בעבר יום העבודה כלל הפסקת צהריים ארוכה: הדורות הקודמים יצאו ממקום העבודה, חזרו לביתם (שלרוב היה במרחק קצר יחסית ואפילו הליכה נינוחה) ושם אכלו את ארוחת הצהריים (ולפעמים אפילו נהנו מסייסטה טובה). כיום המציאות כידוע שונה לחלוטין: ימי העבודה הפכו ארוכים, ואנחנו מבלים במשרדים את מרבית שעות היום. בהתאם גם את הארוחה העיקרית חלקנו הגדול אוכל במקום העבודה עצמו, כך שאך טבעי הוא שנוצר ביקוש רב לשירותי קייטרינג לחברות. מקרים נוספים שבהם אנחנו מחפשים חברת קייטרינג איכותית הם לקראת אירועים שונים במסגרת מקום העבודה כמו יום גיבוש, השקת מוצר, הרמת כוסית לשנה החדשה וכו'.
בחירת חברת קייטרינג מחייבת מחשבה מעמיקה – שהרי כולנו יודעים עד כמה הפן הקולינרי חשוב לעובדים ועד כמה הוא משפיע על שביעות הרצון שלהם.
תפריט מגוון
הפרמטר החשוב ביותר במסגרת בחירת שירותי
קייטרינג לחברות הוא מידת הגיוון בתפריט. בין אם אתם מחפשים שירות קייטרינג לטובת ארוחת צהריים לעובדים ובין אם מטרת שכירת שירות יקר ערך זה היא אירוע מסוים, הדרך היחידה להבטיח שכל מי שירצה לאכול ימצא אופציה לטעמו היא תפריט מגוון במיוחד.
עוד כדאי לזכור בהקשר זה שבכל קבוצת אנשים ישנם שומרי כשרות, צמחונים, טבעונים, רגישים לגלוטן, רגישים ללקטוז, וזאת בנוסף להעדפות הקולינריות שמבוססות על בלוטות הטעם – כך שכדי למנוע עוגמת נפש – ואף אחד לא רוצה מצב שבו אחד העובדי
ם נותר מתוסכל ורעב – חשוב להקפיד על תפריט שמספק מענה לכולם.
טריות ובריאות
מפתח חשוב נוסף בבחירת שירותי קייטרינג לחברות הוא הבריאות, ובהתאם גם מידת הטריות של כל המאכלים המוגשים לעובדים. אנחנו חיים בעידן שבו המודעות להשפעתה העצומה של התזונה על בריאותנו נמצאת במגמת עלייה מתמשכת, כשמדי שבוע צצים מחקרים חדשים אודות הקשר בין מאכלים מסוימים לבין שיפור בבריאות או חלילה הגדלת הסיכון ללקות במחלות שונות. בפרט כשמדובר על בחירת תפריט יומיומי, יותר ויותר בני אדם מעדיפים אופציות בריאות וכאמור חשוב לוודא שהתפריט יהיה לא רק בריא אלא גם טרי, כלומר שכל המנות יתבססו על חומרי הגלם הטריים ביותר הקיימים, ובנוסף לא יכללו חומרים משמרים או מרכיבים אחרים שעלולים להיות מזיקים (רמות גבוהות מדי של מלח, סוכר, שומן רווי וכו').
קייטרינג לחברות – גם האסתטיקה חשובה
בתקופה שבה לאסתטיקה מיוחסת, ובצדק, חשיבות רבה, שירות קייטרינג לחברות שלא מקפיד על הגשה אסתטית סובל מנחיתות ביחס למתחריו. במקומות עבודה רבים משקיעים לא מעט תשומת לב ומשאבים אחרים ביצירת סביבת עבודה נעימה ומטופחת, ובאופן טבעי ארוחת הצהריים או כל כיבוד אחר שמוגש במהלך יום העבודה הוא חלק מאותה סביבה, ולכן חשובה גם האסתטיקה של המנות השונות – מה גם שכולנו צופים בכל תוכניות הבישול והאפייה והתחרויות הקולינריות בטלוויזיה, ורמת הציפיות שלנו הפכה גבוהה.