מסר ציירה את עשרת בני המן, אשר לפי מגילת אסתר, היו עשרה מבניו של המן האגגי. סופם היה שנהרגו בי"ג באדר ונתלו למחרת היום על העץ עליו היה תלוי אביהם. התלייה שלהם מסמלת את ההצלה של העם היהודי, ומרצח עם אשר תכנן המן.
תמר מסבירה כי מסורת כתיבת המגילה על ידי סופר סת"ם בחלק המתאר את עשרת בני המן תלויים על העץ הינה: כתיבת שני טורים, כאשר בצד שמאל מופיעה המילה "ואת" ובצד ימין מופיע השם של כל אחד מעשרת בני המן. בין הטורים ישנו רווח.
מסורת זו, במהלך הדורות הקפידה על גודל שווה של האותיות, למעט שלוש אותיות הנכתבות באות קטנה: "ת","ש", "ז" המופיעות שם.
במגילת אסתר שאיירה, החליטה האמנית תמר מסר, שבחלק זה יופיע הכתב מסורתי של סופר סת"ם. ברווח שבין שני הטורים, איירה את סצנת תליית בני המן.
"הסיבה שחשבתי כי יש לשמור בחלק ז
ה על הכתב המסורתי, היא שלמדתי כי קיים מדרש מיוחד לשימוש באותיות הקטנות "ת","ש", "ז" המופיעות בשמות עשרת בני המן. תש"ז היא שנת 1946 שבמהלכה התנהלו משפטי נירנברג. במשפטים אלו הורשעו ונידונו למוות בתלייה 12 בני אדם (ולא בירי כמו שהיה מקובל) אחד מהם נידון שלא בפניו וגזר הדין מעולם לא בוצע, נידון שני התאבד בטרם הוצאתו להורג וכך נתלו עשרה פושעים המהווים את עשרת בני המן שבכל דור ודור", מסבירה מסר.
על האמנית תמר מסר
תמר מסר גדלה בעולם היהודי-דתי, חצתה אותו, ובאמצעות יצירתה הייחודית היא ממשיכה לנהל אתו דיאלוג בלתי פוסק. האמנית העכשווית יצרה שפה ויזואלית חדשה, רב תחומית, הכוללת איורים, עבודות דו-ממדיות ועבודות תלת ממדיות בשלל חומרים. יצירותיה, מוצגות באוספים יוקרתיים ובמוזיאונים ברחבי ארה"ב.