כמות
8-10 סועדים
זמן הכנה:30 דקות
מצרכים
50 גרם חמאה
200 גרם אורז עגול לריזוטו
100 מ"ל יין לבן
50 גר' סוכר
500 מ"ל חלב
100 גר' תותים טריים
100 גר' אוכמניות טריות
100 גר' פטל אדום טרי
תמצית וניל או גרגירים ממקל ומיל אחד-לתיבול (אפשרי)
הכנה
בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את האורז ומבשלים עד להזהבה קלה. מערבבים עם כף עץ, על האש
מוסיפים בזהירות לריזוטו את הסוכר ואת היין הלבן ומערבבים
לאחר התאדותו מוסיפים את החלב, מבשלים בסיר פתוח ולא סוגרים את הסיר, אך יש לערב
ב מפעם לפעם בעזרת כף העץ, כדי למנוע התייבשות או חריכה לאורך כל זמן ההכנה, המטרה היא להוסיף נפח לריזוטו תוך הוספה איטית של נוזלים, על אש קטנה.
לאחר כ-20 דקות לערך של בישול תוך ערבוב מתמיד, ניתן לבדוק "על השן" אם הריזוטו הגיע (לדרגת אל דנטה) לרכות הרצויה
רק אז מוסיפים את הפירות האדומים, ומערבבים היטב (אפשר להוסיף את תמצית הוניל). ממשיכים לבשל מספר דקות עד לריכוך הסופי. בודקים טעם ומשפרים במידת הצורך
מגישים כקינוח חם לצלחות אישיות
תוספת קישוט אפשרית: כף של קרם פרש לכל צלחת סועד