מתכון הסופגניות
זמן הכנת הבצק: 15 דקות
זמן התפחה ראשונה: 60 דקות
זמן התפחה שנייה: 20-30 דקות
כמות: 20 יח'
מרכיבים לבצק
1/2 ק"ג קמח
1-כפית מלח
2 כפות סוכר
50 גר' שמן ( קנולה)
50 גר' חמאה ( לא מלוחה)
גרידת לימון
3 ביצים
חצי כוס חלב
חצי קוביית שמרים טריים
שמן לטיגון
אופן הכנה
ממיסים את החמאה עם השמן ומעבירים לקערה של מערבל מזון או לקערה עם מיקסר ידני
טורפים פנימה את החלב ,הביצים והשמרים ומרכיבים לכדיי מסה אחידה
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (הקמח ,המלח והסוכר)
שופכים הכל למיקסר ומערבבים בזהירות עד לקבלת בצק אחיד
מכסים את הבצק שבקערה בעזרת מגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה
מורידים לבצק את האויר בזהירות ומחלקים אותו לכדורים בגודל
של כדור טניס
נותנים לכדורים לתפוח בשנית על מגש משומן
לוקחים סיר שטוח וממלאים שמן כרבע מגובהו. מחממים את השמן ומכניסים את הכדורים לטיגון עמוק של כ 3 דק' עד לקבלת גוון זהוב.
לאחר הטיגון מסננים ומניחים על נייר סופג
ממלאים בקונפיטורה שהוכנה מבעוד מועד ומקשטים באבקת סוכר
קנופיטורת פירות יער
125 מיל' מים
125 גר' סוכר
500 גר' מיקס פירות יער אדומים קפואים (אוכמניות, חמוציות, פטל שחור ואדום)
1 מקל קינמון
אופן הכנה
שמים את כל המרכיבים בסיר בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך
מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים גס
מצננים את הקונפיטורה לטמפרטורת החדר. ממלאים את הסופגניות לפי הטעם.