כוהנת מין הינו ספר שכתוב כמחזה. הספר עוסק ברווקה תל אביבית שמחפשת אהבה, אבל לא מתחשק לה להיסחף ל"שוק הבשר".
שירלי, גיבורת המחזה, היא בחורה כבת 30, אשר מאמינה שבן הזוג שלה מצוי אי שם, ויהיה זה בן הזוג שיעריך אותה וירצה בה כמו שהיא, הרבה לפני שיכנסו למיטה, יעשו סקס וילכו כל אחד לדרכו.
בהיותה בשלה לחיים משותפים, נתקלת שירלי בגבר הישראלי שכל מה שמעניין אותו בקשר הוא סקס.
שירלי פוגשת שדרן רדיו פרובוקטיבי שמנסה להיות הווארד סטרן הישראלי ומתאהבת בו, אך הוא זורק אותה אחרי שבועיים משום שלא שכבה איתו.
שירלי לא נשארת חייבת. בצעד אמיץ ובלתי צפוי, היא הופכת לכוהנת מין ברדיו, כי היא לא נגד סקס, להיפך, היא רק מאמינה שהקצב של הדברים צריך להיות אחר.
הגבר השני בחייה הוא השותף לדירה, אילן, שמכור לרדיו, ושגם איתו מתחיל לה קשר רומנטי. שירלי מנסה לעזור לעצמה דרך דמותה ככוהנת ברדיו, ליצור קשר אמיתי עם אילן, שמבוסס על היכרות, אמון ומקום אמיתי.
התמונות במחזה מבליטות את העובדה, ששירלי בתחפושת הכוהנת הגדולה, היא שירלי אחרת. היא פתוחה יותר וזורמת, הופכת לדמות מובילה חברתית ומשמשת כפה לנשים רבות שחושבות כמותה אך שבויות בסטיגמה החברתית.
העניינים הולכים ומסתבכים, כי שירלי הכוהנת משקרת לעצמה ומשקרת לאדם הקרוב לה ביותר - לאילן. בהיותם שותפים לדירה, אילן נגיש וחשוף בפניה והוא פתוח להיענות לצורך שלה ומוכן להמתין עד שתרגיש שהיא בטוחה בקשר ותיזום יחסי מין. הוא אוהב אותה. אלא שכאן חווה שירלי מהפך. היא מתחילה להבין עד כמה היא מבולבלת. שהבעיה היא בה ובהתנהגותה וחוסר יכולתה להתמודד עם אילן שהתנהגותו אין רבב. היא הפנימה את הנורמה החברתית לפיה הסקס צריך לבוא מהר, ומרגישה אשמה, פחד, בלבול וחוסר יכולת להמשיך כאשר זה לא קורה. המחזה נכתב, בין היתר, על מנת להעלות את הנושא לדיון, משום שכרגע היחס אליו הוא כאל מצב נורמאלי ומובן מאליו. בתקווה שדיון כזה יפתח פתח לנשים ולגברים להיות נאמנים יותר לעצמם ולקצב שלהם.
לקריאת פרק מהספר
חמוטל גורן
מנחת סדנאות כתיבה, מטפלת בהבעה וביצירה (דרמה תרפיה) ובעלת תואר ראשון בתיאטרון ובפילוסופיה. "מתוך היותי דרמה תרפיסטית אני מודעת לחשיבות העצומה שיש למתן כבוד וזמן לרגשות ולרצונות, ולכך שאנשים מפחדים לבקש את מה שהם זקוקים לו, כדי לא להיות שונים וכדי לא לחשוף פגיעות".