הכמיהה אל שאר רוח חודרת בשנים האחרונות לכל תחומי החיים. גם לעולם העבודה. נראה כי דווקא בתקופה שבה אנו חווים רווחה חומרית ונוחות, הולכת וגוברת גדלה מנגד המצוקה והסבל. יותר ויותר אנשים שוקעים לדיכאון ולייאוש למרות תנאי חייהם המיטיבים. אחת התשובות האפשריות למצב מגיעה באופן לא מפתיע, מהקבלה.
עד לפני עשור או שניים נחשבה הקבלה לתורת הסוד - עיסוק מיסטי למביני דבר. לא כל מי שביקש לבוא בשעריה התקבל בברכה. רק תלמידי חכמים, אנשים ששאפו דעת, או אנשים נשואים אשר חצו את גיל 40 הורשו להיכנס אל הפרדס. אולם העידן החדש שפשה ברחובותינו בעשורים האחרונים, ובעיקר: אסתר המלכה, היא מדונה, הביאו את הקבלה אל לב ליבו של הקונצנזוס. עד כדי כך שאפילו מנהלים בכירים בחברות גדולות, אשר אך זה החלו להיעזר בגרפולוגיה, החלו להתעניין בחוכמה אשר עשויה להניב להם עושר ואושר.
להחליט מתוך בחירה מודעת
חייהם של אנשי עסקים ומנהלים רבים מחייבים אותם לקבל החלטות באופן מתמיד ואינטנסיבי. ואולם, לא תמיד החלטות מבטאות בחירה מודעת. פעמים רבות מתקבלות החלטות בצורה אוטומטית, תוך כדי ירייה מהמותן או מתוך פחד. במילים אחרות: מתוך האגו. בקבלה נקרא האגו "סיטרא אחרא" – השטן. שפירושו: הצד האחר.
הכלים שמציעה הקבלה מלמדים את המנהל או בעל העסק להחליט מתוך מקום אחר. שקול הרבה יותר ומדע לעצמו, ולא להיסחף לקבלת החלטות חפוזה מתוך פחד לאבד לקוחות או הכנסה.
הכלים שמציעה הקבלה כדי להתמודד ולעבוד עם אותו "צד אחר" (אגו, סיטרא אחרא) יישומיים ופשוטים במהותם, אך דורשים תירגול חוזר ונשנה:
"סוף מעשה במחשבה תחילה"
במקום לשלוף מהשרוול תשובות, הנחיות או החלטות כדאי לחשוב רגע. לספור עד עשר ורק אז לבחור כיצד להגיב. התוצאה, סביר להניח, תהיה שההחלטות שילקחו יהיו שקולות
יותר ויניבו, בטווח הקצר יותר אושר ובטווח האורך יותר עושר.
"מוכרחים להיות שמח" על פי הקבלה, החלק האלוקי שבנו יודע רק לאהוב ולשמוח. עצב, פחד, ייאוש ודיכאון מקורם בחלק האחר, האגו. אבל האם נוכל לשמור כל הזמן על שמחה? מובן שלא. אין פה תרופת פלא או מרשם קסמים. מדובר באימון ובתרגול מתמשך, ממש כמו שספורטאים מתאמנים על מנת לשפר מיום ליום את הכושר שלהם, או סופרים המשפשפים לאורך חייהם את יכולות הכתיבה. כדי להשיג תוצאות ולשמור על השמחה בתוכנו עלינו להתמיד ולדבוק בתהליך.
התבודדות יומית של כחצי שעה בשאון הקיום המודרני, ובפרט בעולם העבודה והעסקים נראה כי ההקשבה ללב הולכת ונעלמת. הקבלה מעודדת את הלומדים אותה להקדיש חצי שעה ביום להתבודדות על מנת להתאחד עם החלק האלוקי ולזכור את קיומו בתוכנו. חצי שעה של הפוגה מהמחשב, המיילים, הטלפונים והמרקע – יכולה להביא עימה ניסם של ממש: תובנות, דרכי פעולה חדשות ופתרון של בעיות.
מהו ניהול רוחני?לא צריך לתכנן
יום גיבוש לעובדים על מנת לחלוק עימם בתובנות שאליהן הגיע המנהל כתוצאה מתרגול יומיומי ולימוד רזי הקבלה. כאשר מנהלים עובדים על פי ערכים של כבוד, הערכה, שיתוף פעולה ואנושיות הם מתמלאים בעצמם בתחושות טובות. זהו כוח פנימי בעל עוצמה רבה. מנהל או יזם, הפועל מתוך מצע ערכי שכזה ניכן בסבלנות יתרה ואינו מצפה לגמול מיידי על פועלו. הוא סמוך ובטוח כי פעולה הנובעת ממקום טוב ושקט תביא לתוצאה טובה בהתאם. אווירה זו מפעפעת אל תוככי הארגון שבראשו הוא עומד ומתורגמת לקשרי נאמנות רגשית הדוקים עם העובדים ועם הלקוחות כאחד.