חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה מסיבה כפולה: במהלך החג עולה צריכת תפוחי האדמה לצורך הכנת הלביבות ובתקופה זו של השנה מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של עונת החורף לשווקים.
חיים בן ארי, ממפעלי חבל מעון, מגדלי תפוחי האדמה הגדולים בישראל ומשווקי תפוחי אדמה "דוד משה", ממליץ למי שמכין לביבות לבחור תפוחי אדמה המתאימים לטיגון. שני הזנים המתאימים ביותר בעונה זו הם "דזירה" ו"רודיאו".
לדברי בן ארי, הזנים המתאימים לטיגון סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית. תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים" או קמחיים.
בנוסף לכך, תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבל
ים גוון זהבהב יפה וזאת לעומת זנים אחרים, המיועדים לבישול או לאפייה, שמקבלים גוון חום בטיגון. הסיבה לכך היא אחוז סוכר נמוך יותר בתפוחי האדמה לטיגון. הם אוגרים פחות סוכר ומאוחסנים בטמפרטורה שמונעת הווצרות סוכר נוסף. המצאות סוכר בחומר היא הגורמת להווצרות צבע חום בטיגון.
זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ'יפס נארזים באריזה אדומה על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.