הפכי לעמוד הבית
על סדר היום נשים וכסף גוף ונפש סטייל דרך חיים סלון פורומים שדרת אסימון קשרים
כתובת דוא"ל: סיסמא:  עדיין לא חברה?  הצטרפי עכשיו   שכחת סיסמא?
על סדר היום החדשות שלנו
כנס: מדוע נשים ממעטות לכתוב בוויקיפדיה?

רק 15% מהכותבים בוויקיפדיה הן נשים. המטרה: לעלות את מספר הכותבות בוויקיפדיה ל-25% עד 2015.  אקדמיית ויקיפדיה ישראל החמישית תתקיים ביום ראשון, 2 ביוני 2013, תחת הכותרת: ''מדוע נשים ממעטות לכתוב בוויקיפדיה?''
כתבות נוספות
* פרס 'רוטשילד לחינוך'
 
     
 
עוד באתר -
לוח אירועים   |   טיולי נשים   |   קשרים באסימון   |   אינדקס עסקים   |   הצטרפו לקבוצת אסימון   |  
המומלצים -
מתכונים   |   מחשבון נומרולוגיה   |   מחשבוני דיאטה   |   אסטרולוגיה   |   משחקים   |  
   
 

מה מבטיחות המפלגות לנשים?

בדקנו את מצעי המפלגות  כדי לבדוק מה ההתייחסותן לסוגיות נשים. במסמך העקרונות של יש עתיד מצאנו את ההתייחסות המפורטת ביותר לענייני נשים. רגע לפני הבחירות אספנו עבורכן את הציטוטים הרלוונטיים שפורסמו במצעי ועקרונות המפלגות המובילות
מאת: יהודית שחר
18/01/2013
מגדר ומעמד האישה – מתוך מצע העבודה בראשות שלי יחימוביץ'
מפלגת העבודה תחתור לקדם שוויון וחירות מגדריים בחברה הישראלית בכל תחומי החיים, עבור נשים וגברים כאחד.
לצורך כך תפעל המפלגה להגברת ייצוגן של נשים ברשויות השלטון על כל אגפיהן: בכנסת, בממשלה, בבתי המשפט וכן ברשויות המקומיות. פעילות זו תכלול חקיקה להבטחת ייצוג בתפקידים שונים, תקצוב יתר לייצוג נשים והגברת הבטחת הייצוג לנשים במוסדות המפלגה וברשימותיה לכנסת ולרשויות המקומיות.
קביעת מדיניות המפלגה בנושאים תקציביים ואחרים תכלול התייחסות להשפעת החוק על דפוסי מגדר (ג'נדר מיינסטרימינג), מתוך שאיפה לקדם את השוויון בין המינים.
הנשים מהוות את החוליה החלשה ביותר בקרב העובדים. הן משתכרות את השכר הנמוך יותר בשוק העבודה, מועסקות יותר בחלקיות משרה וכעובדות קבלן והביטחון התעסוקתי שלהן מעורער יותר. מפלגת העבודה תיאבק לצמצום הפערים בשכרם ובתנאי העסקתם של נשים וגברים. בתוך כך תפעל המפלגה להגברת אכיפתם של חוקי העבודה בתחום זה ובתחומים אחרים. בנוסף לכך תקדם הנהגת שעות עבודה תומכות משפחה לנשים ולגברים במגזר הפרטי והציבורי.
המפלגה תקדם הנהגת חינוך חינם החל מגיל שלושה חודשים באחריות מלאה של משרד החינוך, במטרה לאפשר להורים להשתלב בשוק העבודה בצורה מיטבית. כמו כן תפעל המפלגה לחיזוק מוסדות נוספים של מדינת הרווחה אשר שחיקתם מרחיקה נשים מהשתתפות מיטבית בשוק העבודה. אלו כוללים מוסדות בריאות, חינוך, טיפול בקשישים, טיפול בבעלי מוגבלויות, ביטחון פנים ושיטור ועוד. חיזוק מוסדות אלו לשם קידום ערך השוויון בין המינים מתחייב גם מהעובדה שבחלקם מאוישות מרבית המשרות על ידי נשים.
המפלגה תקדם השקעות שוויוניות בתחום הבריאות תוך שימת דגש על פיתוח תחום רפואת הנשים ותקצובו, וכן תקצוב טיפולים ותרופות בתחום זה במסגרת סל התרופות.
החתירה לשוויון מגדרי עתידי תלווה במאבק לפיתוח מנגנונים אשר יפצו נשים על פערי הכוח הקיימים בינן לבין גברים בחברה כיום, ולשימור המנגנונים הקיימים המגנים על נשים. תקודם חקיקה התומכת בנשים בשוק העבודה, בבעלות על הון ורכוש ובייצוג פוליטי.

מעמד האישה - התנועה בראשות ציפי לבני
1. קידום שוויון מגדרי ומאבק בלתי מתפשר בהדרת נשים בכלל המערכות בחברה הישראלית תוך הטמעת תוכניות לחינוך מגדר ושוויון (מערכת חינוך, אקדמיה, צבא, תעסוקה).
2. Gender mainstreaming – בחינת התקציב והשלכותיו מנקודת מוצא המקדמת שוויון מגדרי.
3. פיתוח רשת ביטחון כלכלי תעסוקתי לנשים בכלל ולאמהות חד הוריות בפרט.
4. הבטחת ייצוג לנשים בזירה הציבורית (שלטון מקומי, כנסת, ממשלה, דירקטוריונים).
5. ביטחון אישי - מאבק באלימות פיזית, נפשית, מינית וכלכלית כלפי נשים.
6. פיתוח פרויקטים להעצמת נשים מקבוצות מוחלשות (מגזרים ופריפריה).
7. מאבק בסחר בבני אדם בכלל ובנשים בפרט.

לשיוויון האישה בכל התחומים – מצע חד"ש
בשנים האחרונות גברה המעורבות החברתית של נשים הן כעובדות (אחיות, עובדות סוציאליות, מורות) והן כפעילות בולטות בארגון מחאה חברתית ופמיניסטית.
ההתקפה על מעמד הנשים וזכויותיהן היא מרכיב מרכזי במדיניות ההפרטה והאבטלה, חיסול זכויות העובדים וקיצוץ השירותים החברתיים. התקפה זו החריפה את האפלייה של הנשים היהודיות והערביות בכל התחומים ואת גילויי האלימות כלפיהן. התקפה זו נוספה למחיר הכבד שמשלמות הנשים בשל מדיניות המלחמות והכיבוש. 
הנשים הן רוב המועסקים במשרות חלקיות; רוב עובדי הקבלן; רוב בקרב מקבלי שכר מינימום ולמטה מזה; הרוב המכריע בקרב הסובלים מאלימות ומהטרדה מינית. הנשים בישראל סבלו במיוחד מעשור של קיצוצים בקצבות הביטוח הלאומי.

יש עתיד עם נשים
ערך מרכזי וחשוב בחברה דמוקרטית הוא שוויון בין המינים. מדינת ישראל, אשר העמידה את השוויון כערך בסיסי במגילת העצמאות כבר בערב הקמתה, נחשבת לאחת המדינות המתקדמות בעולם בחקיקה בנושאים הקשורים במעמד האישה. החוק לשיווי זכויות האישה נחקק כבר בשנת 1951 והפעילות בתחום מעמד האישה לאורך השנים מאז, הניבה חקיקה אינטנסיבית ותיקון חוקים רבים הקשורים למעמד האישה, הן בתחום הציבורי והן בתחום הכלכלה, החברה והפוליטיקה בישראל.
אולם, גם כיום קיימים בישראל פערים גדולים בין נשים וגברים, בין היתר בגישה למוקדי כוח וקבלת החלטות, בנושאי תעסוקה ושכר, ונגישות לזכויות בנושאים כמו מעמד אישי, בריאות וחינוך. בנוסף, נשים במדינת ישראל עדיין נתונות תחת איומי אלימות עקב היותן נשים, מחוץ למשפחה ובתוכה.
מפלגת "יש עתיד" רואה במדינה אחראית לקידום מעמד האישה ולהשגת שוויון מלא בין נשים וגברים, מתוך הבנה כי שוויון מגדרי, מלבד היותו מתקן עוולות ומסייע בצמצום אלימות המופנית נגד נשים, יניב תרומה מידית וממשית לחוסנה וקידומה של החברה הישראלית כולה.
תכנית מפלגת "יש עתיד" לקידום מעמד האישה מבוססת על העקרונות הבאים:  עיגון הזכות הבסיסית לשוויון ועקרון ההעדפה המתקנת במסגרת חוק יסוד קידום מעמד האישה בשוק העבודה, תמיכה במשפחות חד-הוריות ובנשים עובדות.  קידום זכויות הנשים בתחומי המעמד האישי, הבריאות, החינוך ונשים לאחר לידה. מיגור תופעות האלימות נגד נשים והדרתן מהמרחב הציבורי.

שוויון בפני החוק
עקרון השוויון הוא ערך יסוד של השיטה המשפטית במדינת ישראל, אך אינו מנוי על הזכויות המוגנות על ידי חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.מפלגת "יש עתיד" תפעל לעגן בחוק יסוד את הזכות הבסיסית לשוויון בפני החוק ואת עקרון ההעדפה המתקנת, המעניק עדיפות לאוכלוסיות מוחלשות ומסייע בצמצום פערים חברתיים.

נשים בשוק העבודה 
נתוני הלמ"ס מלמדים כי שיעור ההשתתפות של נשים בכוח העבודה עולה בהתמדה ובשנת 2012 הגיע ל- 52.7%. על אף השינויים המהותיים שחלו במעמדן של נשים בשוק העבודה וההתקדמות בחוקי עבודת נשים, קיימים עדיין פערים בשכר בין גברים ונשים – הכנסתה החודשית הממוצעת של אישה נמוכה ביחס להכנסתו של גבר ומהווה כ – 66% ממנה. חלק מהפער בין המינים בהכנסה החודשית נובע מהבדל בין תשומות העבודה של נשים וגברים, אך הנתונים מלמדים כי הכנסת אישה לשעת עבודה נמוכה מהכנסתו של גבר. 
למרות ששיעורן של הנשים הלומדות לתארים גבוהים גבוה מזה של גברים, כשהן מתקדמות מקצועית, מתחילים להיווצר חסמים משמעותיים המונעים מהן להיות שותפות מלאות לפעילות הכלכלית ולטפס במעלה סולם התפקידים.רק 34% מהן מאיישות משרות ניהול בדרגי הביניים, ורק 4.5% מהמנכ"לים בישראל הן נשים. 
מפלגת "יש עתיד" תעודד ותסייע בידי נשים להגיע אל העמדות החסומות בפניהן, על ידי נקיטת הצעדים הבאים: עידוד חקיקה למען ייצוג הולם לנשים במגזר הציבורי, הפוליטי והפרטי.

אכיפת חוקי שוויון השכר בעבודה
אכיפת חוקים נגד אפליה בקבלה לעבודה, בפיטורין, בתנאי העבודה והפרישה. עידוד חקיקה שתפעל להעדפה מתקנת של נשים, כדרך למגר את אי השוויון.
עידוד נשים ממגזרים בהם פחות מקובל לשלבן בשוק העבודה, לקבל הכשרה מקצועית. זאת, במסגרת תכניות מיוחדות, על מנת להפוך את כישוריהן למקור פרנסה המתאים לאורח חייהן. 

משפחות חד-הוריות 
85% ממשקי הבית המקבלים השלמת הכנסה בישראל הם משקי בית חד-הוריים. בראשם של כ – 90% מתוכם עומדות נשים, אשר לרוב חוות תנאי העסקה חלקיים או פוגעניים. מפלגת "יש עתיד" מכירה בצורך לתמוך במשפחות חד-הוריות ותפעל על מנת לסייע להן במימוש זכויותיהן. למשל, לאכיפת יום לימודים ארוך הכולל את מפעל ההזנה לתלמידים, על מנת לאפשר להורה היחיד לצאת ולפרנס, תיקון חוקי ביטוח לאומי על מנת לעודד יציאה לעבודה מבלי להפסיד השלמת הכנסה, הכרה בנשים מסורבות גט כחד-הוריות כבר שנה לאחר הבקשה לגט, הכרה בהוצאות הנוגעות לטיפול בילדים ועוד.

סיוע לנשים עובדות 
ברוב המשפחות בישראל נדרשים שני בני הזוג לשאת בנטל הפרנסה. כיום, שוק העבודה התחרותי דורש מחויבות כמעט טוטלית, אשר מקשה על האיזון בין העבודה ובין חיי המשפחה. על אף שהקושי פוגע בשני המינים, עיקר הפגיעה היא בנשים. במרבית משקי הבית בישראל הנשים הן אלה  אשר לרוב דואגות, במקביל לעבודתן, גם לניהול הבית. התוצאה היא  שנשים רבות נאלצות לבלום את הקריירה המקצועית שלהן על מנת לפנות זמן לצרכי המשפחה. 
מפלגת "יש עתיד" תפעל לקידום חקיקה מאזנת אשר תרחיב את מעגל המקצועות והתפקידים המתאימים לעבודת נשים, תאפשר למספר רב יותר של נשים להשתלב בשוק העבודה ותעודד בניית מודלים של העסקה מאוזנת שיאפשרו לנשים עובדות לווסת בין עבודתן ובין חייהן האישיים. כל זאת, מתוך הכרה בשאיפותיהן האישיות וברצונם של שני בני הזוג לקחת חלק פעיל בחיי ילדיהם ובגידולם. כמו כ
ן תעודד המפלגה הענקת תגמול למקומות עבודה הפועלים לפי מודלים של עבודה מאוזנת. 
על מנת להפוך את מקומות העבודה ידידותיים למשפחה, תקדם המפלגה את הנושאים הבאים: 
הכרה בהוצאות טיפול בילדים לצורכי מס לזוגות עובדים, כולל הוצאות גנים, מעונות ומועדוניות. 
עידוד ותמרוץ מקומות עבודה גדולים לקיים במסגרתם גנים ומעונות יום. 
אכיפת ביצוע חוק חינוך חינם מגיל 3 ובמקביל הטלת פיקוח על מחיריהם של מעונות יום.
התאמת שעות העבודה במשק לצורכי המשפחה, החל מקיצור חופשות במוסדות החינוך, דרך הרחבת מערך קייטנות עירוניות מסובסדות ועד לעידוד מקומות עבודה להעניק להורה לפחות יום עבודה קצר אחד בשבוע.
קידום חקיקה המחייבת גמישות בהיקף מוגדר במקומות העבודה, למשל, בכל הקשור לשעות עבודה מהבית. 
אכיפת חוק יום לימודים ארוך, כולל מפעל הזנה לתלמידים, בבתי הספר היסודיים. במסגרת זו ייהנו הילדים מתגבור לימודי ומפעילויות העשרה בזמן שהוריהם פנויים לעבודה. 
מעמד אישי
על תחום המעמד האישי במדינת ישראל שולט הדין הדתי, אשר פרשנותו את הדת היהודית מעניקה לגברים, בנושאי אישות, יתרון מתוקף היותם המגרשים הבלעדיים – ללא הסכמת הגבר אין גט. מצב זה גורם לאי שוויון אינהרנטי ולחוסר איזון במשוואה של פירוק הנישואין. כיום, אלפי נשים בישראל הנן "עגונות" ו"מסורבות גט", מציאות שלא הייתה מוכרת בהיקפה בהיסטוריה היהודית, ורבות מהן נאלצות בסופו של דבר לוותר על רכוש, על דמי מזונות ועל זכויות המגיעות להן על פי חוק, בתמורה לגט. נשים אחרות, שגורלן שפר אף פחות, מוצאות עצמן במצב בו אינן יכולות להינשא שוב. המחוקק הישראלי מצידו מתעלם מהעובדה שמחצית מהנדרשים לשירותיהם של בתי הדין הרבניים הנן נשים והוא מדיר את רגליהן ממוקדי כוח  הפוליטיים והארגוניים בתחום זה.
מפלגת "יש עתיד" תפעל להשוואת מעמדן של נשים בתחום המעמד האישי ודיני המשפחה במספר אופנים: הרחבת מוסד ברית הזוגיות לכלל המעוניינים בכך (בניגוד למצב כיום המייחד אפשרות זו לחסרי דת בלבד).
קידום הכרה חוקית במנגנון הסכמי קדם נישואין למניעת עגינות.
 תיקון אי השוויון המובנה בדיני המשפחה באמצעות הקצאת משאבים לתרגום הידע האקדמי והמעשי לכדי חקיקה. 
הטלת חובת קידוד ופרסום של פרוטוקולים, החלטות ופסקי דין בבתי הדין הדתיים ובבתי המשפט למשפחה  לשם ביקורת, מחקר ופיקוח.
 אכיפת נורמות עבודה והספק בבתי הדין הרבניים שימנעו את הסחבת  הקיימת בבתי הדין ויאפשרו לבני הזוג לצאת לדרכם  החדשה בלוח זמנים סביר.
קליטת נשות מקצוע, טוענות רבניות, רשמות, עובדות בדרג המנהלי ומורות הלכה לבית הדין הרבני.
שריון מקומן של נשים בוועדות למינוי דיינים וקאדים ובאסיפה הבוחרת את הרבנים הראשיים לישראל קידום חקיקה לפתרון מצוקת המתגיירות והמתגיירים.

בריאות
מחקרים רבים חושפים כי מעבר לתחום הגינקולוגיה וסרטן השד, קיימים ענפי רפואה נוספים המתבטאים באופן שונה בגופן של נשים ומחייבים התייחסות מיוחדת הן מבחינת שירותי הרפואה והן מבחינת מאגר התרופות. מפלגת "יש עתיד" תפעל על מנת להבטיח כי החלטות בנוגע לסל התרופות ולגבי הזכאות לטיפולים רפואיים, יביאו בחשבון את צורכיהן הרפואיים המיוחדים של נשים.

חינוך 
חברה המעוניינת לקדם ולשמר את השוויון המגדרי בתוכה משקיעה בחינוך שוויוני ומעניקה הזדמנויות שוות לבנים ולבנות כאחד. בעבר מקצועות כגון מדעים ומחשבים נחשבו למקצועות בעלי אופי "גברי" וההתמקצעות בהם שימשה מנוף להתקדמות ולהצלחה בשוק העבודה. על מנת לפתוח את המקצועות הללו גם בפני נשים ולאפשר להן להתברג בכל תחומי התעסוקה על פי שאיפותיהן וכישוריהן, ולטפס במעלה הסולם המקצועי, על מערכת החינוך להטמיע חינוך לשוויון מגדרי החל מהגיל הרך. 
מפלגת "יש עתיד" תפעל לפיתוחן של השתלמויות לאנשי חינוך בנושא חשיבותו של החינוך לשוויון מגדרי ובמקביל, תפעל לכלול בתכניות ללימודי ההוראה והחינוך קורסי חובה בנושא.
מפלגת "יש עתיד" תפעל לקביעת תכנית עידוד ותמיכה של מערכת החינוך בתלמידות מצטיינות. 
מפלגת "יש עתיד" תפעל להנחות את המורים והצוותים החינוכיים לעודד תלמידות לבחור גם בתחומים מדעיים.
נשים לאחר לידה
"יש עתיד" מאמינה כי יש לתמוך ולסייע לנשים לאחר הלידה ככל שניתן ותפעל: להכללת תחליפי החלב והחיתולים ברשימת מוצרי היסוד הנמצאים בפיקוח מחירים מטעם המדינה. 
לחייב בחוק הקמת פינות הנקה והחתלה מסודרות בכל המקומות הציבוריים. לחייב בחוק הקצאה מיוחדת של מקומות חנייה עבור נשים עם עגלות, בכל החניונים הציבוריים.

עבירות נגד נשים
תופעת האלימות נגד נשים באשר הן, בתוך המשפחה ומחוץ לה, נמצאת במגמת עלייה מדאיגה. במהלך שנת 2011 נרצחו 23 נשים ממגזרים שונים. מדובר בעלייה של 20% ביחס לנתוני השנה הקודמת. על פי נתונים שפרסם איגוד מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית כ – 200,000 אלף נשים בישראל חיות כיום בפחד ובטרור, וקרוב ל – 600,000 ילדים חיים בצל אלימות. למעלה מ – 165,000 נשים בישראל הוטרדו מינים במקום עבודתן בשנת 2011 בלבד.
מפלגת "יש עתיד" תפעל להגנת הנשים מחד, ולנקיטת יד קשה כנגד מפעילי האלימות נגדן מאידך ותשתף פעולה עם ארגוני הנשים במלחמה נגד אלימות:
בישראל פועלים כיום 13 מקלטים לנשים נפגעות אלימות: 13 מקלטים לנשים מוכות בהם יכולים לשהות בו-זמנית כ – 152 נשים וכ – 304 ילדים. במהלך שנת 2010 שהו במקלטים 765 נשים ו – 1,097 ילדים. כיום, המדינה כמעט ואינה שותפה, והמחסור במקלטים גדול. מפלגת "יש עתיד" תפעל להבטחת מעורבות המדינה בהפעלת מקלטים לנשים נפגעות אלימות ולהקמת מקלטים נוספים, וכן להגברת פיקוח המדינה על מפעילי המקלטים על מנת לוודא את מקצועיותם.
הוצאת הגברים האלימים מהבית: מפלגת "יש עתיד" תפעל להוצאת הגורם האלים מהבית, בניגוד להוצאת הנשים והילדים, ותעודד תכניות לטיפול בגברים מכים.
הרחבת שיתוף הפעולה בין גורמי הרווחה ורשויות אכיפת החוק. 
יישום הידע המקצועי הנרחב אשר נאסף על ידי העמותות הנאבקות באלימות נגד נשים, בתכניות ממשלתיות למיגור התופעה.  
סיוע למרכזי טיפול מיוחדים למבוגרים ומבוגרות וכן לקטינים, נפגעי אלימות מינית. עידוד פעולות למיגור תופעת הסחר בנשים. 
תמיכה בהצעות חוק תלויות ועומדות להחמרת סעיפי הענישה בכל הקשור בעבירות האלימות והמין. 
קידום חקיקה הקובעת כי הדרת נשים היא עבירה פלילית.
המפלגה תעודד תכניות לימוד לילדי חטיבה ותיכון, בנושאים של הגדרת פגיעה מינית, היכן ניתן לקבל סיוע  ובמקביל, תעודד הכשרות מיוחדות למורים ולהורים.

העצמת נשים -  מתוך: מסמך העקרונות של ש"ס
הנשים הן עמוד השדרה לתפקוד התא המשפחתי ולחוסן החברה. תנועת ש"ס רואה חשיבות מרובה בקידום השוויון כלפי הנשים בחברה ובעידוד ההשכלה והשתלבותן בתעסוקה. בעזרת ההשכלה והשתלבות בעבודה תוכלנה הנשים לפרוץ את מסגרות העוני והמצוקה, להשתלב בחברה בעמדת חוזק כלכלי והערכה עצמית גבוהה. תנועת ש"ס הקימה ארגון נשים, "מרגלית אם בישראל" שתפקידו לקדם את עניני הנשים בחברה הישראלית בתחומי ההשכלה, העבודה, הרווחה, החינוך והמשפחה. לפיכך תפעל תנועת ש"ס לקידום הנושאים הבאים: 
עידוד והכוונת נשים לרכוש השכלה מקצועית ואקדמית. 
העדפה מתקנת כלפי נשים במקומות עבודה ממשלתיים וציבוריים. 
הכרה בהוצאות הבית (מטפלת לילדים, מעון יום, צהרון ועזרה בניקיון הבית) של נשים עובדות לצורכי מיסוי.

קדימה
במצע מפלגת קדימה אין סעיף מיוחד המתייחס לענייני נשים. במסגרת סעיף מדיניות הרווחה יש אזכור לענייני הנשים בסעיף אלימות במשפחה. ציטוט: "חיזוק מנגנוני התמיכה לנשים נפגעי אלימות במשפחה באמצעות הידוק הקשר הקהילתי ודרך הרשויות המקומיות וקישורם למרכזי סיוע משפטי. בניית תוכניות חינוכיות אשר יקדמו את שבירת מעגל השתיקה ויסייעו באיתור מוקדם ומניעה של התפתחות תופעות אלימות במשפחה. ייזום תוכנית מתן חסינות ושיקום לכל אישה שנפלה למעגל הזנות ואשר תהיה מוכנה לסייע לרשויות בפעילות נגד הגורמים העבריינים העומדים מאחורי תופעת הזנות".
בסעיף תעסוקה  מופיע הצורך ב"ריכוז מאמץ בשילוב הנשים בתעסוקה על-מנת להקל בנטל הפרנסה" ובסעיף שירות לכל: "שירות אזרחי, לאומי וצבאי לגברים ולנשים עם מנגנוני קבלת פטור משירות זהים לאלה  של כלל אזרחי ישראל".

הערות
הבית היהודי – בתוך מסמך העקרונות של הבית היהודי אין שום התייחסות ספציפית לנשים.
הליכוד –ישראל ביתנו – עדיין לא פרסמה מצע.


 

 הוסיפי תגובה    שלחי לחברה    גירסה להדפסה
כתבות נוספות במדור  
את מי שאת את מי שאת
הואגינה שוברת טאבו הואגינה שוברת טאבו
עדי קול סוגרת פערים בידע עדי קול סוגרת פערים בידע
אין גירושין ללא גישור מקדים אין גירושין ללא גישור מקדים
   
-->
 
על סדר היום
החדשות שלנו
מזווית נשית
סטטיסטיקה
הסיפור שלה
סיפורים מהחיים
 
נשים וכסף
נשים ועסקים
יזמות עסקית
שוק העבודה
שוק ההון
צרכנות
 
גוף ונפש
רוחניות
אימון אישי
רפואה אלטרנטיבית
פנג שואי
קבלה
מרפלקסולוגיה ללמידה
 
סטייל
אופנה
טיפוח ויופי
דיאטה ותזונה
עיצובים
חדש על המדף
מבצעים והנחות
 
דרך חיים
הטיפ היומי
אקדמיה לסקס
בריאות
הורות וילדים
הריון ולידה
זוגיות
אוכל
תיירות ונופש
 
סלון
תרבות ואמנות
ספרים
קולנוע וטלוויזיה
מופעים והצגות
תערוכות
 
אודות אסימון |  צרו קשר |  פרסמו אצלנו |  תנאי שימוש |  תקנון רכישה באתר |  אסימון, טיולי חוויה ברוח נשית |  רשימת העסקים
אסימון - © כל הזכויות שמורות
וייזנט - תוכנות לעסקים