מתכון עטייף ממולא בריבה
חומרים לבלילת העטייף (40 יח')
2 כוסות קמח מנופה
½2 כוסות מים
½ כפית אבקת אפייה
1 כפית סוכר
¼1 כפית מלח
½כפית ג'ינגר מגורר
½2 כפית שמרים יבשים
קופסת ריבה (טעמים לבחירתכם)
אופן ההכנה
טורפים את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה ונטולת גושים
מניחים בטמפ' החדר למשך 40 דקות - עד שמופיעות בועות תסיסה ומשאירים ל-10 דקות נוספות
מערבבים את התערובת עד שהבועות נעלמות
יוצקים מצקת אחת מהבלילה למחבת טפלון לא משומנת, ומטגנים מצד אחד ב
לבד
מניחים על משטח עבודה, כשהצד המטוגן פונה כלפי מטה, וקורצים עיגולים בעזרת כוס
מנחים את החביתיות על משטח עבודה, ומקפידים שלא לערום אותן אחת על השנייה.
מניחים כפית ריבה על חציו של העיגול וסוגרים לצורת סהרונים (שימו לב: הקצוות של האטייף וודאי ידבקו - משום שהצד שלא טוגן משמש אותנו כדבק)
יוצקים שמן לקלחת עד לרבע הגובה ומטגנים עד להזהבה
מסננים, מניחים על נייר סופג, מעבירים לצלחת עמוקה ומצפים בסוכר
מומלץ להגיש מיד לאחר הטיגון