הגלובליזציה מקלה עלינו למצוא חומרי גלם מובחרים ומוצרים משובחים, זרימת הידע בכל רחבי העולם מביאה אלינו מתכונים מרתקים ואילו שפע תוכניות הטלוויזיה שעוסקות בעולם הבישול והאפייה מעלות את המוטיבציה שלנו לנסות גם כן את כוחנו במטבח. רביולי גבינה איכותי הוא בסיס למטעמים משמחים במיוחד ובעצם לארוחה שכולה נחת.
מה דעתכם על רביולי בנוסח תאילנד?
רביולי על סוגיו השונים – בנוסף לאופציה של רביולי גבינה ישנם גם רביולי הבטטה, רביולי הארטישוק ועוד – מזוהה אמנם עם המטבח האיטלקי, אבל אם כבר גלובליזציה ועידן שמאפשר חיבורים מעניינים, למה לא לנסות מנה תאילנדית?
דוגמה למתכון אפשרי: לוקחים 2 פלפלים אדומים וקולים אותם על אש פתוחה. לאחר מכן מצננים ומקלפים וכמובן מוציאים את הגרעינים ואת הגבעול. במקביל קוצצים 2 גבעולי בצל ירוק לטבעות (יחסית דקות). טוחנים שן שום, 20 עלים של כוסברה (חשוב שתהיה טרייה!) ואת הפלפלים הקלויים ולבסוף מוסיפים חצי פחית של קרם קוקוס. את התוצאה שהתקבלה מחממים בעזרת מחבת (רחבה) עד לרתיחה. בשלב זה מנמיכים את האש וממתינים עד שהרוטב הופך לסמיך. מוסיפים רביולי (כמובן מבושל) ואת הבצל הירוק שחתוך לטבעות, מקפיצים כחצי דקה – ובתיאבון!
רוטב אליו אוליו מהיר
מתכון בסיסי יותר אבל לא פחות טעים הוא רוטב אליו אוליו, אחד הרטבים הקלאסיים של המטבח האיטלקי.
לצורך הכנת רביולי ברוטב זה המצרכים הנדרשים הם שום (10 שיניים), שמן זית (4 כפות), פטרוזיליה (צרור קטן) וצ'ילי ירוק. ההכנה כאמור פשוטה במיוחד: פורסים את השום דק דק, מטגנים אותו ביחד עם שמן הזית, הפטרוזיליה והצ'ילי, וממליחים (אין צורך ביותר מדי מלח). כשהרוטב חם אפשר להוסיף לו את הרביולי. ניתן לקשט את המנה עם בזיליקום. עוד רוטב מהיר ופשוט, וגם טעים במיוחד, הוא פסטו שמנת: לוקחים מחבת, שופכים לתוכה מיכל של שמנת מתוקה, מוסיפים כמה כפות פסטו (ממרח מוכן) וכשהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים למחבת את הרביולי.
איך לבשל רביולי גבינה נכון?
לכל סוג של פסטה – פטוצ'יני, לינגוויני, פנה, בלרינה, פפרדלה, קנלוני וכמובן רביולי גבינה – יש צורת הכנה שונה. הקפדה על הכנה נכונה היא באופן טבעי חלק בלתי נפרד מכל יצירה קולינרית שמבוססת על הפסטות על שלל סוגיהן.
במקרה של רביולי מחכים עד שהמים רותחים, כשבזמן ההתחממות שלהם מוסיפים מלח. כמות המים הדרושה גדולה – כ-3 ליטר לחבילה סטנדרטית של רביולי.
לאחר שמכניסים את הרביולי למים משגיחים עליהם, וברגע שכל הרביולי צפים מעבירים מיד אל הרוטב שהכנתם להם. בדרך כלל נדרשות כ-3-4 דקות לכל היותר עד לציפה הנ"ל ובכל מקרה חשוב לזכור את הכלל: הרוטב מחכה לרביולי ולא להיפך. בתיאבון!