מה לקנות – יינות יקרים או זולים – מה יותר טעים?
הגיע הזמן לשבור את הסטיגמה כי יינות יקרים טעימים יותר מיינות זולים. בניגוד למשקאות חריפים (מעל 30% אלכוהול ) שבדר"כ המשקאות היקרים איכותיים יותר מהמשקאות הזולים, על יינות הכלל הזה לא מתקיים. אין כמעט קשר בין איכותו וטעמו של היין לבין מחירו.
אז מה קונים? פשוט מה שאוהבים. יש בהרבה חנויות יין אפשרויות טעימה של יינות ומומלץ לטעום לפני הקניה ולא להסתכל על מחיר הבקבוק – כי הוא לא מסמל פונקציה של טעם או איכות.
כמה עובדות מעניינות על היין
- זן הענבים הלבן "הנחשב" לטוב ביותר – שרדונה. זני הענבים האדומים "הנחשבים" לטובים ביותר- פינו נואר וקברנה סוביניון.
- זנים לבנים תוססים בטמפרטורה של 12 מעלות. הזנים האדומים תוססים עם הקליפות בטמפרטורה של 18 מעלות
- ניתן לייצר יינות לבנים מזנים אדומים – אם נפריד את הקליפה כי מה שנותן את הצבע זו הקליפה של הענב.
- הזנים האדומים המובחרים הם: פינו נואר- מבורגונדי שבצרפת, קברנה סוביניון -מבורדו, מרלו- מבורדו, שירז/ סירה- מעמק הרון, סנג'ובזה- מטוסקנה, פינוטאז'- מדרום אפריקה.
- הזנים הלבנים: שרדונה- מבורגונדי, סוביניון בלאן -מבורדו, אמרלד ריזלינג- מקליפורניה, שירז/ סירה- מעמק הרון.
- מוסקט הינו הזן היחיד בעולם שהינו גם אדום וגם לבן וגם אכיל וגם מצוין לקינוחים
- סדר שתיה: יינות לבנים לפני יינות אדומים. יינות יבשים לפני מתוקים. יינות צעירים לפני יינות ישנים.
כרמל ריזלינג, כרם קאיומי 2011 מסדרת Carmel Single Vineyard
יקבי כרמל משיקים את כרמל ריזלינג, כרם קאיומי 2011 מסדרת הדגל של היקב. יינות 'הכרם היחידני' מופקים מכרמים המניבים באופן עקבי ענבים באיכות גבוהה במיוחד. יינות אלו מבטאים את התכונות והאופי יוצא הדופן המזוהה עם הטרואר הייחודי של הכרם. כרמים אלו זוכים לטיפוח ייחודי ומעקב צמוד שתורם למימוש הפוטנציאל הגלום בהם.&
nbsp;
ביקב, תהליך הפקת יינות 'הכרם היחידני' הוא תהליך מוקפד מאוד המשלב בין הסטנדרטים הגבוהים ביותר בייצור היין תוך שמירה על זהות חלקות הכרם.
יין לבן חצי יבש (off dry), הופק מ-100% ענבי יוהנסבורג ריזלינג מכרם קאיומי שנבצרו בבציר לילי. התירוש תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה, לשמירת האופי הארומאטי של הענבים, והמשיך והתבגר במיכלי נירוסטה.
כרם קאיומי נטוע על מדרון דרום מזרחי, בין מושב מירון לקדיתא, בגובה של כ–750 מטר מעל פני הים. האקלים קר במהלך כל השנה ומתאפיין ברוחות צפון מערביות ובשלג במרבית השנים. הקרקע רדודה, ברובה מסוג טרה רוסה ממוצא גירני ומכילה אחוז גבוה של אבן.
המלצת המערכת: היין ילווה היטב מנות כגון : סלמון מעושן, שוקרוט ועגל צלוי.
היין בעל גוון זהוב ירקרק, מתאפיין בבשומת של תפוח עץ ירוק, ליים ורוברב (ריבס). היין בעל גוף בינוני עד מלא וחומציות מאוזנת.
Just Cabernet Sauvignon 2011
ג'סט קברנה סוביניון 2011 הופק מ-100% ענבי קברנה סובניון מכרם צבעון (שבקבוץ צבעון) ומכרם גלעד (שבכפר יובל), אשר בגליל העליון. הענבים נבצרו בשעת בוקר מוקדמת, בבציר ידני וסלקטיבי, בחלקות הכרם המובחרות. עם הגעת הענבים ליקב הם מוינו וקוררו לביצוע השרייה קרה, אשר מאפשרת קבלת צבע וארומה איכותיים ויציבים.
לאחר שלושה ימי השרייה, הוספו לתירוש שמרים מתורבתים והיין תסס במשך כשבועיים בצורה איטית ומבוקרת. בגמר התסיסה הראשונה עבר היין פרס קל בלבד, כאשר רק הנוזל החופשי נשאר לתסיסה שנייה ולהמשך יישון - בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי, למשך 6 חודשים.
אלכוהול: 14.2%. מועד הבציר: ספטמבר 2011. מועד הבקבוק: אפריל 2012.
המלצת המערכת: היין ילווה לארוחות בשרים, לארוחות גבינות חריפות.
היין המוגמר הינו בגוון אדום בורדו בוהק, עם ארומה פירותית עשירה, טאנינים רכים ונעימים ובעל חומציות טובה.