חומרים לתבנית פאי בקוטר 26:
לתחתית הקראמבלס
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
100 גרם קמח
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
לסירופ
5 אגסים קלופים, מגולענים וחצויים
200 גרם תותי שדה טריים שטופים ונקיים מרוסקים בבלנדר
300 מ"ל מים
250 גרם סוכר
כף מיץ לימון
למלית גבינה
500 גרם גבינת ריקוטה גד
250 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור
5 חלמונים
5 חלבונים
קליפה מגוררת של חצי לימון
קליפה מגוררת של חצי תפוז
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
להכנת תחתית הקראמבלס
מערבלים במיקסר עם גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והווניל במהירות איטית במשך דקה. מגרדים היטב את התחתית ודופן הקערה, מוסיפים את הקמח ושוב מערבלים עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים למקרר.
להכנת האגסים בסירופ
יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על כל מחצית אגס. מביאים לרתיחה את מחית התותים, המים, הסוכר והלימון. מוסיפים את האגסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. מכבים את האש ומכסים את הסיר למשך 20 דקות.<
/div>
להכנת המלית
טוחנים במעבד מזון את הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, גרדת התפוז והלימון ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה. מצפים את תחתית התבנית בשכבה אחידה וצפופה של פירורי הקראמבלס (ושומרים מעט בצד כדי לפזר על העוגה).
מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף עדין. מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת בעזרת מקצף יד. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים בעזרת מקצף ידני עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית. יוצקים את מלית הריקוטה ומשטחים. מסננים את האגסים ומסדרים אותם על גבי המלית. זורים את שארית הקראמבלס. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-35 דקות. מצננים לפני ההגשה.
הסודות מאחורי עוגת גבינה המנצחת
השתמשו בגבינה יציבה במרקמה ואם צריך סננו אותה מנוזלים מיותרים. כשאתם מקפלים את קצף החלבונים לתוך התערובת, עשו זאת בתנועות מדודות וחסכוניות כדי לשמור את בועות האוויר שבקצף ולקבל עוגה אוורירית וקלילה. הכניסו לתנור האפייה צלוחית חסינת חום מלאה במים. האדים יוסיפו לחות ורכות לעוגה.
אם אין תותים: החליפו את התותים שבמתכון בכמות דומה של פירות יער קפואים שזמינים כיום כמעט בכל מרכול.