הרילוקיישן הוא לא הבירוקרטיה או ההסתגלות של הילדים בחיים החדשים שלהם וגם לא השינויים במערכת היחסים עם בן הזוג שעובר אף הוא טלטלה. החלק המורכב בכל התהליך הוא הפרידה מבני המשפחה בטרם היציאה לחו"ל – חשוב שתבדקו נכונות של בני משפחה להגיע לבקר אתכם כשתגיע ולהתארגן מראש ובהתאם ואף לחפש דירה בה יש חדר נוסף שישמש כחדר אורחים, בקשו מבני המשפחה שלא לבכות ליד הילדים בכדי שלא יחושו שהרי לוקיישן הוא חלילה תהליך שלילי עבורם וכמובן תקבעו מראש סעודות פרידה נפרדות למשפחה משני הצדדים ולחברות והחברים הקרובים.
צמאה לעוד מידע? הצטרפי לערוץ היוטיוב של קבוצת אושן המתמחה בניהול תהליכי רילוקיישן