נתיבה בן יהודה הלכה לעולמה בגיל 82. בן יהודה סופרת, מילונאית, עיתונאית ומגישת תוכניות ברדיו, כתבה יותר מ-20 ספרים שברובם עוסקים בשפה העברית ותולדות ארץ ישראל. אחת מההתמחויות שלה הייתה הזמר העברי. בתוכנית הלילה, שהנחתה בין השנים 1995 – 2009 "נתיבה מדברת ומקשיבה", הפגינה ידע אדיר בזמר העברי ולא פעם הצטרפה לשירים הישנים שהשמיעה. תוכית הרדיו שלה זכתה להצלחה רבה וכשהוחלט להורידה משידור נערכה עצומה להחזרתה.
בן-יהודה, שאיננה מקורבת לאליעזר בן יהודה, היתה בתו של מנהל הגימנסיה העברית בת-אביב. מלחמת העצמאות שימשה כקצינת חבלה בחטיבת יפתח של הפלמ"ח ולקחה חלק בשחרור טבריה וצפת. אחרי המלחמה למדה פיסול ב"בצלאל" ומאוחר יותר למדה פילוסופיה ובלשנות באוניברסיטה העברית.
בן יהודה היה בקיאה מאוד בשפה העברית אך, יחד עם זאת, היא צידדה בסלנג. ב -1972 היא הוציאה ביחד עם דן בן-אמוץ את הספר ""מילון עו
למי לעברית מדוברת", שהוא מילון לסלנג העברי וכעבור כ-20 שנה פרסמה את חלקו השני של המילון.
ב-1980 אובחנה אצלה מחלה סופנית והרופא קבע כי נשארה לה שנה לחיות. בן-יהודה הסתגרה בביתה והחלה לכתוב את האוטוביוגרפיה שלה 1948 – בין הספירות. בדיעבד הסתבר שהאבחון של הרופא היה מוטעה אך, היא החליטה לא לחזור לעבודתה הקודמת והמשיכה לכתוב ספרים.
בין הספרים שכתבה: מילון עולמי לעברית מדוברת, 1948 – בין הספירות, ברכות וקללות – אוסף פרטי, מבעד לעבותות, ירושלים מבפנוכו וכשפרצה המדינה.
בגיל 70 החלה משדרת את תוכנית הרדיו ברשת ב' בלילה. בשנת 2004 הוענק לה התואר "יקירת ירושלים".
בן יהודה היתה אישה עם נוכחות, אישיה מוחצנת, ישירה, חריפה שבוחלת במוסכמות. יהי זכרה ברוך.