לא מעט נשים בוחרות לעזוב את מקום העבודה שלהן אחרי הלידה, לעיתים בכדי להחליף מקצוע לחלוטין או לפחות לעבור למשרה חלקית ולפעמים פשוט בכדי להישאר בבית, עם התינוק - ולגדלו עד לכניסתו לגן הילדים. החשש של נשים רבות מתגובות של המנהלים שלהן לרצונן לעזוב לאחר הלידה, אשר הופך לפעמים לתפקוד לקוי במשרה שאיננה עונה על הדרישות והצרכים של אם צעירה, נובע בין היתר מהפחד שלא לקבל פיצויים בשל ההתפטרות. חשוב שנשים שכאלה יבינו כי גם עזיבה מרצון של מקום העבודה, כרוכה בקבלת פיצויים כספיים ממש כמו בעת פיטורים, במיוחד אצל נשים הרות.
מי יכולה לקבל פיצויים למרות שהתפטרה בעצמה?
מעסיק מחויב להעניק
פיצויי פיטורים לעובדים שהופסקה עבודתם, משמע עובדים שקיבלו מכתב פיטורין. עם זאת, גם מי שבוחר לסיים את תפקידו ביוזמתו – יכול בהחלט לקבל פיצוי כספי כמו מפוטר, במידה והוא עומד תחת הגדרות החוק. הזכאות של נשים הרות
ואימהות טריות לקבל פיצויים, נחשבת לסיבה מוצדקת להתפטרות, כאשר החוק מגדיר את התנאים הנדרשים לכך:
1. העובדת הועסקה במשך שנה לפחות תחת אותו מעסיק.
2. ההתפטרות עצמה, נעשתה בתוך 9 חודשים לאחר הלידה: המשמעות היא שהזכות לעזוב ולקבל פיצויים, שמורה גם למי שכבר ילדה ועשתה את
הבחירה לעזוב רק לאחר מכן, כלומר לא במהלך ההיריון.
3. יתרה מכך, גם נשים שאימצו ילד שלא הגיע לגיל 13 ועזבו את עבודתן בתוך 9 חודשים מרגע האימוץ, זכאיות לדמי פיצויים וכמותן גם מי שהביאו ילדים לעולם באמצעות פונדקאית.
הגמישות שהחוק הישראלי מגלה כלפי נשים שהופכות לאימהות, במגוון הדרכים האפשריות לכך, מניקה להן זכות בחירה נוחה יותר באשר להחלטות האישיות שהן מקבלות בנוגע לתעסוקה המקצועית שלהן.
האם גם גברים יכולים לקבל פיצויים מאותן הסיבות?
גברים מן הסתם אינם נכנסים להיריון ומכאן חוסר המודעות החברתית באשר לזכויות שעובדים ממין זכר זכאים להן, כאשר הם בוחרים לעזוב את עבודתם בכדי לטפל בתינוק חדש. מומלץ להכיר את כל סעיפי החוק הזה ובכך לאפשר קבלת החלטות מושכלות באמת, היכולות לסייע למשפחה כולה. החוק מאפשר לגברים שנשותיהם ילדו -ועומדות בתנאים בעצמן – לעזוב את עבודתם ולקבל את פיצויי הפיטורין במקומן, במידה והם עצמם עומדים בתנאים נוספים שהחוק דורש. המשמעות היא, בפועל, שהיולדת נשארת במשרתה והאב מתפטר, אך מקבל את הפיצויים במקומה. בכדי שמצב כזה יתרחש, האב צריך לעמוד בתנאים נוספים שהחוק קובע, למשל להוכיח כי הטיפול בלעדי בתינוק ייעשה על ידי האב וכן תנאים מיוחדים אחרים. היכרות מעמיקה עם האפשרויות השונות העומדות בפניהם, יכולה להקל על זוגות שעומדים להפוך להורים – להחליט בצורה טובה יותר באשר לעתידם הכלכלי והמקצועי.