עולם היין ותרבות האלכוהול נחשבים בעולם כ"מוצר תרבותי". הפגישות, האירועים והארוחות החשובות תמיד יוגשו בליווי יינות משובחים ואלכוהול איכותי בחו"ל. ידיעתו של "המארח" בעולם היין מראה ללא ספק על רמתו, תרבותו והשכלתו.
חודשי הקיץ החמים בארץ יכולים להשתלב מצויין עם תרבות שתיה הכוללת משקאות עם אחוזי אלכוהול נמוכים, "קלילים" ומשקאות המוגשים קרים. ובכול מקרה רצוי לשמור על הכללים הבאים: לא לשתות על בטן ריקה, לשתות לאט, לנשנש תוך כדי השתיה.
מובאים לפניכם מבחר רעיונות למשקאות קלילים , קרירים ומיוחדים לקיץ
בירות קייציות
בירה מגיעה עם אחוזי אלכוהול נמוכים, מוגשת בטמפרטורה קרה ומומלץ לאכסן את כוסות הבירה במקפיא. מומלץ להוסיף דובדבנים המשופדים על קיסם ולהניח בתחתית כוס הבירה.
היישר מתאילנד - סינגה
בירה סינגה היא הבירה המוכרת והנמכרת ביותר בתאילנד . הבירה נחשבת לבירת פרמיום משום שעשויה מהרכיבים האיכותיים ביותר.
סינגה בירה תאילנדית, המוכרת ברמה בינלאומית מעל ל- 30 שנה, זוכת מדליות זהב בתחרויות בירה בכל העולם. הבירה קרויה על שם יצור מיתולוגי דמוי אריה המופיע על גבי התווית. סינגה מיוצרת במבשלת בון ראווד השוכנת בבנגקוק, אשר הוקמה ב- 1933 וידועה בכך שהיא הגדולה ביותר מבין המבשלות בתאילנד עם קו ייצור של כמילארד ליטרים בשנה.
המלצת המערכת: בירה המוגשת כליווי לארוחת גבינות או ארוחת נקניקים , ניתן גם לסיים ארוחת בשרים טובה עם הסינגה
סיידר אלכוהולי - סוואנה פרימיום דריי
6% אלכוהול, מקום הייצור: דרום אפריקה.
סיידר סוואנה הוא אחד הסיידרים האלכוהוליים הידועים בעולם ומהבודדים שמצליח לשלב בתוכו יוקרתיות, טרנדיות והכי חשוב – איכות.
בדרום אפריקה נהוג להגיש אותו עם וודג' של לימון בתוך צוואר הבקבוק ולשתות היישר מהפייה, ללא כוס.
הבסיס העיקרי של סוואנה פרימיום דריי הם תפוחים מסוג סמית' (Granny Smith) , שגדלים בחוף המערבי של דרום אפריקה וידועים בכל העולם באיכותם.
המלצת המערכת: סיידר מצויין הניתן להוסיף לקערת סלט פירות, ניתן לעדן את הסיידר, למזוג 3/4 מגובהה כוס קפואה בסיידר ולהשלים עד גובה הכוס בספרייט.
יינות לבנים
יינות לבנים יבשים ומתוקים מגיעים לרוב עם אחוזי אלכוהול נמוכים, בטמפרטורת הגשה קרה (5 מעלות). את היינות הלבנים היבשים מומלץ לשתות בליווי המנות הראשונות ואת היינות הלבנים המתוקים מומלץ להגיש כליווי למנות האחרונות.
רכס לבן מהסדרה האזורית של יקבי כרמל מבציר 2011
יין לבן יבש, שהופק מזני הענבים: 50% קולומבאר, 35% סוביניון בלאן ו-15% ויונייה, מרביתם מאזור גידול זכרון יעקב. התירוש תסס במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשמירת האופי הארומאטי של הענבים.
המלצת המערכת: יין פירותי ורענן עם חומציות טובה, המתאפיין בבשומת של מלון, אפרסק לבן וליים, גוף בינוני וסיומת מאוזנת. מתאים כליווי למנות ראשונות ולדגים.
יין הקינוח אנה
יוצא זו הפעם הראשונה לכבוד יום הולדתה של אן הרוני . זוהי מהדורה ראשונה של היין אשר מיושן בשיטת ה"סולרה" המקובלת ליישון יינות מחוזקים בעולם. בשיטה זו כל יין מכיל יינות מכל שנות הבציר מאז הוחל בייצורו. המהדורה הראשונה מכילה יינות מארבע שנות בציר החל משנת 2006.
מיץ המוסקט עובר תסיסה קצרה במיכלי נירוסטה שלאחריה הוא מחוזק באלכוהול
ומועבר לחביות ליישון ארוך. החביות הינן חביות מבוגרות המאפשרות חמצון איטי מאוד. בתחילת התהליך מיושן יין מכל שנה בנפרד ולאחר מספר שנים נעשה הבלנד הראשוני.
המלצת המערכת: יין מתוק עם ניחוחות של משמשים מיובשים, תה קר ומעט פרחוני , מתאים כליווי למנות אחרונות.
יינות מבעבעים
יינות מבעבעים מתוקים וחצי יבשים מוגשים קרים מאוד , הם מצננים "קלילים" ויוצרים "אווירה" טובה רצוי להגיש בכוס צרה וארוכה.
למברוסקו דל'אמיליה לבן מתוק
Lambrusco dell’Emilia Bianco Dolce. אזור גידול למברוסקו אמיליה IGT. תהליך יין לבן מתוק, מבעבע. התקבל מתהליך של ייצור יין לבן מענבי למברוסקו אדומים.
המלצת המערכת: ליין צבע צהוב חיוור עם בוקה נעים, מתמשך ופירותי. בחך, מתוק, פירותי, מרענן, חי והרמוני בצורה נעימה עם קצף משובח ועשיר בזמן מזיגה.
לפורה לבן, 2010
Laforet Blanc, 2010. אזור גידול שרדונה מרחבי בורגון. קרקע חימר וחרסית. תהליך 7-8 חדשים במיכלי נירוסטה, יישון חלקי בחביות משומשות.
המלצת המערכת: פירותי ומלא חיוניות. זהו שרדונה בסיסי מצוין מבורגון. צבעו זהוב, בשוליים מעט ירקרקות. באף הוא מזכיר ענבים טריים ושקדים ירוקים. מרקם אלגנטי.
משקאות חריפים
רצוי לשתות את המשקאות עם אחוזי האלכוהול הנמוכים ולהגיש אותם קרים.
SWEET CAROLINA
הינו משקה אלכוהולי על בסיס וודקה פרימיום המגיע בטעמי תה דרומי מסורתי. SWEET CAROLINA מגיעה בשתי טעמים – אפרסק וחצי לימון חצי תה. זוהי וודקת התה מספר אחת בארה"ב ואחת מחמשת המשקאות החריפים הצומחים ביותר בארה"ב.
המלצת המערכת: הוודקה מעולה לשתיה בצ'ייסרים קפואים ומשמשת כבסיס מצוין לקוקטיילים – עם ספרייט, קרנברי, תפוחים ועוד.
ליקר מקורי ומיוחד - אפטר
ליקר שוקולד בלגי הוא ליקר המכיל 17% אלכוהול. הליקר נבחר בבלגיה לליקר השנה ב-2010. אפטר הינו ליקר שוקולד ייחודי העשוי מחומרים טבעיים בלבד ואיכותיים בין היתר מרכיבים את הליקר וניל ממדגסקר, פולי קקאו מאפריקה ואגוזים מאיטליה בליווי שוקולד בלגי מעולה. אפטר הוא ליקר שוקולד קטיפתי וחלק.
המלצת המערכת: מומלץ להגשה מהמקרר ומצויין בסיום ארוחה או במזיגה מעל עוגת גבינה פירורים כרוטב מקורי ומפתיע
ואן גוך קרמל
תהליכי היצור ורכיבי הוודקה נבררים ונבדקים בקפידה רבה, החל משלב בחירת גרעיני החיטה, דרך איכות המים וכלה בשיטות הסינון הידניות. וכולל סינון דרך לוחות פחם פעיל. הוודקה מבשילה במכלים תת קרקעיים להבטחת טמפרטורה קבועה ושימור איכותה.
ציורי הבקבוק בסגנון ואן גוך מותאמים לטעם. הציורים בשיטת צבעי המשי סרוקים, מוטבעים בתוך זכוכית הבקבוק ויוצרים מצגת תלת ממדית בכל כיוון שמביטים בו.
המלצת המערכת: הטעם הקרמל מיוחד ומעניין לא רק כשתייה נקייה אלא בעיקר כתוספות לקינוחים או שפשוט ניתן למזוג את הוודקה לכוס מעל 3 קוביות קרח ולמזוג מעל שמנת 38%