מצרכים
350 גרם שמנת מתוקה 38%
150 גרם גבינת מסקרפונה
270 גרם סוכר
600 מ"ל חלב 3%
350 גרם שוקולד לבן איכותי.
1.5-2 מצות
150-200 גרם ריבת תות
אופן ההכנה בסיס הגלידה
להכין סיר גדול ובתוכו מי קרח אשר יכול להכיל סיר קטן ,לחמם את השמנת, חלב, גבינת מסקרפונה והסוכר בסיר הקטן על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד אשר הסוכר נמס (אסור להגיע למצב רתיחה).
להעביר מידית את הסיר הקטן לסיר הגדול עם המי קרח ולבחוש בכדי שטמפרטורת התערובת תתקרר מהר.
לאחר שהתערובת התקררה לערבב היטב במיקסר או בבלנדר ידני.
אופן הכנת הוריגטו (מילוי) לגלידה
ניתן להמיס את השוקולד הלבן במיקרו על חום נמוך לערבב כל 30 שניות (זאת בכדי לא לשרוף את השוקולד) או להמיס את השוקולד בבן מרי. לאחר שהשוקולד מומס לגמרי לטבול את המצה בשוקולד ולהניח על השיש בכדי שיתקרר (ניתן להכניס לקירור לכמה דקות). לאחר שהשוקולד מתק
שה על המצה לפורר את המצה לגודל של כסנטימטר.
יש לשמור את המצות עם השוקולד וריבת התות בקירור עד קיפול הגלידה.
תהליך ההגלדה (הקפאה) באופן ידני יש להעביר את תערובת הגלידה לכלי נירוסטה, להכניס להקפאה ל-40 דקות. לאחר מכן לערבב היטב במיוחד את דפנות הכלי (במטרפה או בבלנד ידני), מטרת הערבוב למנוע היוצרות גושי קרח. על התערובת להיות בהקפאה כ-3 שעות תוך כדי ערבוב אחת ל-40 דקות.
בעת ההגשה יש לקפל המצות עם השוקולד וריבת התות עם הגלידה.
טיפיםמומלץ להגיש את המקפא כאשר הוא מוכן ולא לאחר כמה ימים. לפני ההגשה יש להוציא את המקפא מהמקפיא כ- 10 דקות לפני ולקפל את הגלידה עד לקבלת מרקם חלק (ניתן להפשיר את הגלידה במיקרו ל – 20 שניות). לשמור את הגלידות במקפיא במנות שלא עולות על 200 גרם.