הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
אוכל קינוחים
מתכון כיסוני שוקולד

מתכון כיסונים מתוקים במילוי שוקולד צ'ילי וחלבה למון גראס של השף רפאל כהן
כתבות נוספות
* עוגת דבש שיכורה
* פנקוטה סילאן
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

צילום: עדיאל דוד

עוגת דבש בת 5000 שנה

קצת על היסטוריית עוגות הדבש ועוגות בכלל ומתכון לעוגת דבש מתובלת. שתהיה לכם שנה טובה וטעימה
מאת: באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו
06/09/2012
בכל פעם שאנחנו חוגגים את ראש השנה אנחנו שוב פוגשים אותה על שולחן החג. עוגת הדבש היא קלאסיקה שאי אפשר בלעדיה. היא פשוטה, בסיסית, בחושה, מוקצפת, בתוספת לימון, פרג, ג'ינג'ר, שקדים או שוקולד...
לעוגת דבש יש אינספור מתכונים שמשותפים להם מספר מרכיבים בסיסיים, ויחד עם זאת אפשר להפיק ממנה הרבה גרסאות. 

עוגה בת 5000 שנה
לפי היסטוריונים של מזון, המצרים הקדמונים היו הראשונים עם מיומנויות אפיה מתקדמות (יחסית) כבר לפני 5000 שנה. נראה שהם אפו את עוגות הדבש הראשונות שהיו דומות ללחם מומתק בדבש. למאפה נהגו להוסיף גם אגוזים ופירות יבשים. באירופה של ימי הביניים כבר אפו עוגות פירות ועוגות ג'ינג'ר.
העוגות המודרניות הראשונות (עוגה עגולה עם ציפוי מזוגג) נאפו באירופה סביב המאה ה- 17, הודות לטכנולוגיה מתקדמת יותר של תנורים, וזמינות של כלי אפיה וחומרי גלם. באותה תקופה רוב העוגות היו עדיין עם פירות מיובשים, ורק באמצע המאה ה- 19 העוגה כפי שאנו מכירים אותה כיום באה לעולם.

אין חגיגה בלי עוגה
גם בזמנים רחוקים אם רצית םלעשות למישהו כבוד הייתם אופים לו עוגה, מפני שחומרי גלם כמו: סוכר, תבלינים, ואגוזים היו מאוד יקרים ולכן רק מעטים זכו ליהנות מהם. כיום עוגה היא כבר מצרך בר-השגה אבל המשמעות נשארה. כמארחים, עוגת דבש מאפשרת לכם להעביר מסר מיוחד לאורחים: "זהו יום חשוב ותחילתה של שנה חדשה. אנחנו אוהבים אתכם ומאחלים לכם שתהיה שנה טובה ומתוקה".

עוגת דבש מתובלת

מצרכים
3 ביצים.
3/4 כוס סוכר.
1 כוס דבש (אפשר להחליף בכוס סילאן).
1 כוס תה חזק (רצוי להשתמש בתיוני צ'אי הודי ואז מקבלים טעם נפלא).
3/4 כוס שמן.
1 כפית תמצית וניל.
2 ורבע כוסות קמח (315 גרם).
1 כפית אבקת אפיה.
1 כפית סודה לשתיה.
1 כפית קינמון.
אופציונאלי: להוסיף ג'ינג'ר טרי או מסוכר, אגוז מוסקט וציפורן
(*האפייה בתבנית מס' 24 או ב- 2 תבניות אינגליש קייק, או בתבניות קטנות לעוגה אישית).

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל הנוזלים ("הרטובים") עם הסוכר.
מערבבים את כל ה"יבשים".
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

שימו לב
עוגות דבש הן בדרך כלל מאוד דלילות, ולכן אם אתם משתמשים בתבנית קפיצית או ברינג מתכת ללא תחתית, יש לעטוף אח החיבורים עם נייר כסף בכדי למנוע נזילה של העוגה.
סבלנות- היא מילת המפתח! לא להתייאש אם לוקח קצת יותר זמן לאפות, ולא להעלות את הטמפרטורה בכדי לזרז את זה.

טיפים
1. לקישוט ניתן לפזר לפני האפייה קוקוס בצורות שונות, אגוזים, שקדים וכדומה.
2. ניתן לשדרג את העוגה עם קוביות תפוחי עץ בברנדי: מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות גסות, מקפיצים במחבת עם מעט סוכר וברנדי. מקררים ומוסיפים לעוגה.

 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים