הספינג' היא סופגנייה מיוחדת במינה שלא דומה לשום דבר אחר - לא לדונאט אמריקאי, לא לצ'ורו ספרדי, ולא לסופגנייה ישראלית רגילה. מטגנים את הבצק בשמן עמוק, אבל לא ממלאים במילוי מתוק ובדרך כלל גם לא טובלים את הספינג' במתוק. מפזרים עליה המון סוכר ואוכלים אותה חמה סמוך לסיום הטיגון. לא צריך לחשוש מתהליך ההכנה מכיוון שבפועל זה הולך בקלי קלות.
מתכון להכנת ספינג'
החומרים
1 ק"ג קמח.
10 גרם מלח.
130 גרם סוכר.
50 גרם שמרים.
800 מ"ל מים פושרים.
ההכנה
מערבבים בידיים את כל החומרים בקערה.
מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים.
כ
שתופח ומכפיל את נפחו, מוציאים את האוויר (נותנים מכות קלות לבצק),
מכסים, ומתפיחים פעם שנייה.
מחממים סיר עם שמן (הרבה שמן...).
עובדים עם ידיים רטובות, לוקחים מעט מהבצק ועושים חור באמצע עם האצבעות ובזהירות מניחים בשמן.
מטגנים עד שמזהיב והופכים לצד השני.
מוציאים מהשמן לנייר סופג.
ולבסוף, מסדרים על מגשים יפים, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות, וטורפים בתיאבון.
טיפ: אפשר גם לשים ריבות מסוגים שונים.
___________________________
המתכון באדיבות רוני ריבלין, שף קפה יפו