בחנויות לממכר תכשירים קוסמטים יש קרמים לרוב לכל הצרכים כמו קרם יום, לילה, עיניים, שפתים וכו'. כל הקרמים הללו מצטיינים בריחות נפלאים, מפתים ונעימים למגע . אולם, אנו, כצרכניות חכמות מחפשות את הקרם שמביא תוצאות.
חשוב לי, כקוסמטיקאית, שכל אישה שקונה קרם בכל חנות לממכר תכשירי טיפוח תדע שחברות הקוסמטיקה לא שמות חומר פעיל בקרם. הוספת חומר פעיל בקרם תחייב את חברות הקוסמטיקה להציב דיילת מקצועית על כל לקוחה וזאת למנוע תביעות פוטנציאליות מקניית קרמים המכילים חומרים פעילים שלא על פי ייעוץ. כך, שהשורה התחתונה היא שרובנו קונות קרמים שאינם מזיקים אך גם לא מועילים במיוחד.
לעניין הקרמים שיש בהם את החומר הפעיל AHA, אלפא הידרוקסי אסיד, שזוהי חומצה המורכבת מהצומח ותפקידה לחדש את תאי העור.
כיום יש חומר שהוא אף מתקדם יותר ונקרא חומצה גליקולית. חומר זה עושה את אותה עבודה אך מצטיין במבנה מולקולרי יחסי קטן יותר מהחומצה האלפא הידרוקסית ולכן החדירה שלו אל תוך העור יותר קלה.
למה זה חשוב בכלל החומר הזה - החומצה הגליקולי
ת? ובכן, כידוע לכולנו, עורנו, בין שאר תפקידיו, הינו איבר הגנה ולכן הוא מונע כניסת כל חומר, לכלוך, ואפילו חיידקים לתוכו. קרם אינו יכול לחדור את העור וזוהי עובדה .פה באה החומצה הגליקולית הממיסה שכבת עור (רק את התאים המתים), ומעל הקרם, עם החומצה הגליקולית, מורחים קרם מזין שרק אחוז ממנו חודר את העור.
פרט חשוב נוסף שהייתי מבקשת לשתף אתכן – מחקרים מצביעים על כך שמי שמשתמשת בקרם המכיל חומצה גליקולית אינה נדרשת לקרם לחות. בשימוש הקרם המומלץ, העור מתחדש ומייצר את הלחות הטבעית כמו שהיינו בגיל העשרה.
אני מאוד ממליצה לקנות קרם מתאים אצל קוסמטיקאית מדופלמת שיודעת לאבחן באופן מקצועי ולהמליץ על קרם מתאים.
אישית, אני ממליצה בחום את תכשירי MDF (אם די פורמולישנס). אלו תכשירים שאינם קוסמטיים אלא יותר על גבול הרפואיים.
_________________________
רות אלפי, קוסמטיקאית קלינית