מקצועות לחימה שהיו בעבר סגורים בפני נשים החלו בשנים האחרונות להיפתח. הסיבה לכך קשורה בין היתר לתיקון בחוק משנת 2000, הקובע כי לכל אישה זכות שווה לזכותו של גבר בהקשר של מילוי תפקיד בשירות הצבאי. ההסתייגות היחידה של החוק היא ממקרים בהם מילוי התפקיד על ידי גבר מתחייב ממהותו ומאופיו של התפקיד. בפועל, מעל 92% מהמקצועות בצה"ל פתוחים לפני נשים ולכן השתלבותן בענף הלחימה מתקבלת אף היא בטבעיות.
נשים המעוניינות להשתלב במקצועות הלחימה נדרשות להגיע אל מבני המיון עם מוכנות פיזית וכושר גופני גבוה. תכונות אלו מסייעות להן להתמודד בהצלחה בקשיי המסלול ולהצטרף למערך הלוחם של צה"ל. מעבר לכך, תהליך המיון עבור מועמדות לשירות הביטחון כולל התייצבות ליום המא"ה, השבה לשאלון ודירוג תפקידי הלחימה, הצלחה בבדיקות רפואיות וגם לינה בשטח וראיונות אישיים.
התאמת פרטי ציוד לנשים לוחמות
ההשתלבות הנוכחית של נשים במקצועות הלחימה מחייבת התאמה של ציוד ייעודי. ראשית, נשים לוחמות מקבלות מדי א' של בנים. הונפקו להן נעליים צבאיות קלות והן מקבלות זוג מדים נוסף היות והן צפויות לשרת 36 חודשי חובה. שנית, עם יום הגיוס מקבלות נשים המשתלבות במקצועות הלחימה קיטבג זהה לזה שמקבלים לוחמים.
מלבד פרטי הציוד לנשים לוחמות, יש לציין גם את ההתאמה של התפריט התזונתי ואת ההמלצות של המפקדים. מסלול ההכשרה של נשים בנוי על בסיס סרגל מאמצים המותאם ללוחמת. המסלול מבוקר על ידי אנשי מקצוע והוא כול
ל דירוג של משימות פיזיות. לוחמת שרוצה לעמוד בתנאי המאמץ הקשים נדרשת להימנע מדיאטה לא מאוזנת, להקפיד על שעות שינה ולפנות לייעוץ רפואי בכל מקרה של תחושה לא טובה.
העתיד של נשים לוחמות
אחת הסיבות העיקריות לכך שצה"ל מעודד השתלבות נשים במקצועות הלחימה היא דאגה לעתידן. נשים יכולות לבצע תפקיד קרבי, להתקדם לתפקידי קצונה וגם לצאת למסלולי לימוד של
תואר שני ותארים מתקדמים אחרים. העתיד של נשים לוחמות מבוסס במידה רבה על הניסיון שהן צוברות בשטח ובמהלך הפעילות. השירות של נשים במקצועות הלחימה תורם לשוויון בחלוקת הנטל והוא מבטיח גם השתלבות מאוזנת יותר בשוק העבודה.
גופים פרטיים יכולים ללמוד רבות על שילוב נשים באמצעות אופי הפעולה של צה"ל. למרות שבעבר היה צה"ל גוף מסואב שהתקשה לקבל לזרועותיו נשים, כיום הוא מייצג תפיסה מודרנית שאינה מבחינה בין מגדרים. נשים לוחמות בצה"ל הן דוגמא מצוינת לכך שלא צריך להציב גבולות המונעות חוסר שוויון. נשים מבצעות את התפקידים הקרביים בצורה לא פחות מוצלחת מגברים, הן זוכות לתמיכה מטעם השדרה הניהולית והן מתקדמות לאחר מכן לתפקידים משמעותיים. תהליך ההכשרה של נשים הוא לא פחות מאתגר ומורכב אולם בסופו של דבר הן לוקחות חלק פעיל בעיצוב פני הצבא.