אם את אחת מאלה שצריכה להקפיד ולשמור, את בוודאי יודעת שהחורף הוא תקופה קשה לדיאטה. קר, מרגישים צורך לאכול. אפשר להסתיר כמה קילוגרמים עודפים מתחת לסוודר ולמעיל. אז מה עושים? איך עוברים את החורף בשלום? לענבל קרקו, דיאטנית ראשית בשומרי משקל, מספר טיפים לדיאטת חורף.
מזונות משביעים בחורף, העדיפו מזונות משביעים. כדי לשבוע אנחנו צריכים נפח. לכן מומלץ לבחור במזונות שניתן לאכול מהם הרבה – בזכות העובדה שהם "זולים" קלוריות/נקודות. מרק ירקות, ירקות מוקפצים או מאודים, הם דוגמא טובה לכך. באופן כללי, מזונות משביעים הם מזונות דלים בקלוריות אך עשירים בחלבונים ו/או בסיבים. מזון חם גורם לנו לאכול פחות משקאות מחממים הם פתרון מצוין לימים הקרים. אל תמתינו לתחושת הצמא, שתו כמה שיותר. גם מרקים מאוד מומלצים, הם מאוד משביעים ועולים לנו בזול (בנקודות).מזון חם משביע בחורף יותר ממזון קר. גם שתייה חמה מספקת את הצורך בחימום ולכן תורמת לתחושת השובע.
ONG>האם האכילה באמת מחממת את הגוף? לא ממש. הצורך לאכול כשקר הוא שריד לאינסטינקט קדום של הגוף האנושי, שפעל כך במטרה לאגור שומן לטובת בידוד טוב יותר כשקר ותוספת אנרגיה, לצורך התמודדות עם תנאי מזג אוויר חורפיים. כיום, במיוחד בארצנו שטופת השמש, ישנן דרכים טובות יותר להתחמם כמו לחמם את הבית וללבוש בגדים חמים יותר.
האם יש כזה דבר, מזונות מחממים? על פי רפואת המזרח ישנם מאכלים מחממים ומאכלים מקררים. מזונות מחממים: מזונות מתובלים (מרבית התבלינים ובעיקר החריפים שביניהם), בשרים למיניהם, מזונות המכילים שומן, קטניות, אוכל מבושל, קינמון ועוד. לכן בחורף מומלץ להקפיץ את הירקות, לבשל לפעמים את הפירות ללפתן, לשתות שתייה חמה ולאכול מזונות שבושלו הרבה זמן (דוגמת חמין).
______________________________ ענבל קרקו, דיאטנית ראשית, שומרי משקל
|