לכל אילו שלא חיפשו עבודה תקופה ארוכה וגם לאילו שכן להלן מספר עצות שתוכלנה לסייע:
חברות השמה
כדאי לפנות לכמה שיותר חברות השמה. בשנים האחרונות נפתחו חברות השמה רבות וכדאי להיות רשומים אצל כמה שיותר. יש חברות שמתמחות בתחומים ספציפיים ויש חברות שחולשות על תחומים רבים. חשוב להגיע לראיון בחברת ההשמה בלבוש הולם עם עותק של קורות החיים. זכרו כי אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני.
לאחר שנרשמנו בחברה חשוב להרים טלפון אחת לשבוע וחצי שבועיים ולבדוק אם נכנסו משרות שתוכלנה להתאים, גם שליחת מייל לרכז/ת שראיינ/ה אותנו באה בחשבון. חברים ומכרים פונים אליי מתוסכלים מכך שחברות ההשמה לא פונות אליהן. ובכן, חשוב להבין שלחברות הללו יש מועמדים רבים וצריך להזכיר להן מפעם לפעם את קיומנו. במקביל כדאי לערוך רישום מסודר של חברות ההשמה ששלחו את קורות חיי, מתי ולאיזה תפקיד כדי לבצע מעקב יעיל.
אתרי דרושים
כיום קיימים מספר אתרי דרושים מובילים המרכזים מספר רב של משרות במגוון תחומים. השימוש ברב האתרים הוא ללא כל תשלום. מומלץ להיכנס לאתרי הדרושים מספר פעמים ביום על מנת להתעדכן במשרות החדשות המתפרסמות במהלך היום. חשוב לשמור על ראש פתוח ולא לחשוש "לפזול" גם לתחומים קרובים/ שונים. יכול להיות שדווקא שם נמצא את מבוקשינו וניפתח לתפקידים נוספים שלא חשבנו עליהם קודם לכן. חשוב מאוד להחזיק במספר גרסאות של קורות החיים על מנת ליצור התאמה מקסימאלית בין הנוסח שלנו לבין דרישות התפקיד המוצע באתר.
אתרי החברות- רבים מאיתנו שקועים כל כך באתרי הדרושים ושוכחים להיכנס לאתרי החברות
השונים שם נוכל למצוא, לרב, את רשימת המשרות הפתוחות בחברה. לא תמיד החברות מפרסמות את המשרות הללו באתרי הדרושים השונים וחבל לפספס. כדאי לערוך רשימה של החברות שהייתי מעוניין לעבוד בהן ולהיכנס כאחת לשבוע לקטגוריית הדרושים המפורסמת באתר החברה. כמובן שניתן לשלוח לחברות את מסמך קורות החיים באופן עצמאי דרך מייל המיועד לכך ומתפרסם באתר.
רשתות חברתיות ונטוורקינג כיום קיימות מספר רשתות חברתיות מובילות ברשת שההרשמה אליהן היא ללא כל תשלום. ברשתות הללו נמצאים אנשים ממגוון תחומים שתמיד מעניין להכיר, להתייעץ ולשאול לגבי משרות. רצוי להתבלט ברשת ע"י כתיבת בלוגים, תגובות וכו' כדי שיכירו אותנו - במילה אחת נטוורקינג. בנוסף, לערוך רשימה מסודרת שלחברים, מכרים ובני משפחה ולחשוב איך הם יכולים לעזור לנו למצוא עבודה, ולמי הם יכולים להפנות אותנו. משרות רבות נסגרות כך.
פגישות עם בכירים מתחום העיסוקנשמע לכם אולי מופרך אך בהחלט אפשרי.כדאי לפנות לבכירים מתחום העיסוק שלנו דרך שליחת מייל ולנסות לקבוע עימם פגישה קצרה. במייל אפשר לרשום שהיינו מעוניינים להיפגש ולהתייעץ. בפגישה הזו תציגו את עצמכם בפניהם ותוכלו להתייעץ עימם לגבי המשך הקריירה שלכם בתחום. לא יזיק שהם יכירו אתכם.
זכרו שגם חיפוש עבודה הוא עבודה בפני עצמה שיש להשקיע בה זמן ומשאבים. בהצלחה !
____________________________
B.A בעבודה סוציאלית, אחראית משאבי אנוש בחברת אינטרנט.