נשים רבות מכירות את התופעה הזו שבה כמות מכובדת של שיער נשארת על המסרק או נאספת על רצפת חדר הרחצה. הנשירה היא ללא ספק תופעה בלתי רצויה וממש לא נעימה, ולפני שאת מחפשת פתרונות יצירתיים להתמודד איתה חשוב שתביני למה זה בכלל קורה לך. הנה חמש סיבות שעשויות להסביר את הבעיה.
1 – מתח מוגבר
זו בשורה לא מאוד נעימה, אבל כשאת במתח יש לך עוד סיבה לדאגה.
נשירה בשיער קשורה פעמים רבות לתחושות מתח, לחץ וחרדה, וידוע שכאשר אישה מתמודדת עם רגשות שליליים מהסוג הזה היא גם מאבדת יותר שיער. המשמעות היא שאם תצליחי להוריד את מפלס המתח ולהרגיע קצת את הלחץ, יכול בהחלט להיות שתשירי קצת פחות שיער.
2 – דיאטה קיצונית או לא מבוקרת
החלטת לרדת במשקל וכדי להשיג את המטרה הזו עשית המון שינויים במקביל. דיאטות קיצוניות שמובילות לירידה מהירה במשקל עשויות להוביל לנשירה מוגברת, על אחת כמה וכמה אם בנית לעצמך תפריט דיאטה ללא כל בקרה של תזונאית. רצוי להתייעץ עם תזונאי לפני שינויים משמעותיים באורח החיים, בוודאי אם המטרה שלך היא לרדת במשקל בלי לאבד לצד הקילוגרמים גם כמות מכובדות של שיער.
3 – מחסור בוויטמינים
ה
יום כבר אין ספק שיש יחס ישיר בין רמות הוויטמינים בגוף לבין קצב (וכמות) נשירת השיער. אם את סובלת מנשירה מוגברת בהחלט ייתכן שאת סובלת ממחזור בברזל או B12 וגם ייתכן שרמות ההמוגלובין שלך נמוכות. הנושא הזה עשוי להיות קשור לסעיף הקודם (דיאטה חריפה) ובכל מקרה עדיף לשמור על תפריט מאוזן, בריא ועשיר בוויטמינים.
4 – תודה לאימא
זה אולי לא ממש ישמח אותך (או את אימא) אבל נשירה היא במקרים רבים תופעה גנטית. אם אימא או סבתא סובלות גם הן מנשירה משמעותית סביר להניח שירשת את הנטייה הזו מהן, בדיוק כפי שהן ירשו אותה בעצמן. עם זאת, נטייה גנטית תסביר נשירה שמתרחשת באופן קבוע, ולא נשירה שהחלה לפתע, משום מקום וללא התרעה.
5 – היריון ולידה
בזמן ההיריון השיער חזק ויציב יותר, והנשירה דווקא פוחתת. הבעיה היא שרגע לאחר הלידה הכל משתנה. בשלב הזה הנשירה מוגברת וזקיקי השיער, שעבדו קשה במהלך ההיריון, יוצאים לחופשה ארוכה אחרי הלידה. ברוב המקרים זוהי תופעה זמנית בלבד, ואפשר לנסות לצמצם את הישנותה אם רק תהיי זהירה ועדינה יותר בכל הקשור לסירוק וסידור השיער.