התרחבות המשפחה היא תמיד בשורה משמחת, אבל לצד השמחה וההתרגשות, היא גם מחייבת היערכות. אז לפני שאתם הופכים את החדר הנוסף בבית לחדר תינוקות, הנה כמה כללים חשובים לעיצוב החדר.
כלל ראשון: ניצול נכון של השטח
עיצוב חדר תינוקות כולל כמה פריטי ריהוט שפשוט אי אפשר בלעדיהם. שידת החתלה ומיטת תינוק הם ללא ספק החשובים שבהם. אלא שלחדר המיועד יש גם כמה מגבלות משלו. במילים אחרות, לפני שאתם מסתערים על אולמות התצוגה וירחוני עיצוב פנים, הגדירו מה אתם באמת צריכים ומה נכון לכם. אם החדר קטן הרי שתצטרכו לתכנן בקפידה כל פרט ופרט. למשל, במקום לתכנן ארון רחב ידיים ושידה גדולה, תוכלו לבחור בארון עם שידת החתלה נשלפת. איך יודעים? מתחילים עם מדידת החדר והגדרת הצרכים.
כלל שני: תכנון לטווח ארוך
הילד הראשון בדרך אבל יכול מאוד להיות שאתם מתכננים להרחיב את המשפחה עוד יותר, גם אם זה יקרה רק בעוד כמה שנים. כדי לחסוך בעלויות חשוב לתכנן מראש ולבחור פריטי ריהוט איכותיים ועמידים. מיטת תינוק מעץ מלא תעשה את העבודה, ועם החומר החזק והיציב הזה תוכלו להיות בטוחים שגם לאחים הקטנים (והעתידיים) תהיה מיטה נוחה משלהם. גם הארון, שידת ההחתלה, ארגז הצעצועים וכל אלמנט בחדר ישרדו שנים ארוכות וטובות.
כלל שלישי: תכנון חדר ילדים
עד כמה שאנחנו נרגשים לקראת הלידה, בתוך זמן לא רב התינוק יהפוך לילד גדול עם צרכים שונים לחלוטין. העריסה לא תישאר שם זמן רב כל כך, מה שמצריך תכנון גם של מיטת מעבר. היתרון של המיטה הזו ברור: היא מתאימה לילדים שהלול המוכר כבר לא ממש מתאים למידותיהם, ומצד שני היא מספקת הגנה מפני נפילות. הרוחב האידאלי הוא לרוב 80 ס"מ, והגובה ינוע על הטווח שבין 30 ל-50 ס"מ, והיא גם קצת יותר נמוכה כדי שהילד יוכל לטפס אליה ולצאת ממנה כרצונו. דרך אגב, שימו לב גם לחומרים מהם היא עשויה: עץ מלא הוא בהחלט החומר הטוב ביותר, פשוט משום שהוא חזק מאוד, וכשאתם בוחרים צבע זכרו שלא רק הגוון חשוב – אלא סוג הצבע. רצוי לבחור בצבעי עץ טבעיים, שהם גם ידידותיים לסביבה אבל בעיקר בריאים יותר.
מתי כדאי לבצע את המעבר?
התינוק יעבור אל מיטת המעבר כשאתם תרגישו בטוחים ומוכנים לכך, בין אם זה יקרה בגיל שנתיים ובין אם בגיל שלוש. עם זאת, דבר אחד בכל זאת בטוח. אם תבחרו מיטה מתאימה, תעבירו אליה גם שמיכה אהובה או את המצעים עם הדמויות המוכרות מהסרט האהוב עליו ובעיקר אם תתנו לו להיות חלק מהליך הבחירה – הכול יהיה קצת יותר פשוט, וכולם ישנו הרבה יותר טוב.
המאמר באדיבות רשת HouseIn