לפעמים נדמה לנו שהימים חולפים להם ואנחנו מסתובבות סביב שגרת יום סוחפת, רצה למרחקים ארוכים שאנו לא רואות מתי היא נגמרת. לקום להתארגן, לארגן את הילדים, כריכים, הסעות פרידות, עבודה, להכין צהרים, לנקות את הבית, לפגוש שוב את הילדים להתרוצץ סביבם בצהרים, במשחקים, בגני שעשועים בהסעות לחוגים ובערב – ארוחת ערב, מקלחות, סיפורים ולישון. פפפפפ הנה הבעל שלכן, איזה נחמד לפגוש אותו ב-22:00 להחליף מילה ולהרדם. והחיים רצים, אבל אתן זוכרות כאילו זה היה אתמול, שהתלבטתן אם ללכת ללמוד ומה בעצם אתן רוצות. אבל בינינו, חלפו כבר 10-15 או יותר שנים מאז. לימודי תואר ראשון יכולים להתחיל גם בסביבות גיל 35 – 40.
לימודים גבוהים הם לא נחלתם של הצעירים בלבד וזה לא נכון שרק להם יש כוח ותחת וזמן לשבת ולהצליח בזה. תתפלאו לדעת שהראיה המפוקחת שהשגתן עם השנים, היכולת שלכן להיות יותר מפוקסות במה שאתן רוצות לעצמכן והנסיון שצברתם בתקתוק עיניינים יעמוד לזכותכם גם בלימודים גבוהים. חוץ מזה, חברה צעירה רק תעשה לכם טוב.
אתן יכולות להתחיל לימודים לתואר ראשון, לא משנה באיזה גיל אתן. זה יוציא אתכן קצת מהמעגל הבלתי נגמר, יעשה לכן אתנחתא מעניינת של כמה ימים בשבוע וירענן לכן את האוויר במפרשים.
כל מה שצריך לעשות הוא לקפוץ למים כי הרתיעה מללכת ללמוד בגיל בוגר, כשאת כבר אמא אולי, היא טבעית, אבל לא מוצדקת ואם לא תלכו עם הלב והראש שרוצים לסמן גם וי על התואר הראשון, תחושת הפספוס לא תרפה, וחבל. קפוצנה אל המים!
טיפים לחזרה לספסל הלימודים אחרי הפסקה ארוכה – מה יש להכין:
ראשית יש לבחון את כל האפשרויות להגשמת החלום. כלומר מה הנושא שבא לכן ללמוד, מה משלים לכן ידע לטובת תחום העיסוק הנוכחי או העתידי שלכן, או מה חלמתן ללמוד כל החיים ולא תרצו לפספס. אחר כך לבדוק איפה לומדים תואר ראשון בתחום זה
(לקריאה נוספת על תואר ראשון
הקליקו כאן). יש לבדוק את המסגרת ומערכת השעות, איך זה משתלב לכם בחיים. האם מתאים לכם ללמוד 5 בקרים בשבוע, או בוקר אחד. האם בכלל תצטרכו לחפש את התחום הזה באוניברסיטה הפתוחה או אולי בחו"ל.
לאחר מכן תצטרכו לדאוג לעצמכן לפניות בימי הלימודים. את אותה פניו ת יש לארגן מול האנשים הממלאים אתשגרת יומכם כיום – הילדים (האם הם נמצאים במסגרות בזמן הלימודים ומה קורה כשהם חולים?) בן הזוג, מה קורה איתו והאם הוא נרתם למשימה. העבודה, הלקוחות ו/ או הבוסים, האם הם מאפשרים את קיום הלימודים. צריך לדאוג בנוסף לכך לפניות גם לשיעורי בית, עבודות ותקופת מבחנים לא שגרתית.
אחרי שנרשמתן ואתן סגורות על עצמכן וכולם מוכנים להתגייס כבר אחרי סוכות, רכשו לעצמכן את כלי הכתיבה או המחשב וכל החומרים הדרושים ללימודים קלים ככל האפשר. זכרו שצריך לסכם אבל שיותר חשוב לדעת ממי לצלם.
ערכו היכרות עם כל הטכנולוגיות החדשות שסטודנטים משתמשים בהן היום בכדי לשתף ביניהם מידע - דרופבוקס ושאר מקומות איחסון אינטרנטים שמאפשרים שיתוף קבצים, עבודות, סיכומים, מבחנים. קבוצות בפייסבוק, אתרי המחלקות בהן את רשומה לתואר ועוד.
לסיכום, זכרי שאת באה עם יתרונות משלך והגיל במקרה הזה הוא יתרון ולא חיסרון, היכולת שלנו ללמוד שונה בגיל מבוגר והיא שונה לטובה, אנחנו פתוחות יותר לדברים וגם ביקורתיות יותר מצד שני. אנחנו יכולות להבין דברים בכמה מישורים ואהודות מאוד על המרצים והמרצות בגלל הייחודיות שלנו והקירבה הגילאית. בהצלחה בשנת הלימודים.