בעולמינו העסוק רבים מאיתנו מבלים יותר ממחצית שעותינו העירות במקום העבודה שלנו.
כולנו מבינים את חשיבות הפיכת מקום העבודה שלנו לסביבה נעימה ידידותית, רגועה ובריאה. יחד עם זאת, היא בד"כ לחוצה, עצבנית וללא זמן פנוי של הארגון הכללי לטובת הארגון האישי שלנו.
הרבה מאיתנו הדואגים לבריאותינו ומשקלינו מתלבטים בשאלה איך לארגן לעצמנו תפריט מזין בריא מהיר ומשביע. התשובה בד"כ היא הכל בפיתה וב-5 דקות. פתרון מהיר, אך כולנו מכירים את המחיר ולכן, בואו נארגן קצת את המשרד הפרטי שלנו.
ראשית יש לבחון איזה טיפוס אכילה מאפיין אותי במשרד. האם אני נשנשן שחייב לתדלק כל פעם קצת כדי לשמור על עירנות רעננות וריכוז. או לחילופין אני עובד הכי טוב ללא דלק או אוכל, הסטרס מניע אותי. הבנה זו חשובה לתכנון של התקציב התזונתי המשרדי שלי.
מחקרים מצביעים על כך שפחמימות מפוזרות לאורך היום תורמות יותר לתפקוד שלנו בזמן העבודה. אם כך נקציב כחצי עד שלוש רבע מהתפריט שלנו עבור נשנושים מפוזרים במשרד.
נתחיל ביוגורט עם פרי מיובש או עם שקית קוואקר או גרנולה שיכולים לתרום למערכת העיכול העצלנית שלנו, כתוצאה מהישיבה המרובה בכסא ונמשיך ב- 3 ארוחות קטנות נוספות כמו כריך מלחם קל או מלא עם גבינות שונות וכמובן ירקות צבעוניים לאורך כל היום, שאפשר להכין בתורנות משרד או לקנות בדרך לעבודה במ
גשים מוכנים, בלווי גבינה או ממרח אחר. בחורף למי שמתחשק אפשר להחליף במרק מוכן או מנה חמה, קצת יותר קלוריות ומלח אך ברירת מחדל במקום נשנושי הפגישות במשרד.
מי שמתפנה לצאת לארוחת צהריים נתקל גם הוא בהתלבטות קשה בין שניצל שמנוני לשווארמה בפיתה. תכנון ארוחת צהריים חכם יכול להוות אסטרטגיה עסקית מנצחת. למרות שבעסקית כדאי לאכול הרבה במעט.
ממחקרים ידוע שלאחר ארוחה כבדה במיוחד הכוללת בשר או עוף (חלבון) יש ירידה משמעותית בכושר הריכוז ובעירנות. ישנוניות נופלת עלינו, ומי שצריך להמשיך רענן לפגישה עסקית יכול להפסיד נקודות עירנות חשובות. יתכן שעדיף לבחור ארוחה קלה על בסיס כריך עם ירקות או פסטה ולהרוויח פחות בעסקית אך יותר בעסקים.
כמו בכל קבוצה גם בענייני תזונה חשוב הגיבוש הקבוצתי. אם המשרד יחליט לקנות יותר פירות, מעדני חלב קלים, גבינות רזות וממרחים בריאים, ירקות ומים במקום וופלים, בורקסים וחטיפים הרי שהמקרר המשרדי יהפוך למרכז בריאות ודיאטה.
בקיצור, אם העבודה לא תהרוג אותנו אז גם רצוי שגם התזונה בעבודה לא תעשה זאת.
_______________________
בן חיים לימור, תזונאית קלינית של "טרה", המתמחה בטיפול בחולים ובמניעת מחלות באמצעות תזונה נכונה