גוף האדם משול למכונה שמתפקדת היטב, עד שפוגשים אותו חיידקים מזיקים וגורמים לו להאט את פעולתו ולעיתים אף משביטים אותו למספר ימים. תקופת החורף, הידועה בריבוי חיידקים מזנים שונים ומגוונים, ממלאים את הגוף בחיידקים ווירוסים ועל מנת להילחם בחולי, יש ליטול פעמים רבות תרופות לרבות אנטיביוטיקה, שגורמת לא רק לחיידקים המזיקים ללכת לדרכם, אלא גם לחיידקים הידידותיים להתמוסס ובנקודה זו בדיוק חשוב להחזיר לגוף את החיידקים הידידותיים. במאמר הבא ננסה להעניק לכם מושג נרחב יותר אודות החיידקים הידידותיים, מיהם, למה הם נועדו וכיצד אפשר להזין את הגוף בחיידקים אלו.
מדוע חשוב להזין את הגוף בחיידקים ידידותיים
לא כל החיידקים שיש בגוף האדם הם חיידקים רעים ובנוסף אליהם יש את החיידקים הידידותיים שנקראים חיידקים פרוביוטיים. החיידקים הפרוביוטיים עוזרים לכל אדם להגן על גופו וזאת על ידי איזון החיידקים הרעים שמצויים לרוב החלל הפה ובמערכת העיכול. כדי להוסיף לגוף
פרוביוטיקה, ישנם מספר אפשרויות וביניהם: צריכת תוספי מזון פרוביוטיים – ברשתות הפארם השונות (אך לא רק), נמכרים תוספי מזון פרוביוטיים אשר מסייעם לכל אדם בהתאם לצרכיו להזין את גופו בחיידקים הידידותיים.
המזון שמכיל חיידקים ידידותיים
כדי שכל אדם יצליח להגן על גופו בצורה המקסימאלית, מומלץ להוסיף לתזונה היום יומית מזון המכיל חיידקים פרוביוטיים כך מערכת החיסון תצליח להתמודד טוב יותר אל מול החיידקים המזיקים.
1. אפונה ירוקה – אפונה ירוקה מכילה חייד
קים פרוביוטיים אשר מסייעים לגוף להעלות את רמת האימונוגלובין A . האפונה מסייעת למנוע זיהומים ואת מחלת השפעת. ההמלצה היא לא לבשל לפני את האפונה אלא לאכול אותם כחטיף.
2. שוקולד מריר – לשוקולד המריר פי 4 חיידקים ידידותיים מיתר מוצרי החלב. החיידקים הידידותיים של השוקולד המריר מצליחים לשרוד את המעבר בקיבה למעי הדק ביעילות רבה יותר משוקולדים להם הוסיפו חלב.
3. יוגורט – היוגורט הוא אולי המאכל המוכר ביותר שמוסיף לגוף חיידקים פרוביוטיים וזאת בזכות הפרסומות החכמות בערוצי הטלוויזיה, אך מה שרבים לא יודעים וחשוב שידעו, שהיוגורט מכיל רק זן אחד או 2 לכל היותר של חיידקים פרוביוטיים ועל כן ביחס למאכלים אחרים בעלי פרוביוטייקה, היוגורט נחשב לחלש מבניהם.
4. מלפפון כבוש במלח – חיידקי הפרוביוטיקה נוצרים בתהליך התסיסה שמלווה את תהליך הכבישה. המלפפון הכבוש מסייע לגוף לשמור על מערכת עיכול תקינה ואף מוסיף לגוף ויטמין B . משום שהמלח לא בריא לגוף האדם, מומלץ שלא לצרוך ממנו יתר על המידה.
לסיכום – כדי לחזק את הגוף ולאפשר למערכת החיסון להילחם בעת הצורך כנגד החיידקים הרעים, חשוב להקפיד ולהזין אותו במקביל בחיידקים טובים. ככל שתקפידו לצרוך מזון ותוספי תזונה בעלי חיידקים ידידותיים, כך תתרחקו ממחלות החורף ובכלל. מזונות רבים מכילים את החיידקים הידידותיים כך שגם אתם יכולים למצוא בקלות מאכל אהוב עליכם שמשלב את החיידקים הידידותיים.