סדנת השוקולד שלי איננה סדנת בישול של ממש - אומרת עירית ברנשטיין - שוקולטיירית. ברנשטיין היא בוגרת המגמה לקונדיטוריה במכללת הדסה בירושלים וכיום בעלת קונדיטוריה ועורכת סדנאות שוקולד ברחבי הארץ.
היא מוסיפה ואומרת: מדובר יותר בסדנה חווייתית, של עבודה בחומר והתנסות בחומר. זוהי בעצם דינאמיקה קבוצתית תוך שימוש בחומר – שוקולד. זאת לא כיתה שצריך לשבת בשקט וללמוד. השיחה קולחת והאנשים מרגישים באווירה המשפחתית משהו ונפתחים לספר דברים ותחושות שהיצירה בחומר משרה עליהם. השוקולד הוא ממתק מפנק והעיסוק בו חווייתי ומלהיב.
סדנת שוקולד מתחלקת לשניים בתחילה - שיחת היכרות. ברנשטיין מספרת קצת - על השוקולד, על מקורותיו ועל מהותו. אחר כך- מתחיל החלק המעשי, ובו המשתתפים מתחילים לעבוד מסביב השולחן. על השולחן כבר מחכים כלי העבודה בשוקולד וכן העיסות, שהוכנו מראש.
יש רק את החומר: קעריות עם משהו כמו קרם שוקולד, קעריות עם אבקת קקאו ואבקת סוכר– ועציץ של פרחי מרשמלו שלבסוף טובלים אותם בציפוי שוקולד שאמור להתקשות, אך המרשמלו נבלע ונעלם עוד בטרם נקרש.
לאחר גלגול כדורי השוקולד באבקת הסוכר וליקוק האצבעות, הגיע רגע הכנסתם לתנור, ואנחנו יצאנו לפסק זמן רגוע מן העיסוק המלהיב בשוקולד הממכר, בדמות הכנת מאכלים נוספים, כגון בלינצ'ס גבינה ברוטב פטריות ושמנת ו- 2 סוגי סלטים - סעודה חטופה ומלוחה.
כשהגיע הרגע והעוגיות יצאו מן התנור, הוזמנו כל המשתתפים לכוס קפה או תה ובאותה הזדמנות, לטעום ולהתכבד מן המאכלים שהכנו. הצלחת סדנת שוקולד תלויה במשתתפים, בקבוצה ובמה שהיא מביאה מההיבט האנושי. אנחנו צחקנו, נהנו מן הטעמים המשובחים ושמחנו לפגוש אנשים טובים ויקרים מימים ימימה - מותק של פגישה.
משך סדנא: שעתיים-שלוש. |